Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.02.07 08:00

Lakberendezési ötleteket mutatunk a hálószobához!

Lakberendezési ötleteket mutatunk a hálószobához!

Egy hálót úgy megtervezni, hogy tökéletesen tükrözze személyiségünket, nehéz feladatnak tűnhet, de az általunk összeválogatott lakberendezési ötletekkel a hálószobához egyáltalán nem lehetetlen. Akár egy minimalista szentélyre, akár egy merész “budoárra” vágyunk, ezek között a tippek között mindenki találhat magának megfelelő inspirációt. 

Hogy miért olyan fontos az ízlésünknek és az igényeinknek megfelelően feldíszíteni a hálószobánkat? Ez egy olyan személyes tér, amely reggelente energiát ad a felfrissült ébredéshez, este pedig segít a relaxálásban. Egy szóval egész nap azon “dolgozik”, hogy minket boldoggá tegyen.

 

Rétegezzük a textúrákat!

 

A legfontosabb dolog, amit a hálószobánk dekorációjától elvárunk, hogy kényelmes és hangulatos teret varázsoljon belőle. Nem számít, milyen a stílusunk, szupermodern vagy boho rusztikus, a textúrák rétegezése szolgálja a legjobb alternatívát ennek az elérésére. 

 

Halmozzunk fel a kínálatunkban is kapható különleges Eurofirany párnahuzatokkal ellátott díszpárnákat és takarókat az ágyra, a lábunknak pedig egy nagy felületű, puha szőnyeggel teremtsük meg a komfortérzetet. 

 

Tervezzük újra a teret új színösszetétellel!

 

Ha teljesen új megjelenést szeretnénk adni ennek a helyiségnek, egy másik színséma választása remek kiindulópont lehet. Előfordulhat az is, hogy nem szükséges sok mindenen változtatni ahhoz, hogy a tér vadiújként tündököljön - különösen, ha a falaink már eleve semleges színűek.

 

Kezdetnek hozzunk létre egy hangulattáblát (angol nevén mood board), vagy hívhatjuk akár egyfajta inspirációs táblának is, amely segít az ötletelésben! De használhatjuk akár a Pinterestet is, hogy olyan színeket találjunk, amelyeket szeretünk, és még jól is néznek ki együtt. 

 

Ezután pedig kezdjük el becsempészni ezeket az új színeket az ágyneművel, párnákkal, szőnyegekkel, és ha már tudjuk, hogy igazán elégedett vagyunk ezekkel az árnyalatokkal, akkor talán egy kicsit merészebbek leszünk a festékek, tapéták és bútorok megválasztásánál. 

 

Készítsünk galériafalat! 

 

A trendi galériafalak remek opciót kínálnak arra vonatkozóan, hogy az üres falainkat megtöltsük élettel, és kiállítsuk a szebbnél szebb fotóinkat. Amikor megtervezzük, akkor a képeken kívül számos más apróságot is figyelembe kell vennünk annak érdekében, hogy tökéletes legyen a végeredmény. A választott keretek például alapjában véve meghatározzák a galériafalunk stílusát, ami azt jelenti, hogy mielőtt bárminek is nekikezdenénk, mindenképpen érdemes átgondolni, hogy milyennek is szeretnénk az összképet látni. 

 

Azonos méretű keretek választásával letisztultabb lesz a hangulata, azonban ha szeretnénk ebbe a látványba egy kis játékosságot csempészni, akkor válasszunk egyforma, de különböző méretű kereteket. Bármelyik is legyen a szimpatikusabb számunkra, a kínálatunkban megtalálható képkeretek segítségével mindkét opció lehetséges. 

 

De nincsen kőbe vésve, hogy csak képekkel lehet galériafalat alkotni. A tükrös változat is remek lakberendezési ötlet a hálószobába, mert nem számít, hogy mekkora a szoba, több fényt, textúrát és érdekességet fog hozni a helyiségbe.

 

Szobanövények is remek lakberendezési ötletek lehetnek a hálószobához 

 

A szobanövények a legorganikusabbak a dekorációs ötletek közül, és nagyszerű módjai annak, hogy megnyugtató vagy élénk színeket adjunk hálószobánkhoz. 

 

Válasszunk többféle méretű növényt, és helyezzük el őket különböző szinteken, hogy valódi dzsungelérzést keltsen!


Ezzel végére is értünk a tippjeinknek. Ha érdekelnek további dekorációs ötletek, akkor a blogunkon számtalan érdekes tartalmat találhatsz.