Tálald az alábbi süteményeket a nálunk kapható karácsonyi tálcák egyikén, és biztos lesz a siker!
A végeláthatatlan karácsonyi teendők közepette könnyű azt érezni, hogy kifutsz az időből, ám ha elkészíted az alábbi süteményreceptek valamelyikét, és a webáruházunkban kapható karácsonyi tálcák egyikén tálalod, akkor biztosan lenyűgözöd majd a vendégeidet.
Püspökkenyér tálalása karácsonyi tálcán
A püspökkenyér a karácsonyi ünnep kihagyhatatlan sütije. A világon szinte mindenhol fogyasztanak ilyenkor hasonló édességeket, mivel a nagy gyümölcs- és cukortartalom miatt hosszú hetekig elállnak.
Az általunk használt recept szerint az elkészítéséhez szükséged lesz 30 dkg lisztre, amelyet össze kell keverned 10 dkg felaprított dióval, 10 dkg darabokra tört tejcsokival, valamint 10 dkg aszalt gyümölccsel. Ezután szét kell választanod 5 tojást, és a sárgákat habosra kell keverned 30 dkg cukorral. Ehhez a masszához pedig fokozatosan hozzá kell adnod a lisztes keveréket, illetve 2 dl tejet.
Ezt követően keverd kemény habbá a fehérjéket, és óvatosan forgasd bele a korábban elkészített masszába! Végül pedig már csak annyi dolgod maradt, hogy a püspökkenyér tésztát egy kivajazott és liszttel beszórt őzgerincformába beletöltsd, és 160 fokos előmelegített sütőben kisüsd. Majd miután kész lett, vágd fel vékony szeletekre, és helyezd el a kerek mézeskalácsmintás karácsonyi fémtálcánkra!
Almás-diós rétes
Bár nem tipikus karácsonyi sütemény, de a rétes bármilyen ünnepet képes megkoronázni. A mi személyes kedvencünk az almás-diós változata, amelyből minden karácsonykor sütünk egy adagot.
Az elkészítéséhez hámozz meg, magozz ki és kockázz fel 2 darab almát, majd locsold meg egy kevés citromlével! Ezt követően pedig forgasd bele a kockákat 2 evőkanál kristálycukorba, 0,5 teáskanál őrölt fahéjba és 2 evőkanál zsemlemorzsába!
A következő lépés, hogy vágj fel egy csomag konyhakész leveles tésztát két egyforma méretű darabra, és ezekre helyezd rá az elkészített almás keveréket, 10 dkg durvára vágott diót, illetve a korábban már megmosott és lecsepegtetett 10 dkg aranymazsolát! Aztán tekerd fel a tésztalapokat, majd miután vékonyan megkented a tetejüket olvasztott vajjal, told be őket egy sütőpapírral ellátott tepsiben a 220 fokra előmelegített sütőbe! Körülbelül 20 perc alatt el is készülnek.
Ami minket illet, mi ezt a sütit általában a fenyőfa alakú “Merry Christmas” feliratú fémtálcára szoktuk tálalni, ami egyébként az egyik kedvencünk a kínálatunkban kapható karácsonyi tálcák közül.
Omlós vaníliás kifli
A vaníliás kifli, vagy ahogy bizonyos helyeken hívják a hókifli, a gyümölcskenyérhez hasonlóan szintén egy igazi karácsonyi sütemény, ami véleményünk szerint azért olyan népszerű, mert már az ünnepek előtt néhány héttel elkészíthető. Miután elkészült, el kell tárolni őket egy dobozba, amelyben eltöltött minden egyes nappal csak finomabb lesz.
Az elkészítéséhez morzsolj össze 25 dkg lisztet 20 dkg puha vajjal, majd ebbe szórj bele egy késhegynyi sütőport, 12 dkg cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, 12 dkg darált mogyorót, valamint 2 tojást! A hozzávalók összedolgozása után a tésztából formázz 2 cm vastagságú rudat, amit vágj kisujjnyi darabokra, és ezeket sodord, illetve lapítsd le, és hajlítsd kifli alakúra!
Egy sütőpapírral bélelt tepsiben pedig told be őket a 200 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 15 percre! Ha azt látod, hogy a kiflik világosbarnára sültek, akkor vedd ki őket, és hintsd meg még melegen kristály- vagy vaníliás cukorral!
Kérdésed van a karácsonyi tálcákkal kapcsolatban?
Ha netalántán bármilyen kérdésed felmerülne a karácsonyi tálcáinkkal kapcsolatban, akkor bátran keress meg minket az elérhetőségeink egyikén! Igyekszünk mindenben segíteni.