Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.05.11 15:40

Púder pasztell színekkel dekorálni? Miért ne!

Púder pasztell színekkel dekorálni? Miért ne!

A púder pasztell színeket általában a legtöbbünk túl “cukrosan édesnek” tekinti. De csak emiatt az általánosítás miatt nem érdemes figyelmen kívül hagyni őket, amikor kiválasztjuk, melyik árnyalatokat építjük be az otthonunkba. 

 

A lágy, krétás színek működésének titka az, hogy egyensúlyba hozzuk őket a hideg fehérrel, a hangulatos feketével, szürkével és más semleges tónusokkal. A letisztult, kortárs vonalak és modern dizájnelemek, valamint a nyers, sima vagy éles anyagok becsempészése szintén átvágja az aranyosságot, és biztosítja, hogy a design frissnek, felnőttesnek és elegánsnak tűnjön, ne pedig gyerekesnek vagy túlzottan nőiesnek.

Hogyan vezessük be a púder pasztell színeket az otthonunkba?

 

Halmozzunk fel például púder pasztell színű párnákat és szőnyegeket az adott helyiségbe! Mivel ezek az árnyalatok világosak, nem kell attól tartanunk, hogy túlzásba visszük a kombinálásukat. Továbbá a függönyök is egy remek alternatívát jelentenek ezeknek a színeknek a felvonultatására. Érjük el a tökéletes álomszerű megjelenést az ezüst/púder színű Cypr bársony sötétítő függönyünk segítségével!

 

Sőt, ezek az árnyalatok akár a világítással is beépíthetőek az otthonunkba. Válasszunk pasztell színű lámpákat, használjunk távirányítós, szabályozható LED-es világító csíkokat testreszabható színekkel! A függesztékekhez és a mennyezeti lámpákhoz pedig válasszunk cukorka színű fémet - helló rózsaarany -, amely növeli az “cuki hányadost” a nappaliban.

 

Hogy teljes szívvel öleljük át a pasztell színeket az életterünkben, “locsoljuk szét” a falakon. Ez történhet festék, tapéta vagy akár matrica formájában. De a lágy, nyugtató pasztell árnyalatokat felvonultató műalkotások és képkeretek is csodákat tehetnek az adott térrel. Készítsünk például ezekből egy galériafalat! Egyébként a megfelelő képkeret kiválasztásával már korábban foglalkoztunk, ezért érdemes lehet felkeresni a blogunkat

 

Párosítsuk őket tiszta vonalakkal!

 

Ki mondta, hogy nem lehet keverni a pasztell színeket modern bútorokkal és minimalista dizájnelemekkel, hogy friss és férfias érzést keltsen? Ez határozottan eltér attól a romantikusabb megközelítéstől, amelyet sokan a lágyabb színsémákkal társítunk.

 

Készítsük el a tökéletes pasztell színű konyhát! 

 

A pasztell sárga szekrények visszafogott hangulatot kölcsönözhetnek a konyhának, és tökéletesen tükrözik a felső konyhai lámpák meleg fényét, igazán pihentető légkört teremtve a családdal és a barátokkal való vacsorához.

 

Tegyük tehát a sárgát a fő fókuszponttá egy ilyen színű konyhasziget hozzáadásával, és helyezzünk el mindenhol máshol fehér szekrényeket. De természetesen számtalan más lehetőség is rendelkezésre áll, amikor a tökéletes pasztell konyha dekorációt szeretnénk elkészíteni. 

 

Tegyük fényessé a fürdőszobánkat!

 

A fürdőszoba tökéletes hely a pasztell árnyalatok kipróbálására – különösen a kisebb, ablak nélküli helyiségekben a rózsaszín kellemes fényerőt adhat.

 

Ne féljünk összekeverni a világosat és a fényeset! Azaz próbáljuk kiegyensúlyozni a világos színű fürdőszoba falait éles nikkel kiegészítőkkel vagy fehér porcelán lámpatestekkel, hogy tiszta, friss érzést keltsen!

 

Érezzük jól magunkat az otthonunkban!

 

A nap végén ne felejtsünk el szórakozni. A pasztell színvilág nemcsak fényűzőnek és kifinomultnak hathat, hanem lehetőséget is teremt arra, hogy jól érezzük magunkat az otthonunkban. Legyünk tehát merészek, és keverjünk bele néhány szórakoztató és váratlan dizájnelemet! Készítsük el saját pasztell színű menedékünket ezzel a praktikus útmutatóval!