Nélkülözhetetlen konyhafelszerelés sütéshez
Míg a főzés teret enged az improvizációnak, a sütés inkább egy tudomány - precíziót, időt és megfelelő konyhafelszerelést igényel. Nem számít, hogy nagyszerű cukrászok vagyunk, vagy nagy általánosságban tanácstalanul mozgunk ilyenkor a konyhában, a megfelelő eszközök nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy elkerüljük az elégetett brownie-kat vagy az összeesett süteményeket.
Annak érdekében, hogy megtanulhassuk, az otthoni cukrászoknak milyen alapvető formákra és eszközökre van szükségük, a mai bejegyzésünkben összeírtunk egy listát az elengedhetetlen dolgokról.
Mixer
Akár kekszet, akár süteményt vagy kenyeret tervezünk sütni, a mixer szinte minden projekthez elengedhetetlen. Persze vannak olyan receptek, amiket kézzel is keverhetünk, de a mixer nemcsak a sütést könnyíti meg, de a segítségével a végeredmény is sokkal jobb lesz.
Szilikon spatulák
Mindegy, hogy a tojásfehérjét keverjük hozzá óvatosan a tésztánkhoz, vagy a tejszínhab utolsó darabjait egy zsákba kaparjuk bele, egy jól elkészített spatula pontosan az, amire szükségünk van.
Mivel szilikonból készültek, ez rendkívül egyszerű tisztítást tesz lehetővé, a hosszú élettartamról nem is beszélve. Egyenesen mosogatógépben is használhatók, és 288°C-ig biztonságosak, így akár a forró karamellt is megkeverhetjük velük anélkül, hogy attól tartanánk, elolvadnak a hő hatására.
Mérőkanál szett
Bármilyen receptet is használunk, minden bizonnyal pontosan kell majd kimérni az összetevőket. Egy jó mérőkanál szett ezért mindenképpen szükséges.
Főként olyat kell keresni, amely legalább 4-6 darabból áll, mint amilyen a kínálatunkban is kapható műanyag készlet.
Keverőtál
Soha nem lehet elég keverőtálunk otthon. Általános szabályként mi úgy gondoljuk, hogy kétféle edényre van szükség: egy hőállóra és egy szimpla verzióra.
Az előbbit használhatjuk például az összetevők mikrohullámú sütőben történő megolvasztásához. A rozsdamentes acél tálat pedig arra, hogy megfelelő hőmérsékleten tartsuk az adott hozzávalóinkat.
Például habcsók készítésekor, ha ebben tesszük be a tojásfehérjét a hűtőszekrénybe 15-20 percre az elkészítése előtt, akkor garantáltan kifogástalan lesz az eredmény.
Tortaforma
Bár nagyszerű, ha különféle méretű tortaformákkal rendelkezünk, azt javasoljuk, hogy kezdjük legalább egy 8 hüvelykes kerek változattal, a legtöbb recepthez ugyanis ez szükséges.
Keressünk olyat, amelynek az oldalai három és négy hüvelyk magasak! Így elég nagy lesz ahhoz, hogy a sütemények szépen megemelkedjenek anélkül, hogy a tészta szétfolyna az oldalain. Remek példa erre a kínálatunkban kapható kapcsos tortaforma.
Ha már a formáknál tartunk, akkor meg kell említenünk még néhányat, amelyek segítségével könnyedén elkészíthetünk bármilyen alapvető édességet. Szükség van egy lapos tepsire a kekszekhez, egy piteformára, egy muffin- és egy kenyérsütő formára is.
Sütőpapír
Mindig jó ötlet kibélelni a sütéshez a formáinkat és a tepsiket, hogy elkerüljük az általunk készített édesség leragadását. Legyen szó a legragadósabb mézeskalácsról vagy a legfinomabb macaronról, a sütőpapír nagyban megkönnyíti ezt a folyamatot.
Csak fogjuk a kínálatunkban kapható rollboxos verziót, és a benne található vágókéssel vágjuk a papírt a megfelelő méretre!
További segítségre van szükség a megfelelő konyhafelszerelés megtalálásához?
A legtöbben nem konyhatündéreknek születünk, ennél a tevékenységnél bizony a gyakorlat teszi a mestert. Ha netalántán szükséged lenne még néhány tanácsra a megfelelő konyhafelszerelést illetően, akkor keress minket bizalommal.