Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Asztali futók

Asztali futók

 

Akárcsak a cseresznye egy finom fagylalt tetején, a szép asztali futók is sokat tehetnek ahhoz, hogy a megszokott étkeződet látványossá varázsold a vendégeid és családtagjaid számára.

 

Függetlenül attól tehát, hogy fel szeretnéd dobni valamivel a mindennapi étkezőasztalodat, vagy valamilyen szezonális vonást szeretnél hozzáadni, az asztali futók az egyik legsokoldalúbb asztalneműk, amelyeket birtokolhatsz. Hogy miért? A dekoráció számos részén hasznosak, arról nem is beszélve, hogy bármilyen anyagból, stílusból, színből és hosszból elérhetők a kínálatunkban.


44termék 120
44termék 120

A különböző méretekben, színekben és anyagokban kapható, szinte bárki ízlésének megfelelő konyhai felszerelések merész és egyedi megjelenést kölcsönöznek az étkezőasztalodnak. Elég sokoldalúak ahhoz, hogy hétköznapiak legyenek vagy dekorációként funkcionáljanak, de egyszerű eszközként is szolgálhatnak arra, hogy harmóniát teremtsenek az otthonod színsémájában, vagy összhangba hozzák az asztalteríték tematikáját.

 

Milyenek az ideális asztali futók?

 

Kezdjük mondjuk a mérettel! Ideális esetben az asztali futó felületének mérete körülbelül az étkezőasztal szélességének 1/3-a. Tehát a megfelelő méret meghatározásához először meg kell mérned az étkezőasztal szélességét, majd el kell osztanod hárommal. A hosszúság tekintetében pedig ügyelj arra, hogy a futó ne lógjon tovább, mint az asztalterítő hossza. 

 

Miután beazonosítottad a megfelelő méretet, ideje felmérni az asztali futók dizájnjait. Könnyedén feldobhatod a dolgokat, ha például az asztalterítő tetejére elütő textúrájú vagy mintázatú díszes asztali futót helyezel el. De ennek elérésére az is egy opció lehet, hogy kihagyod az abroszt, és helyette az Anika csipkés vagy egy Everlyne bársony asztali futónkat választod a minimális, mégis kifinomult megjelenés érdekében. 

 

Mint egy műalkotás, az elegáns asztali futók mindenféle színt magukba foglalhatnak a helyiség dekorációs sémájából, és egy gyors mozdulattal összeilleszthetik azokat. Ezért a legjobb, ha először elképzeled az elhelyezésük különböző módjait, majd ennek megfelelően választod ki az asztali díszítőelemeket.

 

Asztali dekoratív elemek

 

Az asztali futó felületére helyezett tárgyak lehetnek olyan egyszerűek, mint egy tál gyümölcs vagy egy váza friss virágokkal. De a gyertyák és a gyertyatartók is elegáns kiegészítőként szolgálhatnak, az asztali futó pedig gátként véd majd a viaszcseppek ellen.

 

Ezenkívül megtöltheted még a különféle üvegvázákat vízzel és úszó gyertyákkal, vagy egyszerűen adj hozzá színes citrusféléket. Hagyd, hogy az alkalom és a szoba dekorációja vezessen!

 

További asztali futó dekorációs tippek

 

Az asztali futóknak nem kell az étkezőbe korlátozódniuk. Varázsolj színfoltot egy komódra vagy az előszobaasztalra! Védd vele a zongora tetejét! De az sincsen kizárva, hogy egy asztali futót fektess az ágy végére vagy egy kedvenc széked fölé!

 

Bárhol, ahol meg kell védeni egy felületet, textúrát vagy színt kell csempészni, az asztali futók jelentik a megoldást.

 

Csak néhány dolgot tarts szem előtt!

 

Az asztali futó stílusos kiegészítője lehet szinte minden asztalnak. Ahhoz azonban, hogy megfelelően működjön mindenféle térben, mindenképpen mérj, mielőtt vásárolsz egyet. 

 

Párosíthatod más dolgokkal, például egy alatta lévő terítővel, vagy összeilleszthetsz két futót a réteges megjelenés érdekében! Találd meg a helyiség hangulatához és színpalettájához illő dizájnt, és ne csak különleges alkalmakra tartsd fenn őket! Nyugodtan jeleníts meg egyet egész évben, ha ezt szeretnéd.