Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.02.18 08:23

Hova helyezhetőek el a szép képkeretek a lakásunkban?

Hova helyezhetőek el a szép képkeretek a lakásunkban?

Segítségre van szükségünk annak kiválasztásában, hogy hol van a legjobb hely a szép képkeretek elhelyezésére az otthonunkban? A válasz egyszerű: bárhol! Konkrétabban, a lakás minden egyes szobája díszíthető velük oly módon, hogy a rendeltetésüktől függően valóban kiegészítsék a teret.

 

Központi elemnek szánjuk, amelyeket a vendégek megcsodálhatnak? Vagy olyan elemek, amelyek kiemelik a meglévő dekorációt? Esetleg olyan fotókat helyezünk el általuk, amelyek emlékeket ébresztenek és örömet okoznak? 

 

Sokszor a rendelkezésre álló hely nagysága szabja meg, hogy milyen típusú képkeretet választhatunk. Egy nagy méretű modelltől például túl zsúfoltnak tűnhet a kis falfelület, míg egy kisebb típus eltörpülhet egy nagy nyitott tér mellett. Íme pár tipp arra, hogy szerintünk hova érdemes elhelyezni őket. 

 

A bejárat vagy előszoba

 

A bejáratnál és az előszobában lévő üres tereket gyakran figyelmen kívül hagyjuk, de az itt elhelyezett szép képkeretek nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy barátságos környezetet teremtsünk, meghatározzuk a dekorációs stílusunk hangulatát, és bemutassuk általuk a kedvenc fényképeinket.

 

A nappali

 

A nappaliban elhelyezett képkeretek remek központi elemként szolgálhatnak, de a helykitöltés szempontjából sem utolsók. Hangulatossá és személyessé varázsolják a helyiséget, megteremtik a stílusát, és összekapcsolják a tér minden elemét!

 

Egy galériafal is remekül mutathat ebben a szobában, függetlenül attól, hogy mekkora falfelülettel rendelkezünk. A rács stílusú képkeretek főleg a nagyobb, míg a három sorban, függőlegesen elhelyezett képkeretek inkább keskenyebb falakon működnek jól. Az aszimmetrikus galériafal pedig tökéletes minden olyan tér testreszabásához, amely még kiegészítésre szolgál. 

 

A konyha és az étkező

 

A konyhában általában nehéz üres falfelületet találni. Ám, ha ez mégis megtörténik, a képkeretek használata tökéletes módját jelenti annak, hogy egy csipetnyi dizájnt vigyünk a főzőhelyiségbe. 

 

Egy egyszerű, három keretből álló darab pont ideális a helyiségben lévő kis falfelületekhez, de akár a pulton is elhelyezhetünk egyet, amely a nagymamánk kézzel írt receptjét tartalmazza.

 

A lényeg az, hogy ne próbáljuk meg túlterhelni ezt a területet - egy szóval ebben az esetben a kevesebb néha több. 

 

Más a helyzet viszont az étkezőnél, mivel itt általában több szabad falfelülettel sáfárkodhatunk. 

 

A hálószoba

 

A nappali mellett a hálószoba is remek hely arra, hogy a kínálatunkban kapható fotótartókat és képkereteket helyezzük el középponti vagy hangsúlyos elemként.

 

Az ágy felett vagy a komódon elhelyezett, bekeretezett műalkotások és fotók klasszikus jellemzői sok hálószobának. A kedvenc nyaralóhelyünkről készült nagy méretű fénykép vagy egy absztrakt festmény, amely „hozzánk szól”, nyugodt gondolatokat ébreszthet. A komódra elhelyezett esküvői fotók és a szeretteinkről készült őszinte felvételek pedig mosolyt csalhatnak az arcunkra.

 

Szép képkeretek az otthoni irodába

 

Egyre többen dolgozunk otthonról, és van egy berendezett irodánk a lakásban, így ez egy újabb lehetőség arra, hogy személyiségünk ragyogjon, miközben produktív környezetet teremtünk.

 

Nagy hangsúlyt kell fektetni az íróasztalon elhelyezett központi elemekre, legyen szó nagyszerű fotóról vagy a cég logójáról. Ne felejtsük el az okleveleinket sem - keményen dolgoztunk értük, úgyhogy mutassuk csak meg őket! 


Bízunk benne, hogy ezeket a tippeket hasznosítani tudod majd a képkereteid elhelyezésében. Ha esetleg bármilyen kérdés időközben felmerülne, ne habozz megkeresni minket.