A MAI NAPON minden termékre -15% KEDVEZMÉNY (kivéve szúnyoghálók, redőny alkatrészek)

lakberbazar.hu

Kérdésed van?

Hívj minket! 06-20/252-1552

Írj nekünk: info@lakberbazar.hu 

Kategóriák
lakberbazar.hu

Kérdésed van?

Hívj minket! 06-20/252-1552

Írj nekünk: info@lakberbazar.hu 

  • Kategóriák
    • Akciók
    • Raktárkészlet kisöprés!!!
    • Szezonális és Ünnepi termékek
    • Levendula imádóknak
    • Rovarvédelem - szúnyoghálók
    • Szúnyogháló és redőny alkatrészek
    • Konyhafelszerelés
    • Lakásfelszerelés
    • Lakástextil
    • Dekorációs termékek
    • Kozmetikai tárolók
    • Egyéb termékek
    • Kollekciók
    • Ajándékutalvány
  • Rólunk
  • Szállítási információk
  • Fizetési információk
  • Klubtagság
  • Üzenetküldés
  • Képes vásárlói tájékoztató
  • Hírlevél
  • Blog
  • Elérhetőségek
  1. Blog
  1. Blog
Vissza
Süss tökéletes formájú pogácsákat pogácsaszaggató segítségével!

Süss tökéletes formájú pogácsákat pogácsaszaggató segítségével!

Bármilyen pogácsarecept is van a tarsolyodban, legyen az túrós, tepertős vagy sajtos - az említésükre még a nyál is összefutott a szánkban -, az elkészítése garantáltan a kinyújtott tésztával és a pogácsaszaggató használatával kezdődik.

2022.08.08 14:45 Nyitrai Krisztina

A pogácsaszaggató története

 

A kekszek sütése Amerikában főként az 1800-as években jelent meg, és különösen délen volt népszerű. Az egész folyamat úgy működött, hogy a szakácsok összegyúrták a tésztát, majd kézzel megpróbálták kinyújtani és formázni. Ekkor jött Alexander P. Ashbourne, aki 1875-ben szabadalmaztatta az első szaggatót.

 

Folyamat kezdete

 

A kihűlt tésztát mindenképpen oszd fel részekre, és azt, amelyiket nem használod, tedd vissza a hűtőbe műanyag fóliába csomagolva. Így elkerülheted a tészta túldolgozásának lehetőségét, ami garantáltan kemény pogácsát eredményez. 

 

Milyen felületet érdemes használni a nyújtáshoz? 

 

Az tanácsoljuk, hogy enyhén lisztezett vágódeszkán vagy munkalapon dolgozz. A vágódeszka segítségével ugyanis könnyedén átteheted a tésztát a hűtőbe, ahol szükség esetén lehűtheted. Extra tipp: soha ne nyújts tésztát például a sütő mellett, és ne tegyél túl sok lisztet a felületre, mert annak nem lesz jó vége.

 

Miután megtaláltad a megfelelő helyet, és előkészítetted a minőségi konyhai eszközöket, nyújtsd ki a tésztát körülbelül 1/8 hüvelyk vastagra – hacsak a recept másként nem jelzi – a megfelelő süléshez. Az egyenletes vastagság elérése érdekében pedig érdemes beszerezned egy sodrófához való gumigyűrű szettet. 

 

Ha azt tapasztalod, hogy a sodrófa hozzáragad a tésztához, akkor egy darab zsírpapírt is bevethetsz.

 

Most, hogy kinyújtottad a tésztát, jöhet a pogácsaszaggató

 

Abban az esetben, ha el szeretnéd kerülni, hogy a pogácsaszaggató is beleragadjon a tésztába, akkor mártsd minden egyes szaggatásnál lisztbe. Ha nagyon ragacsos lenne, az is egy jó taktika lehet, ha nedves papírtörlővel letörlöd.

 

Dolgozz a kinyújtott tészta közepétől a széléig, egymáshoz viszonylag közel, hogy elkerüld a túl sok újrasodrást és kinyújtást!

 

Hogyan érheted el a legtisztább eredményt a pogácsa kiszaggatásában? 

 

Általában a fém szaggatók, mint például a kínálatunkban is kapható, ónozott lemezből készült pogácsaszaggató szett, élesebbek, mint a műanyagok, és ennek köszönhetően jobb eredményt is biztosítanak. 

 

Egy a fontos: bármelyik típusú pogácsaszaggatót is választod, elsőként lisztezd meg, majd tedd rá a kinyújtott tésztára, és nyomd le egyenesen. Ügyelj arra, hogy ne mozgasd vagy csavard el használat közben!

 

A mi kedvenc pogácsareceptünk

 

Végezetül szeretnénk megosztani veled a mi kedvenc sajtos pogácsareceptünket, amely tökéletes lehet egy esti bulihoz vendégvárónak, de levesek mellett is megállja a helyét, vagy akár le is fagyaszthatod a későbbi felhasználás érdekében. 

 

De mire is van szükséged hozzá? 3 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, 1 dl tej, 50 dkg liszt, 25 dkg margarin vagy zsír, 2 teáskanál só, 2 db tojás sárga, 1,75 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt és a kenéshez 1 tojássárga. 

 

Első lépésként futtasd fel egy kevés langyos tejben az élesztőt a cukorral. Majd morzsold össze a lisztet és a zsiradékot, illetve add hozzá a sót, ameddig az élesztő “felébred”. Ha már úgy látod, hogy kész az élesztő, akkor add hozzá a lisztes zsiradékos keverékhez. Dolgozd össze őket, és rakd félre a tésztát pihenni. Amikor körülbelül a háromszorosára megkelt, jöhet a fentebb is leírt nyújtás és a szaggatás folyamata. Érdemes két hajtogatás és nyújtás között fél órát pihentetni a jobb eredmény érdekében. 


Jó étvágyat kívánunk ehhez az isteni finom és omlós sajtos pogihoz! Ha pedig bármilyen kérdésed felmerült az írásunkkal kapcsolatban, akkor ne habozz megkeresni minket.

Vissza
Oldaltérkép
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Fény-Őr Kft.
  • 2365 Inárcs, Rákóczi utca 68/b. (Nem üzlet, itt nincs kiszolgálás!)
  • +36202521552
  • info@lakberbazar.hu
  • facebook

Iratkozz fel hírlevelünkre

ÉS SZEREZD BE A 10%
KUPONKEDVEZMÉNYT!

Kattints a feliratkozás gombra!

Feliratkozás
aprohirdetesingyen.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu
olcsobbat.hu
sixpayment
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Akciók
  • Raktárkészlet kisöprés!!!
  • Szezonális és Ünnepi termékek
  • Levendula imádóknak
  • Rovarvédelem - szúnyoghálók
  • Szúnyogháló és redőny alkatrészek
  • Konyhafelszerelés
  • Lakásfelszerelés
  • Lakástextil
  • Dekorációs termékek
  • Kozmetikai tárolók
  • Egyéb termékek
  • Kollekciók
  • Ajándékutalvány
  • Rólunk
  • Szállítási információk
  • Fizetési információk
  • Klubtagság
  • Üzenetküldés
  • Képes vásárlói tájékoztató
  • Hírlevél
  • Blog
  • Elérhetőségek
Belépés
Regisztráció
Cookie és Adatkezelési beállítások
Mi és partnereink olyan technológiákat használunk, mint a Cookie-k, és személyes adatokat dolgozunk fel annak érdekében, hogy személyre szabhassuk a megjelenő hirdetéseket. Ezek a technológiák hozzáférhetnek az Ön eszközéhez, és segíthetnek abban, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg, és javítsuk az internetes élményt.

Az adatokat eredmények mérésére és weboldalunk tartalmának személyre szabásához is használjuk. Mivel nagyra értékeljük az Ön adatainak védelmét, ezúton kérjük az Ön engedélyét a következő technológiák használatához.

Adatkezelési tájékoztató — Általános szerződési feltételek


További információ arról, hogy a Google miként kezeli a személyes adatokat:

Google Adatkezelés
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.