Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Függönyök és kiegészítők

Függönyök és kiegészítők

 

A függönyök és kiegészítők egyike azoknak a dizájnelemeknek, amelyek a teret az egyszerűen berendezettől a szándékosan tervezettig emelhetik. Kifinomult megjelenést kölcsönöznek a szobának, amely azt sugallja: „Igen, elgondolkodtam azon, hogy mit is csináltam.” Továbbá biztosítják a magánéletet, és elzárják a napfényt.

 

A lakberendezési kiegészítők mellett mi itt a Lakberbazárnál függönyök széles választékát kínáljuk, az áttetsző árnyalatoktól a könnyű vászon drapériákig, amely kivitel tökéletes mindazok számára, akik egyformán stílusos és kifinomult függönyöket szeretnének.

Az átlátszatlan, fényszűrő pamuttól az áttetsző vászonig a függönyök és kiegészítők funkcionális és stílusos elemei lehetnek az otthonodnak. A végső kiválasztás előtt azonban számos tényezőt érdemes figyelembe venned – a tökéletes méret megtalálásától kezdve az otthonod többi részéhez illő stílus kiválasztásáig. 

 

Bár biztosak vagyunk abban, hogy már szívesen megmutatnád a lakásod a barátoknak és a családnak, de ez nem jelenti azt, hogy szeretnéd, ha a szomszédok kívülről bekukucskálnának.

 

Nehézségeid vannak annak eldöntésében, hogy melyik függöny passzolna a stílusodhoz és az ablakaidhoz? Nos, nem vagy egyedül. Ezért hoztunk pár tippet, amelyek garantálják majd, hogy a megfelelő változatot válaszd.

 

Funkció

 

A függönyök különböző szövetekből készülnek, amelyek mindegyike alkalmas bizonyos célokra. Ha főleg a dekoráció szempontjából érdekel az adott függöny, a finom és fényes anyagok megfelelőek. A hálószobádba azonban érdemes vastagabb (sötétítő) anyagot keresni, hogy kevesebb fény jusson be, a jó éjszakai alvást biztosítása érdekében.

 

Megfelelő szín

 

Ideális esetben a függönyök színének meg kell egyeznie a szoba többi részének színével. Az, hogy kontrasztos-e vagy illeszkedik-e a szoba berendezéséhez, személyes preferencia. 

 

Bélése

 

Ha a függönyt olyan ablakra szeretnéd akasztani, amely közvetlen napfénynek van kitéve, ideális lehet elgondolkodni a védőbélésen, mivel ez megakadályozza, hogy kifakuljon, illetve javítja a függöny fényzáró képességét is. 

 

Megfizethetőség

 

A költségkeret fontos meghatározója annak, hogy milyen függönyöket vásárolj. A szövetek ára jelentősen eltér egymástól. A pamut a legtöbb ember számára megfizethető. Másrészt sokan úgy találják, hogy bár a selyem elegánsabb megjelenést kölcsönöz, nagyon drága lehet.

 

Segíthetnek-e elérni a kívánt szobahőmérsékletet?

 

Egyes anyagok alkalmasak arra, hogy a helyiséget melegen tartsák, mint például a tweed, a velúr és a bársony. A pamut és lenvászon pedig jó a szoba hűvös hőmérsékletének megőrzésére.

 

Egyéb tényezők a függönyök és kiegészítők kiválasztásánál

 

Csak azért, mert mindegyik ablak ugyanúgy néz ki, még nem jelenti azt, hogy azok is. Ilyen esetben ugyanis még egy hüvelyknyi különbség is nagy probléma lehet. Ezért mérjük le az ablakléc felső szélétől az ablakpárkányig tartó távolságot, valamint a vízszintes mérethez az egyik díszléc külső oldalától a másikig. 

 

Egyedi vagy szabványméret

 

Amikor eljön a függönyök mérésének ideje, néhány döntést kell meghoznod: egyedi vagy szabványméretű függönyöket választasz? Ha az elsőre esik a választásod, akkor végtelen lehetőséged lesz. Ezek közé tartozik a drapéria felszerelésének magassága, a kész függöny szélessége és a teljes hossza. De sajnos ezek elkészítése elég sok időbe telik.

 

Ha szabványos méretekkel dolgozol, akkor ragaszkodnod kell az alapvető hosszúságokhoz és szélességekhez, viszont megvan az az előnye, hogy előbb felrakhatod majd a függönyöket az otthonodban.