Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Beltéri árnyékoló roletták

Roletta

 

Ha eddig a redőnyökre tekintettél általános sötétítési módszerként, akkor itt az ideje, hogy újra gondold - a beltéri árnyékoló roletták ugyanis nemcsak divatos kiegészítői az otthonoknak, de dinamikus dekorációvá is válhatnak.

 

Ötvözik a kényelmet és a színek, illetve az anyagok széles választékát, hogy a legigényesebb szemnek is megfeleljenek. Bármilyen típusút is keresel, vásárlás előtt mérd le az ablakaidat, és mérlegeld, melyik felel meg a legjobban! Miután pedig kiválasztottad a tökéleteset, érdemes körülnézned a függönyeink között is, hogy tovább fokozd az otthonod megjelenését.

 

A minimális, modern és pénztárcabarát beltéri árnyékoló roletták tökéletes ablaklefedési opciónak számítanak a konyhába, fürdőszobába és természetesen azontúl is. 

 

A fényszabályozási preferenciádnak megfelelő magasságra állíthatod őket, továbbá távol tartják a szomszédok és az utcán közlekedő járókelők kíváncsi pillantásait. De nem ezek az egyetlen olyan dolgok, amelyek az előnyeik közé sorolhatók.

 

Helyet takaríthatsz meg a rolettával!

 

Ha kisebb nappalival, konyhával vagy hálószobával rendelkezel, a roletták bölcs választásnak bizonyulnak. Egyszerű, teret fokozó kialakításuk szorosan illeszkedik az ablakokhoz, és ha semleges színt választasz, akkor hajlamosak “vizuálisan eltűnni”. 

 

Azt pedig még nem is említettük, hogy az ablakpárkányokon, radiátorokon vagy bútorokon sem fognak beakadni, ahogy a függönyök szoktak.

 

Sokoldalú fényszűrés

 

Az egyik legjobb dolog bennük az, hogy mennyire sokoldalúak. Választhatsz olyan beltéri árnyékoló rolettát, amely egyáltalán nem engedi be a fényt. De választhatsz egysávos változatot is, amely lehetővé teszi, hogy némi természetes fény azért beszűrődjön a helyiségbe. Tőled függ.

 

Az előző nagyon hasznos lehet például a hálószobákban, mivel a segítségükkel a szervezet több melatonint termel, azt a hormont, amely jelzi számára, hogy eljött az alvás ideje. Tehát, ha valaha is alvászavaraid voltak, ezek a roletták megfelelőek lehetnek a számodra.

 

De a tervezők tudják, hogy a természetes fényigényed attól függően változik, hogy melyik helyiségben is tartózkodsz, és ezért alakították ki a sávrolókat. 

 

Energiahatékonyság

 

Egyszerre védik az otthonodat a nyári melegtől, és egyfajta szigetelést jelentenek télen. Ezekkel a hihetetlen előnyökkel pedig csökkentik az energiafelhasználást, valamint a hűtési és fűtési költségeket.

 

Magánélet és UV-védelem

 

Azáltal, hogy meg tudod választani a roló vastagságát, eldöntheted, hogy mennyi fényt szeretnél beengedni az egyes helyiségekbe. Ez azt jelenti, hogy a kompromisszumok nélküli magánélet is a tiéd, ha akarod.

 

Továbbá ennek a segítségével teljes UV-védelemben részesülhetsz. Sokan úgy gondolják, hogy csak akkor vannak kitéve a napsugárzásnak, ha kint tartózkodnak, de ez egyáltalán nem igaz.

 

Könnyen karbantarthatók

 

A hagyományos redőnyök egyik legnagyobb problémája az, hogy nehéz őket karbantartani. A por felhalmozódik az egyes léceken, ami megnehezíti a tisztításukat. Ezenkívül néhány redőny könnyen eltörik. Ha a zsinór összegabalyodik vagy egy léc meggörbül, akkor mindennek vége.

 

Szerencsére a roletták segítségével nem lesznek ilyen problémáid. Ezek ugyanis jellemzően egylapos anyagdarabból állnak, ami megkönnyíti a tisztításukat. 

 

Hozd meg a helyes döntést!

 

Számos lehetőség létezik az ablakok leárnyékolására, de egyik sem olyan rugalmas, tartós és megfizethető, mint a roletták. Bármely szoba megjelenése felfrissíthető és tágasabbá tehető általuk. Arról nem is beszélve, hogy egyszerűen és eleganciával szabályozhatod a lakásodba beáramló fény mennyiségét.