Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Jótállási feltételek

Jótállási és egyéb feltételek

 

A Fény-Őr Kft., lakberbazár webáruház szúnyogháló-, harmonika ajtó alkatrészek, szettek és késztermékek, valamint lakberendezési termékek forgalmazója.

 1. A „Jótállási Jegy” garanciát biztosít az általa forgalmazott következő termékekre az alábbi feltételekkel:

Érvényesítési határidő

A jótállási igény a jótállás időtartama alatt érvényesíthető, a jótállás időtartama a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet szerint egy termékre vonatkozóan:

 1. 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év,
 2. 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év,
 3. 250 000 forint eladási ár felett három év.

E határidők elmulasztása jogvesztéssel jár, azonban a fogyasztási cikk kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a Vásárló a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta.

A jótállási határidő a fogyasztási cikk Vásárló részére történő átadásakor indul, vagy ha az üzembe helyezést az Eladó, vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

Ha a Vásárló a fogyasztási cikket az átadástól számított hat hónapon túl helyezteti üzembe, akkor a jótállási határidő kezdő időpontja a fogyasztási cikk átadásának napja.

 

 1. A jótállás kezdete a termék átvételének napja.
 2. A reklamáció elbírálásának előfeltétele a rendelkezésre bocsátott áru árának teljes kiegyenlítése.
 3. Nem megalapozott reklamáció esetén az ügyfelet terhelik az esetleges felmerülő plusz költségek.
 4. A garancia érvényesíthető minden olyan meghibásodás esetén, amely a termék gyártása során keletkezett vagy anyaghibából ered, szállítás során szenvedett sérülésekre, illetve ami a jótállás alá tartozik.
 5. Szállítás során keletkezett sérüléseket, vagy hibásan kapott termékeket az átvételt követően 14 (azaz tizennégy) napon belül be kell jelenteni ügyfélszolgálatunkon.
 6. A használat során bekövetkezett meghibásodásokat a meghibásodástól számított 14 (azaz tizennégy) napon belül be kell jelenteni, azzal a kikötéssel, hogy az elhárítás időtartama komplikáltabb meghibásodások esetén meghosszabbodhat.
 7. A jótállás nem vonatkozik a következő esetek miatt keletkezett meghibásodásokra:
  1. a termék nem rendeltetésszerű használata.
  2. nem megfelelő karbantartás és szabályozás.
  3. külső tényezők hatása (kémiai anyagok, tűz, stb), valamint betörés.
  4. konstrukciós változtatások végzése, valamint a Fény-Őr Kft. képviselője által megállapított nem megfelelő szerelés elvégzése és az áru átvételekor keletkezett mechanikus sérülések.
  5. elemek elhasználódása.
  6. természeti csapások, természeti erők behatásai.
  7. az elektromos hálózathoz történő nem megfelelő csatlakoztatás.

 

 1. A jótállás nem terjed ki a használat során keletkezett mechanikus meghibásodásokra és repedésekre, valamint azokra a hibákra, amelyek megegyeznek a kötelező normatívákkal. A jótállás továbbá nem terjed ki a karbantartásokra és tisztításokra (ezt a vásárlónak kell elvégeznie), valamint a használati utasításban szereplő szabályozások elvégzésére.
 2. A meghibásodások elhárításának módját a Fény-Őr Kft. határozza meg.
 3. Az ügyfél köteles a termék mennyiségi és minőségi átvételére, a nyilvánvaló hibák vonatkozásában, amely nem képezheti reklamáció tárgyát az átvétel után. Nyilvánvaló hibának tekintendőek: méretek, beosztások, darabszám, színek, valamint a következő jellegű mechanikus meghibásodások: karcolások, repedések, stb.
 4. A jótállás kizárólag a keletkezett meghibásodásokra vonatkozik és a Fény-Őr Kft. felelőssége csak az eladott termék értékének visszaszolgáltatására korlátozódik. A gyártó nem felel a hibás termék által keletkezett más veszteségekért.
 5. A Fény-Őr Kft. nem ismeri el azokat a reklamációkat, amelyek az azonos színek árnyalati különbségeire vonatkoznak, különösen tölgy, dió, mahagóni esetén, valamint ugyancsak nem ismeri el a színek strukturális mintázatának különbözőségei vonatkozásában tett reklamációkat sem. Az eltérések a szalaggyártók/termékgyártók által, különböző időszakokban szállított szalagoktól/termékektől függenek.
 6. A jótállás azon országok területeire vonatkozik, ahová a Fény-Őr Kft. közvetlenül értékesítette saját termékeit.
 7. Az eladott használati termékre vonatkozó alábbi jótállás nem zárja ki, nem korlátozza és nem függeszti fel a vásárló jogosultságát a termék szerződéssel való nem egyezőségének vonatkozásában.
 8. Csomagolás, raktározás, valamint szállítás az érvényes normáknak megfelelően.
 9. Az ügyfél megismerkedett és elfogadja a Fény-Őr Kft. termékértékesítési és átadási feltételeit.

Egyéb észrevételek:

 • nem használhatóak termékeink esetében karcolást okozó tisztítószerek, valamint
 • nem szabad az alkatrészeket befesteni festékekkel, lakkal, továbbá más bármilyen egyéb védőfelületet rávinni.

 

Egyéb információk:

 

Mellékelten megküldjük az Ön által a Redőnydiszkont webáruházban megrendelt termékeket.

Ön a vásárlástól az áru átvételét követő 14 munkanapon belül elállhat. A terméket telephelyünk visszárukat kezelő címére (Fény-Őr Kft. 2365 Inárcs, Rákóczi utca 68/b.) visszajuttatni. Ilyen módon nem használt, eredeti állapotú, sérülésmentes terméket tudunk visszavenni. 

 

Feladása a postán keresztül csomagban történhet. A postaköltség a feladót terheli.

 

A visszaküldött áruk árát (szállítási költséggel csökkentett összeget) a visszaszolgáltatástól számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön részére átutalással. Kérjük ehhez email címünkre juttassa el bankszámla számát. Előre utalásos vásárlás esetén az áruk ellenértékének visszajuttatása minden esetben kizárólag utalással történhet.

 

Előzetes egyeztetést követően lehetőség van a megrendelt termék cseréjére is (más típusra vagy más színre…stb). Ebben az esetben a csomagküldés díját a megrendelő vállalja. 

Sérült, hibás termék esetén a csere új termékre a következő módon történhet.

 

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot emailben: info@lakberbazar.hu, vagy telefonon: 06-20/252-1552, és tájékoztasson bennünket a problémáról! A sérült és hibás termékeket minden esetben cseréljük a termék típusának megfelelő határidőn belül. Általában 14 munkanapon belül.

A sérült, hibás terméket a futár visszáruként hozza el Öntől. Kérjük a visszaküldött terméket minden esetben csomagolja be, hogy további sérülés ne keletkezzen rajta.

Nem megfelelő csomagolás miatt újra sérülő termékeket nem áll módunkban visszavenni!

Az új terméket az előzetes egyeztetésnek megfelelően kapja meg tőlünk futárszolgálattal.

 

Köszönjük, hogy nálunk vásárolt. Bízunk benne, hogy elégedett lesz a tőlünk vásárolt termékekkel!

Üdvözlettel:

Lakberbazár Webáruház

Fény-Őr Kft.