Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.11.03 09:36

Útmutató a különböző ágyneműhuzatok méreteihez

Útmutató a különböző ágyneműhuzatok méreteihez

Néha a kellemes szunyókálás és a nyugtalan éjszaka közötti különbséget az ágynemű, pontosabban az ágyneműhuzat méreteinek és anyagainak rossz kiválasztása jelenti. Ha nem megfelelően vásároltál, akkor izzadsz vagy egész éjszaka fagyoskodsz. Azt már nem is említjük, hogy folyamatosan belegabalyodsz majd alvás közben, reggel pedig szabályosan könyörögsz az ébresztőórának, hogy adjon még neked néhány percet.

 

Az igazán komfortos mérettel rendelkező, extra széles 155x200 cm-es paplanok hosszú ideig igazán népszerűnek számítottak, az utóbbi években viszont felváltotta őket a 135x200 cm-es verzió. Ez a méret vált szabványossá Magyarországon, ezért ebben a formátumban elérhető a paplanhuzatok legnagyobb választéka is. 

Ágyneműhuzat méretei

 

Először kezdjük talán a legkisebbel! Az Any többszínű ágyneműhuzatunk - ami egy 90x120 cm-es takaró-, és egy 40x50 cm-es párnahuzatot tartalmaz - főleg 3-6 éves gyerekeknek ajánlott. De nem csupán otthoni használatra alkalmas, mi akár az óvodában is el tudjuk képzelni, mivel szabványméretű. Az pedig még inkább mellette szól, hogy 100% pamutból készült, ezért garantáltan biztosítja, hogy a gyermekek bárhol nyugodtan tudjanak aludni. 

 

A 140x200 cm-es takaróhuzatjaink, amely egyébként a standard méret Magyarországon, akár már a 6 éven felüli gyermekeknek is ideálisak lehetnek, de legfőképpen tinik és felnőttek számára ajánlott a használatuk. Hozzájuk pedig 70x90 vagy 70x70 cm-es nagypárnahuzatok kaphatóak. A végére pedig a dupla ágyneműhuzatok (200x220 cm) maradtak, amelyek az utóbbi években igazán népszerűvé váltak. Főként olyan pároknak alkották meg őket, akik szeretnek egy takaróval takarózni. 

 

Melyik az ideális méret számodra?

 

Ezt leginkább az életstílusod és a preferenciáid határozzák meg. Ha közösen alszol a pároddal egy franciaágyban, de nagyon nyugtalan alvó vagy, akkor számodra a dupla ágyneműhuzat nem a legjobb választás. Abban az esetben viszont, ha szerettek összebújva, édesdeden szundikálni, akkor nagyszerűen fog majd funkcionálni. 

 

Az ágyneműhuzat megjelenése is fontos

 

Amint sikerült beazonosítani a számodra tökéletes méretet, az ágyneműhuzat színe és mintája válik a legjelentősebb szemponttá. Nagyon sokan vannak, akik a döntésüket ebben a tekintetben az őket érő első impulzus alapján hozzák meg. 

 

A webáruházunkban megtalálható Classic04 pamut ágyneműhuzat például mindazok szívét elnyerheti, akik imádják a barna szín különféle árnyalatait, és élnek-halnak a levél mintáért. De mindez semmit sem ért, ha nincsen harmóniában a lakás színeivel!

 

Nagy számban akadnak azonban olyanok is, akik figyelembe veszik a választásnál a meglévő berendezést, és annak tónusait. Ezenkívül a döntésüket sokszor az is befolyásolja, hogy az egyes színek milyen hatással vannak az alvás minőségére. A kék, a sárga, a zöld, az ezüst, a narancs, a rózsaszín és a fehér igazán nyugodt alvást biztosít, mivel ezek az árnyalatok csökkentik a stresszt, és megnyugtatják az idegrendszert.

 

Megvan az ideális ágyneműhuzat? Válassz hozzá lepedőt is!

 

Ha végre ráleltél a tökéletes ágyneműhuzatra, akkor miért állnál meg itt? Egy nehéz és megterhelő nap után nincsen annál jobb érzés, mint egy “friss és ropogós” lepedőre lehajtani a fejedet. Akár egy selymesen sima és ragyogó szatén, vagy inkább egy légáteresztő pamut lepedőt keresel, nálunk megtalálhatod őket különböző színekben és méretben!

 

Kétségeid vannak az utóbbival kapcsolatban? Akkor ajánljuk, hogy keresd fel a blogbejegyzéseket, hiszen az egyik cikkünkben tisztázunk néhány, a pamut lepedővel kapcsolatban felmerülő tévhitet, és részletezzük az előnyeit is!