Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.03.18 11:51

Hogyan válasszuk ki a tökéletes képkereteket?

Hogyan válasszuk ki a tökéletes képkereteket?

Talán az egyik legjobb módja az emlékeink megőrzésének, ha fotóinkat kinyomtatva albumban vagy a falon csodaszép képkeretekben tartjuk. 

 

Azonban ahhoz, hogy az az adott fotó igazán kiemelkedjen, fontos, hogy olyan keretet válasszunk, amely kihangsúlyozza magát a fényképet. 

Népszerű képkerettípusok

 

A keretméretek és -típusok széles választéka áll rendelkezésre, és ezek közül a fa, a fekete és fehér színű, illetve a fém keretek különösen népszerűek, a legtöbbjük a mi kínálatunkban is megtalálhatóak. Ha helyesen használják őket, felerősítik a műalkotások általános megjelenését.

 

Fa képkeretek

 

Természetes anyagként a fa meleg és klasszikus hangulatot kölcsönöz. A használt felülettől függően a világostól a sötétig terjedő színű fakeretek számos lehetőséget kínálnak a képek kiegészítésére. 

 

A melegebb tónusú, például vörös, barna és narancssárga fotók sötétebb, fából, például mahagóniból és dióból készült keretekkel mutatnak a legjobban. A képek hidegebb tónusai, például a kék, zöld és a levendula, jobban passzolnak a világosabb tölgy-, kőris- és fenyőfa keretekhez.

 

Fekete és fehér képkeretek

 

A fekete képkeretek elegáns, formális megjelenést kölcsönöznek, míg a fehérek inkább hétköznapiak és választékosabbak. De általában véve mindkettő modern hangulatot és áramvonalas megjelenést kölcsönöz.

 

A fekete képkeret kiemeli a fénykép sötétebb elemeit, és kontrasztot alkot a világosabbakkal szemben. Ezért a legjobb, ha ezekben világos és sötét tónusú fotókat használunk, hogy kiegyensúlyozott megjelenést hozzunk létre.

 

A fehér keretek hasonló hangulatot keltenek. Hajlamosak arra, hogy a fényképeken a sötétebb részeket kiemeljék, míg a világos árnyalatokat pedig beolvasszák a háttérbe. 

 

Fém képkeretek

 

A fém képkeretek, akárcsak a fekete társaik, modern, trendi hangulatot árasztanak. Kiemelik a fénykép színeit, élénkebbé és szemet gyönyörködtetőbbé teszik. Az elegáns megjelenésüknek köszönhetően jól használhatók családi portrékhoz, esküvői és lenyűgöző tájfotókhoz. 

 

Tippek a keret kiválasztásához

 

A fal színe elengedhetetlen szempont a keret kiválasztásakor. Feltétlenül győződjünk meg arról, hogy a kiszemelt darab árnyalata inkább kiegészíti, mintsem ütközik a fal színeivel.

 

Ha úgy ítéljük meg, hogy a falfesték inkább melegebb tónusú, akkor mindenképpen érdemes meleg árnyalatú, például arany képkeretet választani. Amennyiben viszont a fal színe inkább a hidegebb árnyalatokra hajaz, akkor számunkra az ezüst fém képkeretek jelentik a megfelelő választást. Ezzel szemben a fehér és fekete keretek számos falszínnel jól működnek.

 

Hangsúlyozzuk a személyes belsőépítészeti stílusunkat!

 

Egy fénykép bekeretezése színt és hangulatot adhat bármilyen lakberendezési stílushoz. Bár nem járhatunk rosszul az olyan klasszikusokkal, mint a fekete vagy fehér képkeretek, ne féljünk egy kicsit kikacsintani, és kipróbálni valami újat.

 

Sok képkeret egyszerű és visszafogott stílusú, így nem vonja el a figyelmet a képekről. De találhatunk olyan lenyűgöző, egyedi darabokat is, amelyek már önmagukban műalkotások. Fontoljuk meg a díszes arany kereteket néhány képzőművészeti minőségű fényképünkhöz! Vagy válasszunk gravírozott fakeretet, hogy felidézzük az egzotikus utunk hangulatát a nappalinkban! 

 

Próbáljuk ki a kollázs vagy a lebegő képkereteket, hogy minden falon bemutassuk a családunk boldog emlékeit! De ne feledkezzünk meg a könyvespolcokról és az asztallapokról sem! 

 

Ennyit terveztünk mára. Reméljük, hogy sikerült elegendő információval ellátni, hogy legközelebb már kellő magabiztossággal tudd kiválasztani az ideális képkeretet.