Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog

A pamut ágynemű már régóta a legnépszerűbb lakástextilek közé tartozik, és ez nem véletlen. A pamut ugyanis egy igazán kiváló nedvszívó képességgel rendelkező matéria, amelynek köszönhetően a nyári hónapokban hűvös érzetet nyújt, a hidegebb időszakban pedig melegít. 

 

Egy plüss takaró nemcsak nappali használati tárgyként és ágytakaróként funkcionálhat, de az alváshoz is ugyanolyan jól használható. A mai blogbejegyzésünkben pedig ezt négyféleképpen meg is indokoljuk.

Bár lehet, hogy az otthonod energiaköltségeit elsődlegesen a hűtési és fűtési rendszerek hatékonysága, illetve az ablakok szigetelése határozza meg, de a sötétítő függönyök majdnem olyan jelentős hatással lehetnek rá. A mai bejegyzésünkben pedig megmutatjuk, hogyan.

A jelen útmutató abban nyújt majd segítséget számodra, hogy hogyan lehet néhány egyszerű konyhai tároló segítségével még több helyet találni a konyhában a rendezett és praktikus tárolásra.

A redőnyt használók többségének már legalább egyszer garantáltan meg kellett birkóznia a redőnyzsinór cseréjével, mivel ez az egyik leggyakrabban felmerülő probléma ezzel az árnyékolóval kapcsolatban. 

Van, aki könnyedén veszi ezt az akadályt, de sokan akadnak olyanok is, akik elvéreznek, és inkább szakember segítségét kérik. Nos, a mai blogbejegyzésünk főleg nekik szól. Megmutatjuk ugyanis benne, hogy hogyan lehet néhány egyszerű lépésben kicserélni a redőny zsinórját. 

Mi jut eszedbe, ha a csipke függönyökre gondolsz? Hosszú, fehér, régimódi firhangok, amelyeket a nagymamád házában is láthattál? Nos, ezt a képet jobb, ha kitörlöd a fejedből! 

A csipke függönyök manapság ugyanis sokkal többféle stílusban és színben kaphatóak, mint korábban, elég csak megnézni a webáruházunk díszes, csipkés fényáteresztő függöny kínálatát, így garantáltan megtalálod majd azt az egyet, amely kiegészíti az otthonod lakberendezési stílusát.

A mai bejegyzésünkben pedig megmutatjuk, hogy hogyan érdemes használnod őket az otthonodban.

 

A dekoratív vázák, készüljenek üvegből, fémből, műanyagból vagy más egyéb alapanyagból, az otthonod egyik legfontosabb és legizgalmasabb díszítőelemei közé tartoznak. Akár üresen hagyod, akár vágott vagy művirággal töltöd meg őket, harmóniát teremtenek a szobában, és egy kis életet csempésznek az egyébként unalmas dekorációba.

Főként ezért is gondoltunk arra, hogy a mai bejegyzésünkben adunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogy hogyan is díszíthetsz vázákkal, és mire figyelj a kiválasztás során.

A szúnyogháló ajtóra szerelhető típusai közül az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb megoldást a webáruházunk kínálatában is kapható dobozolt öntapadó verzió jelenti, amely életet tud menteni akkor, ha azonnal szükség van rovarvédelemre, de a szakember csak hónapokkal később ér rá.

Ennek a csodás találmánynak köszönhetően ugyanis nem kell minden egyes szellőztetésnél attól tartani, hogy tömegesen érkeznek a rovarok új lakótársnak. Nincs többé a mennyezet közelében zümmögő szúnyogok párnával, éjjel kettőkor történő vadászata, vagy a frissen kisült sütemény közeléből a legyek folyamatos elhessegetése.

Az árnyékolók manapság már az életünk elengedhetetlen részét képezik, így elég bosszantó tud lenni az, amikor a redőnygurtni megadja magát, mivel csak ezzel lehet őket fel-le mozgatni. 

De ez a probléma még nem jelenti a világvégét, hiszen a webáruházunk redőny alkatrész kínálatában többféle színűt is találhatsz belőle. Sőt, még automatát is vásárolhatsz hozzá, ha netalántán az is tönkrement volna.

 

Akár sátorozni készülsz, vagy a vízpartra indulsz a barátokkal, egy praktikus kézi hűtőtáska nem hiányozhat az autó csomagtartójából. 

Ennek az oldalfalait ugyanis úgy alakították ki, és olyan anyagokból készítették, hogy a benne lévő hőmérséklet a lehető legtovább változatlan maradjon. Így akár több óráig is képes hidegen tartani az élelmiszereket és az italokat. De ha még jégakkut is teszünk bele, akkor a hűtési idő még tovább kitolható.

Arról nem is beszélve, hogy igazán rugalmas, így sokkal egyszerűbb tárolni, mint a merev falú vagy az elektromos hűtőtáskát. De az is az előnyei közé sorolható, hogy puha vállpánttal rendelkezik, így hosszabb sétákon sem jelent gondot majd a hordozása.

A legtöbbünk általában a redőny felkerülése után eszmél rá arra, hogy milyen hasznos lett volna még egy szúnyogháló is a műanyag ablakra, és kétségbeesik, hogy most akkor megint le kell szerelni az árnyékolót.

Ez az aggodalom azonban teljesen felesleges, mivel manapság már nem létezik lehetetlen, vagyis abban az esetben is szerelhető fel a redőnyre szúnyogháló, ha az már fent van a nyílászárón. De ami még jobb hír, hogy az utólagos szúnyogháló-felszerelés szinte minden redőnynél megoldható. 

Ha unod a sablonos dekorációkat, és szeretnéd valami egyedi dologgal feldobni az otthonodat, akkor a webáruházunkban is kapható pillangó mintás fali dekorációk egyike tökéletes választást jelenthet a számodra.

 

Ezek csodás, a feng shui törvénye szerint a megújulást, az örömöt és a kölcsönös szeretetet szimbolizáló kis lények ugyanis bármilyen szobában is vannak elhelyezve, képesek mindegyik térbe életet lehelni, illetve mélységet és dimenziót adni neki.

 

A mai bejegyzésünkben pedig megpróbálunk néhány tippet adni azzal kapcsolatban, hogy hogyan is érdemes őket elhelyezni az általad kiszemelt helyiségben.

Az ágyad a hálószoba központi elemeként funkcionál, és azzal, hogy egy színes ágytakarót terítesz rá, nemcsak a tér stílusát befolyásolod, hanem a pihenéshez is alkalmas környezet alakíthatsz ki.

Spagetti függöny, sötétítő függöny, fehér és színes fényáteresztő függöny - a kevésbé gyakorlott vásárlók, amikor meglátják, hogy függönyből ilyen sokféle típus létezik, hajlamosak kétségbeesni, mivel nem igazán vannak tisztában ezeknek a tulajdonságaival. Ezért is gondoltuk azt, hogy a mai bejegyzésünket ennek a témának szenteljük. 

Ahogy beköszönt a tavasz, úgy érkezik el az eperszezon is. Az utcai árusok és a piacok standjai tele vannak eperrel, így elérkezik az ideje, hogy elkezdjük befőzni az epret és elkészíteni az isteni finom eperlekvárt.

Bár nincs is annál idillibb, mint a nyitott ablakon keresztül beáramló kellemes meleg levegő egy nyári estén, de manapság ezt a pillanatot már egy alumínium szúnyogháló nélkül egyáltalán nem lehet kiélvezni. A nem kívánt szárnyas vendégek ugyanis seperc alatt ellepik a lakást - legyenek azok akár szúnyogok, legyek vagy mezei poloskák. 

 

Ha szeretnéd minden lehetséges eszközzel megakadályozni, hogy az apró, bosszantó szúnyogok megszállják az otthonodat és összecsípkedjenek, akkor a szúnyoghálók ajtóra történő felszerelését is érdemes megfontolnod. Hiszen sokszor elég csak résnyire kinyitni a terasz- vagy bejárati ajtót, és már bent is vannak a lakásban a kis vérszívók.

 

A szúnyoghálók azonban nem csupán az illetéktelen szárnyas behatolóktól védenek meg, hanem megálljt parancsolnak a levegőben szálló, nagyobb szennyeződéseknek, mint amilyenek például a szőrszálak, a tollak és a falevelek. Továbbá sok esetben még a háziállatok és a kisgyermekek biztonságát is garantálják. Hiszen bármi történhet az alatt a fél perc alatt, amíg nem oda figyelsz.

 

Arra gondoltunk, hogy a mai blogbejegyzésünkben adunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogy a néhány fa képkeret segítségével hogyan tudsz egy olyan galériafalat megalkotni, amelynek segítségével egy kis karaktert és egyéniséget vihetsz az életteredbe. 

Bár egy elegáns falióra leginkább funkcionális választásnak számít, de dekoratív díszítőelemként vagy merészebb, meghatározó darabként is szolgálhat az otthonod falán. Ezért is gondoltunk arra, hogy ezt a mai bejegyzést ennek a témának szenteljük, és adunk néhány tippet a falióra a kiválasztásához és az elhelyezéséhez.

Amennyiben ébredtél már fel úgy reggel, hogy teljesen alád volt gyűrve a lepedőd az éjszakai hánykolódás miatt, akkor biztosan te is eljátszottál a gumis lepedő használatának a gondolatával. 

 

De ha nem küzdesz ilyen problémákkal, valószínűleg akkor is fontolóra vetted már ennek az ágyneműnek a vásárlását a hagyományos verziók bajos rögzítése miatt. Hiába szeretnéd ugyanis őket a lehető legszebben felhelyezni a matracra, már az első alvást követően megjelennek rajtuk a kisebb ráncok, elkezdenek felgyűrődni a sarkok és, ami a legbosszantóbb, hogy az ágyazás is elcsúszik. 

Nemrég beszereztél néhány 45x45-ös párnát a kanapéra, de nem igazán tudod, hogy milyen huzatot válassz rájuk? Semmi probléma, segítünk a keresésben!

Ahelyett, hogy inkább a drága és az egészségre káros rovarirtókra hagyatkoznál a közelgő nyári hónapban, vásárolj inkább egy szúnyogháló szettet a kínálatunkban, amelynek a felszereléséhez nem szükséges egy szakember segítsége, te magad is meg tudod oldani.

 

Ez a rovarvédelmet szolgáló termék ugyanis minden olyan alkatrészt tartalmaz, amelyre szükség lesz az összeállítás során. Tehát nem csupán a hálót vásárolod meg, hanem a hozzátartozó keretet, a csavarokat, a tükörgombokat és a sarokelemeket is.

A szúnyogháló alkatrészeknek garantáltan nagy hasznát veszed majd a közelgő, rovaroktól hemzsegő hónapokban. 

 

Bár a legfőbb alkatrészeket - a keretet és a hálót - a kínálatunkban csak csomagban vásárolhatod meg, de ha a szúnyogháló kisebb alkatrészei - forgó zsanér, csappantyú és elfordítható kilincs - sérülnek vagy használódnak el, akkor azokat a webáruházunk segítségével külön-külön is pótolni tudod.

 

Bár minden bizonnyal arra törekszel, hogy egész évben megünnepeld az életedben fontos szerepet játszó nőket, de március 8-án egy jól megválasztott nőnapi ajándékkal a lányoknak garantáltan mosolyt csalhatsz az arcukra, és megmutathatod nekik, hogy mennyire szereted őket.

A szép pasztellszínekkel, az élénk tavaszi virágokkal, gyönyörű tojásokkal és az ultra cuki nyuszikkal a húsvéti lakásdekorációk tagadhatatlanul imádnivalóak. A segítségükkel üdvözölheted a tavaszt, feldobhatod az ünnepi étkezéseket, de néhány verziójuk elég semleges ahhoz, hogy egész tavasszal az otthonodat díszítse.

 

A farsangi fánk sütése és fogyasztása talán a farsangi szezon egyik legszuperebb része, amely a hagyomány szerint az újévi lencséhez hasonlóan szerencsét, bőséges termést és pénzt hoz a házhoz. De a Szerémségben például azért készítették, hogy a vihar el ne vigye a háztetőt.

 

Ez az időszak régen a párkeresés időszaka is volt. A lányok fánkkal jelezték az ismerkedési szándékukat a kiszemeltjüknek. Ha pedig egy pár együtt tört ketté egy fánkot, akkor az azt jelezte, hogy közeleg az esküvőjük napja. A fánk oldalán futó szalag ugyanis a hagyomány szerint a karikagyűrűt jelképezi. 

 

Most, hogy ismered a farsangi fánk eredetét, szeretnénk megosztani veled a mi kedvenc receptjeinket, amelyeknek az elkészítéséhez a webáruházunkban nagyon sok mindent megtalálsz.

 

Bár a fánk nem tartozik a legkönnyebben elkészíthető kelt tészták közé, de egy kis türelemmel, egy csipet odafigyeléssel és az olyan eszközökkel a tarsolyunkban, mint a sodrófa, a fánkszaggató vagy a fritőz csipesz, a kívül ropogós, belül finom puha és légies szalagos fánk többé már nem lesz megvalósíthatatlan. 

 

Ha már sikerült megtalálnod a kedvenc recepted, a mai blogbejegyzésünkben felvonultatott tippek segítségével biztosan siker koronázza majd az erőfeszítéseidet.

Ha szeretnéd meglepni a kedvesed idén Valentin-napkor egy ágyban elfogyasztott reggelivel, akkor még különlegesebbé varázsolhatod ezt a romantikus gesztust a kínálatunkban megtalálható valentin-napi ajándék bögrék egyikével. 

 

De akár egy kis csavart is vihetsz a történetbe, és megtöltheted ezt a bögrét olyan apróságokkal, amelyeket a párod igazán szeret - legyen az a kedvenc csokoládéja, virágja vagy egy ajándékutalvány a kedvenc éttermébe. 

Február beköszöntével nők és férfiak ezrei vetik bele magukat az internet bugyraiba, hogy a tökéletes, Valentin-napon bevethető ajándékötletek után kutassanak. Mindenki számára tökéletes ajándék azonban sajnos nem létezik, mivel a legtöbbünknek megvannak a saját egyéni elvárásai azzal kapcsolatban, hogy szerinte milyennek is kell lennie ennek a napnak. 

 

Emiatt a legjobb talán az, ha őszintén beszélsz erről a partnereddel. Ha egy új kapcsolatban vagy, akkor pedig főleg. Abban az esetben viszont, ha mindenképpen ragaszkodsz a meglepetéshez, akkor szeretnénk adni néhány tippet, amelyek megadják majd a kezdő lökést a tökéletes ajándék felkutatásához. 

Az elmúlt hónapok hideg és borongós időjárása által keltett melankólikus hangulatnak az egyik legjobb ellenszere, ha már elkezdesz egy kis tavaszi hangulatot varázsolni az otthonodba. Mai blogbejegyzésünkben a lakásdekorációhoz adunk ötleteket! 

A legtöbbi hobbi szakács rengeteg különféle méretű, formájú és kategóriájú kelléket tárol a konyhai tálalóban, ami kihívást jelent a szekrényben fellelhető hely hatékony kihasználásához. 

 

A megfelelő rendszerezés viszont a konyha működőképességének egyik alappillére. Segít pénzt megtakarítani azáltal, hogy tudod, milyen élelmiszerek és eszközök vannak már a tarsolyodban. Ráadásul így időt takaríthatsz meg a főzésnél, az étkezések megtervezésénél és az élelmiszerlista elkészítése során. Sőt, annak köszönhetően, hogy mindennek megvan a kijelölt helye, a takarítás is könnyebb lesz.

 

Ezért is gondoltuk úgy, hogy a mai blogbejegyzésünkben megosztunk néhány egyszerű és hasznos tippet a konyhai tálalók rendszerezéséhez.

 

Akár dobozos tésztát öntenek forrásban lévő vízbe, akár kézzel készített tésztát gyúratnak a tésztagéppel, ha egy kisgyermekkel állsz neki sütni-főzni, az bizony a megfelelő gyerek konyhai eszközök nélkül zűrzavaros dolog lehet. De csak emiatt nem szabad mellőznöd ezeket a tevékenységeket, mivel a gyermekeid számára rendkívül hasznos lehet. 

 

Egy virágmintás sötétítőfüggöny praktikus és lenyűgöző kiegészítője lehet bármilyen belső térnek, mivel erős stílusjegyeket hordoz magában, és egy pompás dizájnelemet teremt, amivel megőrzi az otthonod gyönyörű megjelenését. Ezért is gondoltuk úgy, hogy a mai blogbejegyzésünket ezeknek a csodás lakástextíliáknak szenteljük.

Ha az ünnepi asztalról van szó, a kínálatunkban szereplő modern asztalterítők segíthetnek a téma meghatározásában és a különféle elemek összefűzésében. Inkább azt a képet szeretnéd közvetíteni, hogy egy vidám és derűs házigazda vagy? Vagy jobban preferálod a hagyományokat? Bármi legyen is a stílusod, az alábbi bejegyzésünkben biztosan találsz majd olyan ötletet, amelyet tudsz majd hasznosítani. 

 

Ha egy összehajtott konyharuha után nyúlsz, hogy kezeld a forró dolgokat a konyhában, akkor eljött az ideje annak, hogy megfontold egy edényfogó kesztyű szett beszerzését. Ez a konyhai kellék ugyanis megvéd majd a forró pizzakövektől, a lobogó tésztavíz perzselő fröccsenésétől és a chilivel teli holland sütőktől. 

Amennyiben egy olyan módszert keresel, amelynek segítségével ragyogóan fényes és vidám megjelenést kölcsönözhetsz a fürdőszobádnak, akkor érdemes lehet megfontolnod egy mustársárga szőnyeg elhelyezését. Egy olyan dekorációs elemét, amely a kontrasztosságának köszönhetően igazán sokoldalú. Sőt, akár kiváló fókuszpontként is szolgálhat a helyiségben. 

 

Az otthonod belső kialakításának felfrissítéséhez tökéletes lehetőséget biztosít az elegáns függönyök használata, amelyek sokszor két táborra osztják az embereket. 

 

Az egyik oldalon állnak azok, akik túl unalmasnak találják őket, és velük szemben vannak azok, akik értékelik a klasszikus és kifinomult megjelenésüket. Mi inkább a második csoportba tartozunk. Ezért is gondoltuk úgy, hogy a mai bejegyzésünkben megmutatjuk, hogyan is formázhatod őket az otthonodban.

Az elmúlt években a legtöbb ablakot földig érő, színekben és részletekben gazdag függönyök díszítették, de manapság a lakástulajdonosok egyre inkább az egyszerű, visszafogottabb dizájnt részesítik előnyben, amelyet tökéletesen megtestesít egy csodaszép fehér függöny.

 

Függetlenül attól, hogy a sminkkollekciód egy áruház szépségpultjával vetekszik, vagy csupán néhány szépségápolási cikkhez ragaszkodsz, egy minőségi kozmetikai rendszerező kulcsfontosságú a fésülködőasztalod harmóniájának megteremtésében. Végtére is, az utolsó dolog, amire szükséged van, az az, hogy reggel, mielőtt munkába indulnál, a szemceruzád után kelljen percekig kutatnod.

A mikroszálas törlőkendőt leginkább egy mágneshez tudjuk hasonlítani. Az anyaga enyhén pozitív töltésű, ami azt jelenti, hogy magához vonzza a negatív töltésű szennyeződéseket, így rendkívül hatékonyan alkalmazható például a takarítás során. 

Az ember nem is gondolná, de még az olyan apró fürdőszobai felszerelések, mint amilyen például a fogkefe- és a szappantartó, a testápoló adagoló, de még a szemetes vagy WC kefe tartó is, nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a fürdőszobád megjelenése és kihasználhatósága megfelelő legyen. 

 

Általában azonban ez a helyiség jóval kisebb alapterülettel rendelkezik, mint a többi szoba a lakásban, így a megfelelő fürdőszobai kiegészítők kiválasztása kihívást jelenthet. Ennek oka az az eltérés, amelyet a rendelkezésre álló hely és az igényeink hosszú listája okoz. Természetesen nincs probléma megoldás nélkül, könnyen megszabadulhatsz a dilemmától, ha kiemelt funkcionalitású fürdőszobai felszereléseket választasz, természetesen az esztétikai értéküket megtartva.

Néha a kellemes szunyókálás és a nyugtalan éjszaka közötti különbséget az ágynemű, pontosabban az ágyneműhuzat méreteinek és anyagainak rossz kiválasztása jelenti. Ha nem megfelelően vásároltál, akkor izzadsz vagy egész éjszaka fagyoskodsz. Azt már nem is említjük, hogy folyamatosan belegabalyodsz majd alvás közben, reggel pedig szabályosan könyörögsz az ébresztőórának, hogy adjon még neked néhány percet.

 

Az igazán komfortos mérettel rendelkező, extra széles 155x200 cm-es paplanok hosszú ideig igazán népszerűnek számítottak, az utóbbi években viszont felváltotta őket a 135x200 cm-es verzió. Ez a méret vált szabványossá Magyarországon, ezért ebben a formátumban elérhető a paplanhuzatok legnagyobb választéka is. 

Szeretnéd lenyűgözni a barátaidat és a családodat a házi tészta készítésével kapcsolatos készségeiddel? Akkor a lehető legjobb helyen jársz, ugyanis ez a cikkünk felvázolja majd neked mindazt, amire szükséged van.

Amikor leporoltuk az “ezt mindenképpen meg kell sütni listánkat”, a „sajt” alkategóriában szereplő receptek egy sajnálatos módon elhanyagolt csoportjára bukkantunk, ezért úgy döntöttünk, hogy sajtos rúd készítésére adjuk a fejünket, amellyel kapcsolatban a mostani bejegyzésünkben megosztunk néhány hasznos tanácsot. 

 

A történethez egyébként hozzátartozik az is, hogy éppen vendégek jöttek hozzánk koktélozni, és akkor eszméltünk rá, hogy nincsen semmilyen rágcsálnivalónk. Igaz, idő szűkében voltunk, de olyan partifalatot szerettünk volna, amely valamivel több erőfeszítést igényel, mint néhány kocka sajt vagy kolbászok pálcikákra húzva. Persze ezek is nagyszerűek, de szerintünk határozottan megvan annak a varázsa, hogy a semmiből szuper ételeket alkothatunk minőségi konyhai felszerelésekkel

Mivel az előző blogbejegyzésünkben a lekvár befőzésének témáját boncolgattuk, ezért most arra gondoltunk, hogy részletesebben átbeszélnénk a különböző befőttesüveg méreteket, hogy a lehető legkönnyebben találhasd meg a befőzési céljaidnak leginkább megfelelő verziót.

 

Egyébként a ma ismert befőttesüveget egy philadelphiai férfi, John Landis Mason találta fel 1858-ban, amelyet még a mai napig is “Mason jarnak” neveznek angolul - hiába jelent meg több versenytárs is a piacon.

 

A lekvár befőzése elsőre boszorkányságnak tűnhet: egy halom friss gyümölccsel indul, egy pálcával - pontosabban mondva fakanállal - hadonászol egy fortyogó edény felett, majd minden összeáll egy csillogó lekvárrá. 

 

Ez azonban cseppet sem varázslat, hanem a kémia és a megfelelő befőzési kellékek kombinációja, és ennek megértése a kulcsa a nagyszerű lekvár elkészítésének.

A halloween ünneplése október 31-én, 3 nappal a halottak napja előtt történik. A kelta hagyomány szerint ez az a nap, amikor a szellemek leszállnak a földre és kommunikálnak velünk. Így minden halloween este a démonoktól való félelemben az emberek maguk is szellemnek öltöztek, hogy halottnak gondolják őket, és ne küldjék vissza a lelküket.

 

Ugyan nálunk is előfordul már, hogy a gyerekek jelmezbe öltözve járják a házakat édességekért, vagy a felnőttek a legfélelmetesebb kosztümjeiket viselve partikon vesznek részt, de inkább Amerikában bír nagyobb jelentőséggel ez az ünnep. 

 

Ha téged személy szerint eddig nem igazán mozgatott meg a halloween, de idén szeretnéd megünnepelni, akkor ebben a cikkben adunk néhány ötletet, hogy ezt hogyan is teheted meg.

 

Halloweeni töklámpások az otthonodba

 

Sütőtökös pite, fűszeres italok és halloweeni töklámpások - mindenki tudja, hogy ezek a dolgok egyet jelentenek, méghozzá azt, hogy nemsokára érkezik a halloween. Vagyis itt az ideje elkezdeni gondolkodni azon, hogyan fogod feldíszíteni a házadat erre a kísérteties ünnepre. A mi egyik kedvenc módszerünk a töklámpások használata a ház minden területén.

 

Ugyan semmi sem kerít annyira halloweeni hangulatba, mint a hagyományos, faragott töklámpás, de ha idén szeretnéd kicsit felfrissíteni a dekorációdat, érdemes megfontolni néhány lehetőséget, amelyek nem tartalmazzák a sütőtök faragásának megtanulását. Félreértés ne essék, rengeteg klassz sablon létezik, amelyekből vicces és egyedi lámpások készíthetők, de ha idén nincsen annyi időd a faragással foglalkozni, vagy egyszerűen már meguntad, akkor mindenképpen érdemes körülnézned a halloweeni díszeink kínálatában.

A legjobb pamut lepedő kiválasztása egy igazi aknamező lehet, mivel rengeteg téves információ kering a piacon. Pontosan emiatt ebben a cikkünkben szeretnénk eloszlatni néhány mítoszt ezzel a témával kapcsolatban. 

Reggelente általában a legtöbbünk első dolga az, hogy készít magának egy csésze kávét vagy teát, ezért mi határozottan úgy gondoljuk, hogy igazán jó ötlet lehet egyes bögrék ajándékba történő adása a számunkra legkedvesebb személyek számára.

 

Ezt megerősíti egy, a közelmúltban végzett felmérés, amelyben az emberek 60%-a válaszolta azt, hogy érzelmi kapcsolatban áll a bögréjével. További 40% pedig azt mondta, hogy pótolhatatlannak tartja, így ha eltörik, tönkremenne.

 

Az ehhez hasonló statisztikákat nem lehet megcáfolni, de ha még mindig nem vagy meggyőzve, az alábbiakban mutatunk néhány okot arra vonatkozólag, hogy miért is lehet tökéletes ötlet egy bögrét ajándékozni valakinek.

 

 

A sárga ágynemű az új fehér?

 

A szállodai szobákat idéző fehér ágyak belopták ugyan magukat a szívünkbe, de egy vadiúj trend kopogtat az ajtón, amely igazán felrázza majd a hálószobádat - ez pedig nem más, mint a sárga ágynemű. 

 

A növekvő népszerűségén pedig nincs is mit csodálkozni, ugyanis a segítségével az adott szobát egy kicsit boldogabbá, melegebbé és játékosabbá teheted.

 

Manapság már számos árnyalatban fellelhető. Egyes arany tónusok a barna árnyalathoz hajlanak, míg más citromszínek valahol a sárga és a zöld között helyezkednek el. De a mustár is napos lehetőséget kínál.

Bármilyen pogácsarecept is van a tarsolyodban, legyen az túrós, tepertős vagy sajtos - az említésükre még a nyál is összefutott a szánkban -, az elkészítése garantáltan a kinyújtott tésztával és a pogácsaszaggató használatával kezdődik.

 

A szúnyogriasztó használata ugyan jó lehetőség a szúnyogok távol tartására, amikor a szabadban tartózkodsz, de a szúnyogháló keret sokkal jobban kihasználható alternatíva beltéren. 

 

Biztosan ismerős neked is az a szituáció, amikor nyáron szellőztetés céjából kinyitod az ablakokat, a szúnyogok és rovarok pedig ezt egyből meghívásnak tekintik az otthonodba. A szúnyoghálóval viszont végre véget vethetsz a csípésekkel teli pokolnak. 

 

Szúnyogháló keret

 

A kerettel ellátott szúnyoghálók régi, bevált dizájnok, amelyeken az idő múlása sem sokat változtatott. A kis lyukakkal ellátott, PVC bevonatú poliamid háló egy alumínium vagy műanyag kerethez van rögzítve. Az ablakhoz pedig különféle sarokelemekkel, félfordítókkal és az előbbi verzió esetében csavarokkal csatlakozik. 

 

A fő előnyük a könnyű telepíthetőségük, használatuk és a karbantartásuk. Csak annyi a teendőd, hogy egy tisztítószeres ronggyal vagy ecsettel lemosod őket. Ezután pedig már pikk-pakk megszáradnak. További előnyük, hogy ezek a kialakítások minden ablaktípusra felszerelhetők, semmilyen módon nem korlátozzák a légáramlást, és nem csökkentik a nappali fény mennyiségét beltéren. Arról nem is beszélve, hogy a keret ellenáll az időjárási viszonyoknak, így biztosítva a tartósságukat hosszú éveken át.

 

De egy megjegyzést azért engedj meg! Ezek a termékek nagyon sok előnnyel bírnak, de a “hiányosságaik” közé sorolható, hogy nem egyszerű őket tárolni - főként a 150x150 cm-es változatokat. Az ősz beköszöntével a legtöbben leszerelik, megtisztítják és elrakják őket. Viszont nem mindenki rendelkezik elegendő szabad hellyel a tárolásukhoz. Ezért mindenképpen érdemes előre meggondolni, hogy hogyan fogod megoldani az elhelyezésüket.

 

Háziállatok esetében 

 

Egy közönséges szúnyogháló könnyen megszenvedheti, ha a házban “szőrös gyermekek” is tartózkodnak. A macska könnyen kiszakíthatja a hálót, letépheti a keretet, a rágcsálók pedig nagy vágyakozással készítenek rá egy hatalmas lyukat a fogaikkal. Az ilyen bajok elkerülése érdekében érdemes egy sűrűbben szőtt verziót választani. 

 

A design ugyanúgy megmarad a klasszikus keret formájában, de az anyag sokkal tömörebb lesz. Így könnyen ellenáll az állatok fogainak, karmainak, stb. Jelentős hátránya viszont a nagy fokú árnyékolás. 

 

Milyen színt érdemes választani a hálóhoz?

 

Az általában fehér színben legyártott szúnyoghálók nem sötétítik el a helyiséget, de kevésbé látod a külső környezetet. A fekete viszont remek kilátást biztosít a külvilágra, de mindeközben mégis megőrzi a magánélet biztonságát. 

 

Valahol a kettő között pedig az antracitszürke szúnyoghálók találhatók. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ezek a termékek jelentik a legjobb megoldást a fényerő szabályozása és a kilátás biztosítása szempontjából.

 

Hogyan válassz az ablakaid alapján?

 

Nem csupán a keretes szúnyoghálók léteznek, számtalan különböző típust különböztetünk meg. Az alábbi néhány kérdés pedig segít meghatározni, hogy melyik lesz a legmegfelelőbb a számodra. 

 

Először is fontos, hogy tudd, hányszor fogod használni a szúnyoghálót. Aztán az is nagy jelentőséggel bírhat, hogy milyen ablakok lesznek beszerelve nálad. Abban az esetben viszont, hogy ha megvannak már a nyílászáróid, akkor azt kell eldöntened, hogy a meglévőkre szeretnéd felapplikálni, vagy ismét egy kis átalakítást hajtasz végre a felszerelésükhöz. 


Miután átgondoltál mindent, jöhet a méricskélés. Ezekkel a tarsolyodban már profi módon fogod kiválasztani az otthonodba leginkább illő szúnyoghálót. Abban az esetben pedig, hogy ha még maradtak volna kérdéseid, akkor ne habozz megkeresni minket.

 

Akár a saját ágyadban fekszel, vagy egy új országba utazol a szórakozás és kaland kedvéért, van valami jó abban, ha egy finom ropogós, fehér lepedőn ébredsz. Gondolkoztál már azon, hogy a világ számos üdülőhelye miért választja a fehér lepedőt, amely könnyen foltos lehet, más színek helyett? 

 

Nem, nem, itt a válasz nem csak az, hogy hasonló huzatokkal könnyen kimosható. Felröppent az internet bugyraiban az a pletyka, miszerint a fehér lepedő jobb a bőrödnek és az alvásminőségnek is. Míg egyes szakértők úgy gondolják, hogy ez az elmélet meglehetősen bonyolult, mások bizonyos előnyöket látnak abban, ha ezt az ágyazást alkalmazod.

 

Hacsak nincs valami varázslatos egyszarvú lepedőd, amely illóolajokat szórna a pórusaidba, a fehér ágynemű használatából nem fogsz közvetlenül egészségügyi előnyöket tapasztalni. De azért egész sok mindenre hatással lehet.

Egy házat otthonná varázsolni egy megtévesztően trükkös feladat, de semmi sem oldja meg jobban, mint a családi képkeretek és a személyes vonások. A családi fotók megkomponálása nemcsak szeretteinket mutatja be, hanem bizonyos életkorokban rögzíti a történéseket, hogy emlékezzünk. Ami különösen fontos, ha úgy tűnik számunkra, hogy ezek a pillanatok túl gyorsan elmúlnak.

 

Az emlékek időkapszulája, valamint a gyönyörű kiállítás, a családi képkeretek és a galériafalak valóban bepillantást nyújtanak a látogatóknak az ott élő személyiségekbe, és mindig nagyszerű beszélgetésindítót adnak.

 

A fakanáltartót gyakran figyelmen kívül hagyják, mint konyhai kiegészítőt, de ez nem egyszerűen egy felesleges eszköz. Rendkívül funkcionális és nélkülözhetetlen kellék a konyhában való élet megkönnyítéséhez. 

 

Miért? Még azok sincsenek oda a takarításért, akik alapjáraton nagyon szeretnek sürögni-forogni a konyhában, a fakanáltartó használata pedig egy kicsit leegyszerűsíti ezt a feladatot. Gondoljunk csak bele - egy kiadós adag chilit kotyvasztunk egy holland sütőben, és a fakanalat az edény peremére rakjuk, ahonnan az sajnálatos módon leesik, és beterít mindent a paradicsomos szósz. Nos, mindez elkerülhető egy fakanáltartó alkalmazásával. 

Nem kell egy kőhajításnyira a tengerparttól élnünk ahhoz, hogy élvezzük a tengerparti dekoráció adta előnyöket az otthonunkban. A város nyüzsgése ugyan izgalmas lehet, de gyakran azon kapjuk magunkat, főleg a nyári hónapok alatt, hogy a homokos partról és a sós tengerparti szellőben lengedező baldachinról ábrándozunk. Jól hangzik, nem? 

 

Nem csoda, hogy a tengerparti stílusú otthonok a lakberendezés egyik legnépszerűbb irányzatává váltak. Testreszabhatóak bármilyen életstílushoz és személyiséghez, így a legtöbb háztulajdonos számára nagyszerű választás. De hogyan is tudjuk megteremteni?

 

Azokra a napokra, amikor nyáron nagyon tűz a nap, de mi szeretnénk egy kis időt a teraszon eltölteni, egy háromszög napvitorla az ideális választás lehet számunkra. Nem kell kalóznak lennünk ahhoz, hogy kifeszítsük, de az árnyéka alatt biztosan megnyugodhatunk. 

Mindig is tetszettek a fényáteresztő függönyök, de nem vagy biztos benne, hogyan illeszd őket be az otthonod dekorációjába? Akkor mindenképpen olvass tovább, hiszen ebben az útmutatónkban hoztunk néhány praktikus ötletet a rétegezésükre.

 

Egyébként a blogunkban foglalkoztunk már korábban hasonló témával, de ott konkrétan a vitrázs függönyöket vettük górcső alá.

 

 

Biztosan mindannyiunknak van olyan porcelán bögréje, amely nagy érzelmi jelentőséggel bír, vagy olyan, amely egy csodálatos nyaralás emlékeit idézi fel. Egy kedvenc csésze eltörése traumatikus esemény lehet, amit a Heinz által végzett felmérés is alátámaszt. Ebben a cikkben a porcelán bögrék javítását mutatjuk meg.

 

Legyen szó egy nagy városról vagy a vidékről, a farm hangulata egyetemes - ezt a szellemiséget pedig az otthonunkban például a rusztikus képkeretek testesítik meg, melyek egyszerre masszívak és kifinomultak, egy nyugodt életet idézve, amely minden teret barátságossá tesz.

Akár otthon, akár közvetlenül az irodába érkezés után – a reggeli kávé, cappuccino, latte macchiato vagy eszpresszó fogyasztása sokak rituáléjává vált, ahogy ezeknek a csodás koffeines italoknak a csábító illata felszáll a fehér porcelán bögréből, elkényeztetve az ízlelő bimbóikat igazán ínycsiklandó aromákkal.

A púder pasztell színeket általában a legtöbbünk túl “cukrosan édesnek” tekinti. De csak emiatt az általánosítás miatt nem érdemes figyelmen kívül hagyni őket, amikor kiválasztjuk, melyik árnyalatokat építjük be az otthonunkba. 

 

A lágy, krétás színek működésének titka az, hogy egyensúlyba hozzuk őket a hideg fehérrel, a hangulatos feketével, szürkével és más semleges tónusokkal. A letisztult, kortárs vonalak és modern dizájnelemek, valamint a nyers, sima vagy éles anyagok becsempészése szintén átvágja az aranyosságot, és biztosítja, hogy a design frissnek, felnőttesnek és elegánsnak tűnjön, ne pedig gyerekesnek vagy túlzottan nőiesnek.

Míg a főzés teret enged az improvizációnak, a sütés inkább egy tudomány - precíziót, időt és megfelelő konyhafelszerelést igényel. Nem számít, hogy nagyszerű cukrászok vagyunk, vagy nagy általánosságban tanácstalanul mozgunk ilyenkor a konyhában, a megfelelő eszközök nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy elkerüljük az elégetett brownie-kat vagy az összeesett süteményeket. 

Kevés olyan luxus érzetét keltő dolog létezik a hétköznapjainkban, mint egy szatén ágyneműhuzat, amelynek segítségével könnyedén felfrissíthetjük kicsit a hálószobánkat. 

 

A szatén olyan anyag, amelyet speciálisan úgy szőnek, hogy fényesnek és puha textúrájúnak tűnjön, ellentétben a perkál huzatokkal, amelyek “ropogósak” és fényesek. 

 

A dekorációs termékek elhelyezése a legegyszerűbb módját jelentik egy adott tér felfrissítésének vagy egy új belsőépítészeti stílus megalkotásának. Azonban ha nem vigyázunk, akkor ezek a tárgyak könnyedén “erősebbnek bizonyulhatnak az otthonunknál” - kvázi megtörik a belsőépítészeti stílusát.

 

Amennyiben szeretnénk a helyiségeink megjelenését úgy összerakni, mint egy professzionális lakberendező, akkor mindenképpen érdemes elolvasni az alábbi útmutatónkat, amely segít kiválasztani a tökéletes dekorációs kiegészítőket bármely szobába.

Nyűgözzük le szeretteinket a következő étkezésekor, vagy vendégeinket egy ünnepi vacsorán művészi tálalással! Így a finom díszítésnek és a részletekre való odafigyelésnek köszönhetően az étkezés minden érzékszerv számára élménnyé válik.

 

Most pedig végigmegyünk az asztali etikett csínján-bínján az étkészlet megfelelő elrendezésétől kezdve a szép esztétikai megjelenésig.

A keretes szúnyogháló segítségével megállíthatjuk a szúnyogokat, legyeket és rovarokat a küszöbön, így nyugodtan élvezhetjük a pihenést és a kikapcsolódást vagy akár az alvást is egy meleg nyári estén. De ugyanúgy a pollen és a porszemcsék megállítására is alkalmas, ami akkor hasznos, ha zsúfolt helyek vagy építkezések közelében élünk. 

 

A legfőbb előnyei közé tartozik, hogy könnyen felszerelhető, egyszerűen tisztán tartható, illetve tartósabb és robusztusabb, mint a többi rendelkezésre álló megoldás. De mielőtt belevágnánk a közepébe, nézzük meg azokat a fontos dolgokat, amelyeket figyelembe kell venni a szúnyogháló vásárlásánál.

Meglepő, hogy egy vitrázs függöny mennyire fontos elem egy helyiség belső kialakításában - nélküle ugyanis a tér egyszerűen nem tűnik teljesnek, és amint hozzáadjuk ezt az utolsó részletet, hirtelen minden a helyére kerül. Ez különösen igaz a nappaliban és a konyhában.

A jó idő beköszöntével egy jó minőségű, összeszerelhető szúnyogháló nélkül sajnos egyáltalán nem lehet kinyitni az ablakokat és az ajtókat, mivel a szúnyogok és egyéb bosszantó rovarok egyből berepülnek a házba és megcsípkednek minket, ami számtalan kellemetlenséggel jár majd. 

 

Azonban könnyedén megszabadulhatunk tőlük, csupán annyit kell tudnunk, hogy ezeket a szúnyoghálókat hogyan is kell felapplikálni. Először viszont nézzük meg, hogy pontosan milyen előnyökkel jár a felszerelésük az ablakainkra.

 

Talán az egyik legjobb módja az emlékeink megőrzésének, ha fotóinkat kinyomtatva albumban vagy a falon csodaszép képkeretekben tartjuk. 

 

Azonban ahhoz, hogy az az adott fotó igazán kiemelkedjen, fontos, hogy olyan keretet válasszunk, amely kihangsúlyozza magát a fényképet. 

Amennyiben evés közben kiömlik valami, vagy éppen próbáljuk letörölni a kezünkről és az arcunkról a ragacsos BBQ szószt, akkor számunkra a 3 rétegű szalvéta az ideális választás. Mivel jóval nehezebb, tartósabb és sokkal nedvszívóbb, mint az 1 és 2 rétegű társai. Emiatt pedig ideális makacsabb foltok tisztítására is, mert kevésbé valószínű, hogy elszakad. 

Segítségre van szükségünk annak kiválasztásában, hogy hol van a legjobb hely a szép képkeretek elhelyezésére az otthonunkban? A válasz egyszerű: bárhol! Konkrétabban, a lakás minden egyes szobája díszíthető velük oly módon, hogy a rendeltetésüktől függően valóban kiegészítsék a teret.

 

Mindannyian használtunk, vagy legalábbis láttunk már porcelán kiskanalat életünk során, mivel egy olyan klasszikusról beszélünk, amely mindenféle stílusú otthonban remekül megállja a helyét. 

 

Csakúgy, mint a kerámia esetében, a porcelán terméknek is többféle típusa létezik. De mik is ezek pontosan?

Ebben a helyiségben fürdünk, gyakoroljuk a megfelelő szájhigiéniát, sminkelünk, különböző arcmaszkokat rakunk fel, stb. - tekintettel a fürdőszoba eme multifunkcionalitására, kiemelt jelentőséggel bír a különféle fürdőszobai tárolók beszerzése. 

Egy hálót úgy megtervezni, hogy tökéletesen tükrözze személyiségünket, nehéz feladatnak tűnhet, de az általunk összeválogatott lakberendezési ötletekkel a hálószobához egyáltalán nem lehetetlen. Akár egy minimalista szentélyre, akár egy merész “budoárra” vágyunk, ezek között a tippek között mindenki találhat magának megfelelő inspirációt. 

A helytakarékosság jegyében számos lehetőség áll rendelkezésünkre, ami alapján helyet takaríthatunk meg a lakásunkban. A kihúzható szárító is egy ilyen praktikus lakberendezési kiegészítő, melynek használatával sok helyet megspórolhatsz.

Nyilvánvalóan a világító ablakdíszek mindenki számára ismerősnek kell, hogy legyen, ugyanis már nem egy új keletű találmányról van szó. Már évek óta nagy sláger az ünnepi készülődés területén, hiszen kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyformán kedvelik.

Ebben a bejegyzésben ötleteket mutatunk pároknak ajándékhoz. Az év bármely időszakában jön egy olyan esemény, amelyre ajándékot vásárolunk szeretteinknek. Ez lehet bármi, a születésnaptól kezdve, a névnapi és évfordulós alkalmakon át a karácsonyig. Ekkor gyakran fejfájást okoz az ajándék kigondolása, főleg, ha még véletlenül meg is csúszunk és az utolsó pillanatra marad. Nem elég, hogy maga az ötlet nincs meg, de még ha meg is lenne, akkor is hol szerezzük be?

A köztudatban méltán híres és mindenki számára ismert levendula a lakásban is bármilyen formában előfordulhat. A levendula hallatán mindenkinek a gyönyörű ültetvények varázslatos forgataga jut eszébe. A megannyi, lila színben pompázó növény mind megjelenésében, mind pedig jótékony hatása révén is igazán varázslatos.

A porcelán tárgyak mindenhol, minden háztartásban jelen vannak. Egyszerű előállításának köszönhetően már nincs olyan otthon vagy lakás, ahol ne lenne porcelán gyártmányú termék vagy eszköz. Számos formában, színben és stílusban elérhető, tehát minden korosztály kedveli és használ porcelán kiegészítőket.

Az őszi és téli hónapok közeledtével gyakrabban fogjuk kezünkben a téli bögrét egy meleg teával a hideg elleni felmelegedés céljából. Habár nyáron is használunk bögréket és csészéket, azonban télen mégis más a hangulatuk.

Ebben a bejegyzésben az óvónéninek adható ajándék kerül középpontba. Minden óvodáskorú gyermeknek meg van a kedvenc óvónénije, akinek szívesen adna ajándékot például pedagógus nap alkalmából. A gyermekek ilyen idős korban a szülők mellett az óvónénik és dajkák társaságában töltik idejük legtöbb részét. Ez meghatározza a személyiségüket is, és amennyiben megkedvelnek egy pedagógust, akkor rá felnéznek és gyermeki rajongással fogják szeretni.

A közismert, népszerű és univerzális növényt főként az aromaterápia területén használják. Azonban számtalan levendulás termék készül (pl.: kozmetikumok) és további használati, illetve dísztárgyak is. Weboldalunkon találsz egy kifejezetten levendulaimádóknak készült kategóriát, amiben mindenki megtalálja a kedvére való levendulás terméket.

A készülődés, sütés-főzés, bevásárlás és lakásdíszítés karácsonyra igen komplex és nagy falat bárki számára. Ez a folyamat megköveteli a precízen összeállított listát és tervet. Célszerű már az év végi nagy eseményt megelőző hónapban gondoskodni a díszekről és a dekorációs elemekről. Képzeljük el magunkban és tisztázzuk, milyen színek és elemek domináljanak az idei karácsony alkalmával.

Legyünk egymáshoz őszinték és mondjuk ki, bár mindannyian voltunk már szerelmesek, az “első karácsonyi ajándék szerelmemnek” igazán nagy fejtörést okozott. Ami abszolút természetes és érthető. Első napokban és hónapokban a pár mindkét tagja nagyon izgul és hatalmas feszültség a megfelelés és a jó benyomás keltése egyaránt.

Az ünnepek közeledtével hajlamosak vagyunk a kapkodásra és mindent az utolsó pillanatra hagyni. Ezt a stresszel teli időszakot sokan tapasztalhattuk már, ha a saját bőrünkön nem is, de közeli ismerősökön igen. Nos, ami örök dilemma és nehéz kérdés, az a férfiaknak szánt ajándék legfőbb gondba ejtő problémája. Napjainkban olvasható mindenféle segédlet férfiaknak ajándékötlet karácsonyra címmel.

Sokan szeretik a mézeskalácsot karácsonykor, vagy mikulásra, de nem mernek nekifogni a sütésnek. Bátorítani szeretnék mindenkit, mert kevés hozzávalóból nagyon finom kalácsokat lehet sütni és kínálatunkban megtalálhatóak a hozzá való sütőformák is.

 

Karácsony előtt sok embernek gondot okoz az ajándék vásárlás. Mai rohanó világunkban örülünk, ha az ünnepek előtt egyáltalán eljutunk vásárolni. Előtte azonban ki is kell találnunk, hogy kinek és mit szeretnék ajándékozni karácsonykor.

Tudtátok, hogy a  magyar elnevezés a francia levendulára onnan eredhet, hogy az 1920-as években a Tihanyi-félsziget levendulatelepítéséhez Franciaországból rendelték a szaporítóanyagot.