Tálald fel ezeket a finomságokat az osztott kínálótáljaink valamelyikén!
Ha szeretnéd idén húsvétkor valami igazán látványos dologgal meglepni a vendégeidet, akkor mindenképpen szükséged lesz a webáruházunk kínálatából egy osztott kínálótálra. Erre ugyanis anélkül tehetsz rá sós és édes süteményeket, előételeket, sonkatekercseket, hogy összekeverednének egymással.
Abban az esetben pedig, ha fejtörést okozna, hogy mit is tálalj fel rá, akkor mindenképpen olvasd el a mai bejegyésünket, mivel megosztunk benne három szuper receptet!
Vendégváró falat az osztott kínálótálunkra
Ez a vendégváró falat remek kiegészítője lehet a húsvéti menünek, de akár a locsolókat is várhatod vele. A tészta elkészítéséhez morzsolj bele 20 gramm élesztőt 100 milliliter langyos tejfölbe, majd alaposan keverd össze őket!
Míg az élesztő felfut, egy másik tálba mérj bele 210 gramm búzalisztet és egy 1 mokkáskanál sót, aztán jöhet 100 gramm vaj és az élesztős tejföl! Mindezt pedig gyúrd össze alaposan, és lisztezett felületen nyújtsd ki 3-4 milliméter vastagra!
Aztán fogj egy 7 átmérőjű pogácsaszaggatót, és kezdj el szaggatni! Miután ezzel megvagy, vegyél kézbe egy 4 centiméter átmérőjű szaggatót, és szúrd ki vele minden második tésztakorongot!
Ezután helyezd az egész korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kend le őket felvert tojással, és rakd rájuk a kilyukasztott korongokat, amelyeket szintén le kell kenni tojással! Pihentesd őket 25 percig meleg helyen, mielőtt bemennének a 190 fokra előmelegített sütőbe!
Jöhet a töltelék elkészítése!
Míg a pogácsák aranybarnára sülnek, elkészítheted a tölteléket, amelyhez először is nagyon apróra fel kell vágnod 80 gramm főtt sonkát és 2 darab tojást. Majd ezeket keverd össze egy tálkában 100 gramm natúr krémsajttal, illetve 3 teáskanál metélőhagymával, és ízlés szerint ízesítsd a tál tartalmát!
Végül a tölteléket töltsd bele a kihűlt pogácsákba, rakj reszelt sajtot a tetejükre, és szórd meg őket metélőhagymával! Remekül fognak mutatni a Hiral4 világoskék osztott kínálótálunkon.
Húsvéti csokitojás eperhabbal
Ezzel a recepttel az édesszájúaknak szeretnénk kedvezni. Szuper egyszerűen elkészíthető, mégis igazán látványos tud lenni, így mindenképpen érdemes elkészíteni.
A krémhez pucolj és moss meg 30 dekagramm epret, vágd apróra, és pürésítsd villával egy tálban! Következő lépésként válassz szét három tojást, és a fehérjéből verj kemény habot! Majd adj hozzá 3 dekagramm porcukrot, és verd tovább a habot!
Ha úgy ítéled meg, hogy teljesen kemény, akkor forgasd hozzá az epret, és töltsd bele a krémet egy nyomózsákba! Végül óvatosan pattints ketté 6 darab csokitojást, és töltsd meg őket a habbal! Voilá, készen is vagy!
Medvehagymás csiga
A fentebb említett receptekhez hasonlóan ez is seperc alatt megvan. Első lépésként tekerj ki a csomagolásból egy konyhakész pizzatésztát, majd tedd félre! Majd egy késes aprítóban pürésíts 1 marék durvára vágott diót, 2 evőkanál lereszelt parmezánt, 1 csokor tisztított, aprított medvehagymát, 1 nagy csipet sót és 1 deciliter olívaolajat!
Ezt követően keverj habosra 25 dekagramm mascarponét, forgasd hozzá a medvehagymás pestót, és ha szükséges, akkor sózd meg! A végeredményt pedig kend rá az előkészített tésztalapra, és óvatosan tekerd fel a tésztát!
Majd vágj 3-4 centiméteres tekercseket, kend át őket felvert tojással, szórd meg egy kevés szezámmaggal, és süsd őket készre egy sütőpapírral bélelt sütőtálcán 200 fokra előmelegített sütőben!
Bár ezek a csigák is jól mutatnak a korábban említett osztott kínálótálon, de mi a gyönyörű kínálótáljaink közül inkább az EVA dekoratív műüveg tálat szoktuk hozzá használni a tálalásukhoz.
Ha kérdéseid merülnének fel, tudod, hol találsz minket!