Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.04.01 12:32

Hogyan lehet teljessé tenni egy szobát vitrázs függönnyel?

Hogyan lehet teljessé tenni egy szobát vitrázs függönnyel?

Meglepő, hogy egy vitrázs függöny mennyire fontos elem egy helyiség belső kialakításában - nélküle ugyanis a tér egyszerűen nem tűnik teljesnek, és amint hozzáadjuk ezt az utolsó részletet, hirtelen minden a helyére kerül. Ez különösen igaz a nappaliban és a konyhában.

Mire is lehet jó egy vitrázs függöny?

 

A vitrázs függöny talán az egyik leggyakoribb és legelterjedtebb módszer az ablakaink lefedésére, és nem ok nélkül. A textúrák, szövetek, színek és minták széles választékban kaphatók, hogy megfeleljenek minden esztétikai követelménynek.

 

Mind az otthonok, mind az irodák esetében alapvető szerepet játszanak a berendezésben. Ez az oka annak, hogy a belsőépítészek sok időt töltenek azzal, hogy lecsekkolják ennek a kötelező kiegészítőnek a terveit és színvilágát.

 

De amellett, hogy feldobják a lakásunk belsőépítészeti dizánját, ennél sokkal többet tesznek. Íme, öt előnye annak, ha vitrázs függöny van az otthonunkban.

 

Biztosítja a magánéletet

 

Nagyszerű érzés lesz úgy élni a mindennapjainkat, hogy nem kell folyamatosan igazgatni a függönyöket, ugyanis a vitrázs változattal két legyet üthetünk egy csapásra. Mivel ugyanúgy biztosítja számunkra a természetes napfényt és a magánélet lehetőségét is. 

 

Ez azt jelenti, hogy reggel nyugodtan készülhetünk a munkanapra, pihenhetünk a kanapén, vagy lóghatunk a családunkkal a kíváncsi tekintetek özöne nélkül, miközben élvezhetjük a kilátást és a napfényt is. 

 

Szabályozza a napfényt

 

A vitrázs függönyök átlátszó, könnyű anyagból készülnek, amely csodálatos fényszűrőként működik. Ez azt jelenti, hogy továbbra is beengedik a napfényt a szobába, de a szövetük “fényszóróként” működik, amely lágyítja a természetes fényt.

 

Hangulatot teremt

 

A vitrázs függönyök természetesen könnyűek. Belsőépítészeti szempontból ez lágyságot és letisztult vonalakat kölcsönöz számunkra, ami igazán szembetűnő kontrasztot ad a zord belső terekkel szemben. Sőt, az áttetsző szövetek gyengéd fényszűrő hatása valóban feldobhatja a szobát.

 

Ha hagyjuk, hogy túlnyúljanak az ablakkereten – ezt mindig ajánljuk –, az anyag átlátszósága klasszikus légiességet és nyitottságot adhat, amitől a helyiség nagyobbnak tűnik. Ez például nagyszerű választássá teszi őket egy kis vendégszobába vagy hasonló helyiségbe.

 

De ezek az egyszerű átlátszó anyagok jól használhatók a nyers anyagokat tartalmazó belsőépítészeti sémákkal is. Használjuk őket például nehezebb anyagú függönyökkel együtt, hogy kiemeljük a fapadlónk vagy a gerendáink természetes melegét anélkül, hogy veszélyeztetnénk a magánéletünket vagy a fényszabályozást az otthonunkban.

 

Jól működik különféle rétegekkel

 

A vitrázs függöny sötétítőfüggönyökkel, redőnnyel vagy római rolóval kombinálva nagyszerű módja a világítás és a magánélet szintjének magas szintű szabályozásához. Ez a réteges megoldás például teljes éjszakai magánéletet tesz lehetővé, amely könnyen átválthat a napfény áttetsző rétegeken keresztül történő beengedésére a nap folyamán. 

 

A vitrázs függöny nem elavult kiegészítő?

 

Egyáltalán nem! Ma már sokféle kiszerelésben kaphatók, és egyformán otthonosak egy elegáns vidéki stílusú házban vagy egy ultramodern tetőtéri lakásban.

 

Csak ki kell választanunk a megfelelő stílust és szövetet, hogy számtalan megjelenést érjünk el, amelyek kiegészítik a szoba megjelenését, keretbe foglalják ablakait és ajtóit, valamint hő- és hidegvédelmet nyújtanak.

 

Ezzel a mai cikkünk végére is érkeztünk. Ha bármi kérdésed felmerülne, akkor keress bátran minket az elérhetőségeinken.