Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.12.07 09:49

Ötletek az elegáns függönyök formázásához

Ötletek az elegáns függönyök formázásához

Az otthonod belső kialakításának felfrissítéséhez tökéletes lehetőséget biztosít az elegáns függönyök használata, amelyek sokszor két táborra osztják az embereket. 

 

Az egyik oldalon állnak azok, akik túl unalmasnak találják őket, és velük szemben vannak azok, akik értékelik a klasszikus és kifinomult megjelenésüket. Mi inkább a második csoportba tartozunk. Ezért is gondoltuk úgy, hogy a mai bejegyzésünkben megmutatjuk, hogyan is formázhatod őket az otthonodban.

A sötétítők és a fényáteresztő függönyök varázslatos kombinációja

 

A sötétítő függönyök ellenállhatatlan textúrájukkal és színükkel rendkívül stílusos keretet adnak a falnak és az ablakoknak, míg a fényáteresztő függönyök növelik a privát szférát, és megfelelő mennyiségű fényt engednek be.

 

Ennek a két lakástextilnek a használatával leginkább úgy lehetséges harmonikus megjelenést teremteni, ha egy szimpla fehér fényáteresztő függönyt és egy, a fal színéhez hasonló árnyalatú sötétítőt választasz. Tehát, ha a helyiség világos kék színekben pompázik, akkor a gránátkék Samanta bársony sötétítő függönyünk tökéletes választást jelenthet. Ez a trió anélkül teszi majd dinamikussá a szobát, hogy túlságosan elsöprő lenne a hatás.

 

Változatos hosszúságú elegáns függönyök párosítása

 

Ha a helyiség nagy ablakokkal rendelkezik, és viszonylag sok természetes fénynek van kitéve, akkor jó ötlet lehet egy padlóig érő és egy rövidebb hosszal rendelkező függönyt kombinálni. Vagyis például a Maripos rózsaszín, mintás fényáteresztő függönyünk tökéletesen fog működni az Isaac bújtatós fehér vitrázs függönyünkkel. 

 

Színkontrasztok

 

Ez határozottan az egyik kedvenc trükkünk, amely minden olyan helyiségben szuperül alkalmazható, ahol kontrasztos színű bútorok és dekorációk vannak. Ha tehát a nappalidban vagy az étkeződben több fából készült elem is fellelhető - legyen az egy elegáns, földszínű tükör, néhány szék és asztal vagy egy világosabb árnyalatú tálalószekrény -, akkor ahelyett, hogy elterelnéd a figyelmet ezekről a komponensekről, az egymásra rétegezett bézs és barna függönyökkel remekül összekötheted őket a szoba többi részével.

 

Képkeret effektus

 

Ha lélegzetelállító kilátásban van részed, akkor miért rejtenéd el? Próbáld meg inkább a lehető legnagyobb mértékben hangsúlyozni! Ez leginkább annyit jelent, hogy az általad kiszemelt elegáns sötétítő függönyt pusztán dekoratív célokra használod. A legjobb, ha finom színekben tündököl, mert ezáltal nem vonja el majd a fókuszt a tájról. Sőt így még vizuálisan lágyítja is a kemény fémkeretet, ami sokkal otthonosabbá és hangulatosabbá varázsolja a helyiséget.

 

Csomózd meg őket!

 

A függönyökön elhelyezett csomók bármilyen enteriőrbe képesek egy kis finomságot csempészni, ráadásul olyan váratlan részleteknek bizonyulnak, amelyet garantáltan minden családtag és vendég szemet gyönyörködtetőnek talál majd. Ezt a szuper trükköt azonban leginkább a fényáteresztő függönyökkel lehet megvalósítani. 

 

Vitrázs függöny használata

 

Ez az egyik legbájosabb és leghagyományosabb opció egy helyiség ablakába. Elég egyetlen pillantást vetni erre a csipkefüggönyre, hogy eszedbe jusson a nagyszüleid otthona által nyújtott biztonság.

 

Végső gondolatok

 

Bár egyszerűbbnek tűnik feladni az egész ötletet, és nem vesződni a függönyök vásárlásával és fellógatásával, tagadhatatlan, hogy nagyon sokat adnak az otthonodhoz. A helyiségek ezáltal ugyanis nemcsak melegebbnek és hívogatóbbnak tűnnek majd, hanem jó néhány gyakorlati előnyét is megtapasztalhatod.

 

Ha bármilyen kérdésed felmerülne a fentebb leírtakkal kapcsolatban, akkor ne habozz feltenni nekünk!