1.000,-Ft vásárlás felett használja őszi kuponkódunkat a 10% kedvezményért: OSZ10

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.04.20 11:49

Tippek a tökéletes dekorációs termékek kiválasztásához

Tippek a tökéletes dekorációs termékek kiválasztásához

A dekorációs termékek elhelyezése a legegyszerűbb módját jelentik egy adott tér felfrissítésének vagy egy új belsőépítészeti stílus megalkotásának. Azonban ha nem vigyázunk, akkor ezek a tárgyak könnyedén “erősebbnek bizonyulhatnak az otthonunknál” - kvázi megtörik a belsőépítészeti stílusát.

 

Amennyiben szeretnénk a helyiségeink megjelenését úgy összerakni, mint egy professzionális lakberendező, akkor mindenképpen érdemes elolvasni az alábbi útmutatónkat, amely segít kiválasztani a tökéletes dekorációs kiegészítőket bármely szobába.

Mennyiség helyett minőség

 

Ahelyett, hogy megtöltjük a szobáinkat számtalan tömeggyártású darabbal, fontoljuk meg inkább, hogy beruházunk néhány kiváló minőségű, különleges dekorációs termékbe. 

 

Ami pedig magát a kiegészítőt illeti, a kevesebb általában több. Lehet, hogy többet fizetünk az egyedi, jól elkészített darabokért, de sokkal lenyűgözőbb hatással lesznek majd az otthonunk dekorációjára.

 

Kiegészítők rétegezése

 

Gondoljunk ezekre a cikkekre úgy, mint egy torta dekorációjára! A nagy tartozékokat elsőként és takarékosan kell elhelyezni, a közepes és kis méretű kiegészítőkkel pedig töltsük ki és szükség esetén teremtsünk velük egyensúlyt ott, ahol szükséges. 

 

Számos apró kiegészítő csoportosítása egy nagyobb tétel érzetét adhatja, de ne felejtsünk el lélegzetvételi helyeket hagyni. Ugyanis a szoba nem minden zugát és rését kell feltétlenül kitölteni a dekorációval.

 

Fontosak az arányok

 

Vegyük példának a kínálatunkban kapható 3D-s hatású, tükörből készült ezüst faldíszt, amelynek szélessége 54 cm. Nos, amennyiben csupán ezt a dekorációs terméket szeretnénk elhelyezni egy több méter hosszú falfelületen, akkor szabályosan elveszik majd rajta. 

 

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az arány kulcsfontosságú a sikeres lakberendezéshez. Ezeknek a termékeknek a kiválasztásakor tehát figyelembe kell venni a lakóterek méretét. Ha ezt a feladatot meg tudjuk ugrani, akkor az otthonunk dekorációja kiegyensúlyozott és kényelmes lesz.

 

Vegyük figyelembe a színt és a textúrát!

 

Mielőtt megkezdenénk a vásárlást, nézzünk körül azokban a szobákban, amelyeket fel szeretnénk dobni, mivel a dekorációs kiegészítők választása esetén a meglévő lakberendezési tárgyak színei és textúrái számítanak.

 

Ezeknek a termékeknek a segítségével könnyedén kontrasztot adhatunk például egy semleges színekkel teli szobának. 

 

Érdemes megfontolni a texturált kiegészítőket is. Ugyanis egy, a kínálatunkban kapható Pelo sötétlila vagy olívazöld puff, de akár egy Jeni 01 asztal választása is tökéletes módja lehet az adott helyiség stíluselemeinek összekapcsolására. 

 

Válasszunk olyan dekorációs termékeket, amelyek megfelelnek az ízlésünknek!

 

Végezetül azt tanácsolnánk, hogy ne csak arra alapozzuk a dekoratív kiegészítők kiválasztását, hogy hogyan fognak mutatni az adott lakótérben. Helyette töltsük meg olyan darabokkal, amelyek ténylegesen elnyerik a tetszésünket! 

 

Végül is minden nap ezeket fogjuk látni, ezért érdemes tehát olyan termékeket választani, amelyek megfelelnek az ízlésünknek, a személyiségünknek és stílusunknak. Így az adott helyiség berendezése ténylegesen minket tükröz majd. Arról nem is beszélve, hogy ha szeretjük a lakberendezési tárgyainkat, akkor nagyobb örömöt fogunk lelni majd az otthunkban való tartózkodásban. 


Elérkeztünk a mondandónk végére. Amennyiben valami nem volt világos a szövegben, vagy még további segítségre lenne szükséged, akkor nyugodtan fordulj a szakértő csapatunkhoz. Ők majd segítő kezet nyújtanak a tökéletes dekorációs termékek megtalálásában.