Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2023.01.16 10:45

Milyen gyerek konyhai eszközöket érdemes beszerezned?

Milyen gyerek konyhai eszközöket érdemes beszerezned?

Akár dobozos tésztát öntenek forrásban lévő vízbe, akár kézzel készített tésztát gyúratnak a tésztagéppel, ha egy kisgyermekkel állsz neki sütni-főzni, az bizony a megfelelő gyerek konyhai eszközök nélkül zűrzavaros dolog lehet. De csak emiatt nem szabad mellőznöd ezeket a tevékenységeket, mivel a gyermekeid számára rendkívül hasznos lehet. 

Milyen előnyei vannak a gyerekekkel való otthoni főzésnek?

 

A felnőttekkel való főzés az egyik legjobb tevékenység a gyerekek számára. Elsajátítanak fontos életkészségeket, kapcsolatokat alakíthatnak ki azzal, akivel főznek, magukba szívják a kulturális gyakorlatokat, megtanulják szeretni az ételt, és leküzdhetik a válogatós evési szokásaikat.

 

Addig, amíg nem állnak készen a pirításra vagy a flambírozásra, nyugodtan befoghatod őket akár olyan kisebb feladatokhoz is, mint beleszórni az apróbb dolgokat a fazékba, vagy megkeverni ezt-azt. Ehhez viszont szükség lesz némi extra türelemre tőled, mivel biztosan nem fognak a dolgok elsőre flottul menni. Ha tehát úgy érzed, hogy nem bírod a rendetlenséget, és a gyermekeiddel való sütés-főzés mindenkit csak stresszesebbé tenne, akkor jobb, ha egy ideig leteszel róla. Fontos ugyanis, hogy ez egy pozitív, és ne egy frusztráló élmény legyen a számukra, így csak akkor vágj bele, amikor már valóban készen állsz.

 

Hogyan segíthet a közös sütés-főzés a válogatós étkezési szokásokon?

 

Mint ahogy már fentebb is említettük, a gyerekekkel való sütés-főzés az egyik legjobb módja annak, hogy leküzdd a válogatós étkezési szokásaikat. A folyamat során ugyanis az érzékszerveik segítségével megismerkedhetnek közelebbről olyan élelmiszerekkel is, amelyeket általában egyáltalán nem ennének meg. Ráadásul az a tény számukra, hogy ők készítették az ételt, arra készteti majd őket, hogy mindenképpen kóstolják meg. 

 

A kulcs abban rejlik, hogy lásd, mi érdekli őket, és gondoskodj róla, hogy biztosíts számukra elég figyelmet, valamint az életkoruknak megfelelő főzési eszközöket.

 

A legalapvetőbb gyerek konyhai eszközök közé tartozik a kötény

 

Azonos kötények választása szórakoztatóbbá teszi a családi főzést, és nem mellesleg megvédi a gyerekek és a te ruhádat is a kifröccsent ételtől. Szerezd be például a zsebekkel ellátott baglyos kötényünket, amelyet később akár monogrammal is elláthatsz, hogy teljessé tedd a megjelenést.

 

Mérőkanál szett

 

A mérés a kulcsa a sütésnek, amit igazán szórakoztatóvá tehetsz a sütés-főzés kínálatunkban kapható mérőkanál szett segítségével. Garantáltan megtölti majd a konyhában töltött időt egy kis mókával.

 

Mini sodrófa

 

A sodrófa minden szakács vagy pék nélkülözhetetlen konyhai kelléke, és végtelenül bizonyítja sokoldalúságát. Legyen szó péksüteményről, süteménytésztáról vagy pogácsáról, a segítségével minden alkalommal egyenletesen átsült végeredmény fogad majd. Mivel egy ilyen fontos eszközről beszélünk, ezért a kis kuktáidnak is szüksége lesz egyre. Így mindenképpen érdemes lesz beszerezned a kínálatunkban fellelhető mini sodrófát. Arra az esetre pedig, ha nem nyerné el a tetszésüket, akkor javasoljuk a tésztahengereink választását, amelyek használata még egyszerűbb, mint a mini sodrófáé.

 

Végső gondolatok a közös sütés-főzéshez

 

A legfontosabb kellékek beszerzése mellet az is igazán fontos, hogy mindenképpen dicsérd meg a segédjeidet a munka befejeztével. Kínáld fel az első falatot abból, amit együtt főztetek, és kérdezd meg őket, hogy legközelebb mit készítsetek együtt! Ha pedig bármilyen kérdésed lenne a fentebb leírtakkal kapcsolatban, akkor fordulj hozzánk bizalommal.