Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog

Legyen szó egy nagy városról vagy a vidékről, a farm hangulata egyetemes - ezt a szellemiséget pedig az otthonunkban például a rusztikus képkeretek testesítik meg, melyek egyszerre masszívak és kifinomultak, egy nyugodt életet idézve, amely minden teret barátságossá tesz.

Akár otthon, akár közvetlenül az irodába érkezés után – a reggeli kávé, cappuccino, latte macchiato vagy eszpresszó fogyasztása sokak rituáléjává vált, ahogy ezeknek a csodás koffeines italoknak a csábító illata felszáll a fehér porcelán bögréből, elkényeztetve az ízlelő bimbóikat igazán ínycsiklandó aromákkal.

A púder pasztell színeket általában a legtöbbünk túl “cukrosan édesnek” tekinti. De csak emiatt az általánosítás miatt nem érdemes figyelmen kívül hagyni őket, amikor kiválasztjuk, melyik árnyalatokat építjük be az otthonunkba. 

 

A lágy, krétás színek működésének titka az, hogy egyensúlyba hozzuk őket a hideg fehérrel, a hangulatos feketével, szürkével és más semleges tónusokkal. A letisztult, kortárs vonalak és modern dizájnelemek, valamint a nyers, sima vagy éles anyagok becsempészése szintén átvágja az aranyosságot, és biztosítja, hogy a design frissnek, felnőttesnek és elegánsnak tűnjön, ne pedig gyerekesnek vagy túlzottan nőiesnek.

Míg a főzés teret enged az improvizációnak, a sütés inkább egy tudomány - precíziót, időt és megfelelő konyhafelszerelést igényel. Nem számít, hogy nagyszerű cukrászok vagyunk, vagy nagy általánosságban tanácstalanul mozgunk ilyenkor a konyhában, a megfelelő eszközök nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy elkerüljük az elégetett brownie-kat vagy az összeesett süteményeket. 

Kevés olyan luxus érzetét keltő dolog létezik a hétköznapjainkban, mint egy szatén ágyneműhuzat, amelynek segítségével könnyedén felfrissíthetjük kicsit a hálószobánkat. 

 

A szatén olyan anyag, amelyet speciálisan úgy szőnek, hogy fényesnek és puha textúrájúnak tűnjön, ellentétben a perkál huzatokkal, amelyek “ropogósak” és fényesek. 

 

A dekorációs termékek elhelyezése a legegyszerűbb módját jelentik egy adott tér felfrissítésének vagy egy új belsőépítészeti stílus megalkotásának. Azonban ha nem vigyázunk, akkor ezek a tárgyak könnyedén “erősebbnek bizonyulhatnak az otthonunknál” - kvázi megtörik a belsőépítészeti stílusát.

 

Amennyiben szeretnénk a helyiségeink megjelenését úgy összerakni, mint egy professzionális lakberendező, akkor mindenképpen érdemes elolvasni az alábbi útmutatónkat, amely segít kiválasztani a tökéletes dekorációs kiegészítőket bármely szobába.

Nyűgözzük le szeretteinket a következő étkezésekor, vagy vendégeinket egy ünnepi vacsorán művészi tálalással! Így a finom díszítésnek és a részletekre való odafigyelésnek köszönhetően az étkezés minden érzékszerv számára élménnyé válik.

 

Most pedig végigmegyünk az asztali etikett csínján-bínján az étkészlet megfelelő elrendezésétől kezdve a szép esztétikai megjelenésig.

A keretes szúnyogháló segítségével megállíthatjuk a szúnyogokat, legyeket és rovarokat a küszöbön, így nyugodtan élvezhetjük a pihenést és a kikapcsolódást vagy akár az alvást is egy meleg nyári estén. De ugyanúgy a pollen és a porszemcsék megállítására is alkalmas, ami akkor hasznos, ha zsúfolt helyek vagy építkezések közelében élünk. 

 

A legfőbb előnyei közé tartozik, hogy könnyen felszerelhető, egyszerűen tisztán tartható, illetve tartósabb és robusztusabb, mint a többi rendelkezésre álló megoldás. De mielőtt belevágnánk a közepébe, nézzük meg azokat a fontos dolgokat, amelyeket figyelembe kell venni a szúnyogháló vásárlásánál.

Meglepő, hogy egy vitrázs függöny mennyire fontos elem egy helyiség belső kialakításában - nélküle ugyanis a tér egyszerűen nem tűnik teljesnek, és amint hozzáadjuk ezt az utolsó részletet, hirtelen minden a helyére kerül. Ez különösen igaz a nappaliban és a konyhában.

A jó idő beköszöntével egy jó minőségű, összeszerelhető szúnyogháló nélkül sajnos egyáltalán nem lehet kinyitni az ablakokat és az ajtókat, mivel a szúnyogok és egyéb bosszantó rovarok egyből berepülnek a házba és megcsípkednek minket, ami számtalan kellemetlenséggel jár majd. 

 

Azonban könnyedén megszabadulhatunk tőlük, csupán annyit kell tudnunk, hogy ezeket a szúnyoghálókat hogyan is kell felapplikálni. Először viszont nézzük meg, hogy pontosan milyen előnyökkel jár a felszerelésük az ablakainkra.

 

Talán az egyik legjobb módja az emlékeink megőrzésének, ha fotóinkat kinyomtatva albumban vagy a falon csodaszép képkeretekben tartjuk. 

 

Azonban ahhoz, hogy az az adott fotó igazán kiemelkedjen, fontos, hogy olyan keretet válasszunk, amely kihangsúlyozza magát a fényképet. 

Amennyiben evés közben kiömlik valami, vagy éppen próbáljuk letörölni a kezünkről és az arcunkról a ragacsos BBQ szószt, akkor számunkra a 3 rétegű szalvéta az ideális választás. Mivel jóval nehezebb, tartósabb és sokkal nedvszívóbb, mint az 1 és 2 rétegű társai. Emiatt pedig ideális makacsabb foltok tisztítására is, mert kevésbé valószínű, hogy elszakad. 

Segítségre van szükségünk annak kiválasztásában, hogy hol van a legjobb hely a szép képkeretek elhelyezésére az otthonunkban? A válasz egyszerű: bárhol! Konkrétabban, a lakás minden egyes szobája díszíthető velük oly módon, hogy a rendeltetésüktől függően valóban kiegészítsék a teret.

 

Mindannyian használtunk, vagy legalábbis láttunk már porcelán kiskanalat életünk során, mivel egy olyan klasszikusról beszélünk, amely mindenféle stílusú otthonban remekül megállja a helyét. 

 

Csakúgy, mint a kerámia esetében, a porcelán terméknek is többféle típusa létezik. De mik is ezek pontosan?

Ebben a helyiségben fürdünk, gyakoroljuk a megfelelő szájhigiéniát, sminkelünk, különböző arcmaszkokat rakunk fel, stb. - tekintettel a fürdőszoba eme multifunkcionalitására, kiemelt jelentőséggel bír a különféle fürdőszobai tárolók beszerzése. 

Egy hálót úgy megtervezni, hogy tökéletesen tükrözze személyiségünket, nehéz feladatnak tűnhet, de az általunk összeválogatott lakberendezési ötletekkel a hálószobához egyáltalán nem lehetetlen. Akár egy minimalista szentélyre, akár egy merész “budoárra” vágyunk, ezek között a tippek között mindenki találhat magának megfelelő inspirációt. 

A helytakarékosság jegyében számos lehetőség áll rendelkezésünkre, ami alapján helyet takaríthatunk meg a lakásunkban. A kihúzható szárító is egy ilyen praktikus lakberendezési kiegészítő, melynek használatával sok helyet megspórolhatsz.

Nyilvánvalóan a világító ablakdíszek mindenki számára ismerősnek kell, hogy legyen, ugyanis már nem egy új keletű találmányról van szó. Már évek óta nagy sláger az ünnepi készülődés területén, hiszen kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyformán kedvelik.

Ebben a bejegyzésben ötleteket mutatunk pároknak ajándékhoz. Az év bármely időszakában jön egy olyan esemény, amelyre ajándékot vásárolunk szeretteinknek. Ez lehet bármi, a születésnaptól kezdve, a névnapi és évfordulós alkalmakon át a karácsonyig. Ekkor gyakran fejfájást okoz az ajándék kigondolása, főleg, ha még véletlenül meg is csúszunk és az utolsó pillanatra marad. Nem elég, hogy maga az ötlet nincs meg, de még ha meg is lenne, akkor is hol szerezzük be?

A köztudatban méltán híres és mindenki számára ismert levendula a lakásban is bármilyen formában előfordulhat. A levendula hallatán mindenkinek a gyönyörű ültetvények varázslatos forgataga jut eszébe. A megannyi, lila színben pompázó növény mind megjelenésében, mind pedig jótékony hatása révén is igazán varázslatos.

A porcelán tárgyak mindenhol, minden háztartásban jelen vannak. Egyszerű előállításának köszönhetően már nincs olyan otthon vagy lakás, ahol ne lenne porcelán gyártmányú termék vagy eszköz. Számos formában, színben és stílusban elérhető, tehát minden korosztály kedveli és használ porcelán kiegészítőket.

Az őszi és téli hónapok közeledtével gyakrabban fogjuk kezünkben a téli bögrét egy meleg teával a hideg elleni felmelegedés céljából. Habár nyáron is használunk bögréket és csészéket, azonban télen mégis más a hangulatuk.

Ebben a bejegyzésben az óvónéninek adható ajándék kerül középpontba. Minden óvodáskorú gyermeknek meg van a kedvenc óvónénije, akinek szívesen adna ajándékot például pedagógus nap alkalmából. A gyermekek ilyen idős korban a szülők mellett az óvónénik és dajkák társaságában töltik idejük legtöbb részét. Ez meghatározza a személyiségüket is, és amennyiben megkedvelnek egy pedagógust, akkor rá felnéznek és gyermeki rajongással fogják szeretni.

A közismert, népszerű és univerzális növényt főként az aromaterápia területén használják. Azonban számtalan levendulás termék készül (pl.: kozmetikumok) és további használati, illetve dísztárgyak is. Weboldalunkon találsz egy kifejezetten levendulaimádóknak készült kategóriát, amiben mindenki megtalálja a kedvére való levendulás terméket.

A készülődés, sütés-főzés, bevásárlás és lakásdíszítés karácsonyra igen komplex és nagy falat bárki számára. Ez a folyamat megköveteli a precízen összeállított listát és tervet. Célszerű már az év végi nagy eseményt megelőző hónapban gondoskodni a díszekről és a dekorációs elemekről. Képzeljük el magunkban és tisztázzuk, milyen színek és elemek domináljanak az idei karácsony alkalmával.

Legyünk egymáshoz őszinték és mondjuk ki, bár mindannyian voltunk már szerelmesek, az “első karácsonyi ajándék szerelmemnek” igazán nagy fejtörést okozott. Ami abszolút természetes és érthető. Első napokban és hónapokban a pár mindkét tagja nagyon izgul és hatalmas feszültség a megfelelés és a jó benyomás keltése egyaránt.

Az ünnepek közeledtével hajlamosak vagyunk a kapkodásra és mindent az utolsó pillanatra hagyni. Ezt a stresszel teli időszakot sokan tapasztalhattuk már, ha a saját bőrünkön nem is, de közeli ismerősökön igen. Nos, ami örök dilemma és nehéz kérdés, az a férfiaknak szánt ajándék legfőbb gondba ejtő problémája. Napjainkban olvasható mindenféle segédlet férfiaknak ajándékötlet karácsonyra címmel.

Sokan szeretik a mézeskalácsot karácsonykor, vagy mikulásra, de nem mernek nekifogni a sütésnek. Bátorítani szeretnék mindenkit, mert kevés hozzávalóból nagyon finom kalácsokat lehet sütni és kínálatunkban megtalálhatóak a hozzá való sütőformák is.

 

Karácsony előtt sok embernek gondot okoz az ajándék vásárlás. Mai rohanó világunkban örülünk, ha az ünnepek előtt egyáltalán eljutunk vásárolni. Előtte azonban ki is kell találnunk, hogy kinek és mit szeretnék ajándékozni karácsonykor.

Tudtátok, hogy a  magyar elnevezés a francia levendulára onnan eredhet, hogy az 1920-as években a Tihanyi-félsziget levendulatelepítéséhez Franciaországból rendelték a szaporítóanyagot.