Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.05.24 09:49

A rusztikus képkeret kihagyhatatlan faldekorációs opció

A rusztikus képkeret kihagyhatatlan faldekorációs opció

Legyen szó egy nagy városról vagy a vidékről, a farm hangulata egyetemes - ezt a szellemiséget pedig az otthonunkban például a rusztikus képkeretek testesítik meg, melyek egyszerre masszívak és kifinomultak, egy nyugodt életet idézve, amely minden teret barátságossá tesz.

Mi is az a rusztikus dizájn?

 

Valószínűleg több milliószor hallottuk már a "rusztikus" szót egy otthoni dekoráció leírásakor, de ez egyike azoknak a stílusoknak, amelyeket nehéz pontosan definiálni. Akár egy szép, kopott, elegáns parasztházat nézünk, akár egy távoli faházat az erdőben, honnan tudjuk, hogy valójában mitől lesz valami rusztikus? Van néhány kulcsfontosságú elem, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy az otthonunk megfeleljen ennek a trendnek, de ha egyszer megvan, nagyon könnyű észrevenni.

 

Ahhoz, hogy rusztikus otthonunk legyen, nem kell faházban lakni, csak a természetes és az organikus elemekre kell helyezni a hangsúlyt. A legtöbb rusztikus darab valódi fából készül, néha csak enyhén kezelt vagy teljesen természetes. Gondoljunk itt a visszanyert fára, a nyersanyagokra és a közvetlenül a földből származó elemekre.

 

Ez egy olyan formatervezés, amely hihetetlenül megközelíthető és nyugodt - a megnyugtató és hagyományos színpalettával barátságosnak és könnyűnek tűnik. A természetes, semleges színek, például a bézs, a fehér, a barna és a szürke mind kulcsfontosságúak, de érdemes a melegebb árnyalatokat is figyelembe venni. 

 

Rusztikus képkeret: sokoldalú dekorációs lehetőség

 

A rusztikus képkeretek meglepően sokoldalúak. A semleges színeik ugyanis több tucat különböző dekor stílushoz ideálisak, a természetes tónusok és textúrák pedig mindenhez passzolnak, a primitívtől a formálisabb modern dekorációig. 

 

Az általunk kínált rusztikus színű képkeret remek hátteret biztosít például a tájfotózáshoz, fekete-fehér nyomatokhoz, valamint vintage feliratokhoz, címkékhez és művészeti alkotásokhoz. 

 

Előnyeik

 

Mivel természetes fából készültek, a színeik soha nem mennek ki a divatból, és nem tűnnek „elévültnek”.

 

Továbbá miután megvásároltuk az alap rusztikus képkeretet, az sincs kizárva, hogy hozzáadjunk itt-ott még néhány enyhe színfoltot, egy csavart kötelet vagy szőlőt, egy szép, rusztikus szalagot vagy akár egy kovácsoltvas díszítést, hogy egy igazán egyedi dolgot kapjunk, amit fel tudunk akasztani a falra. 

 

Most pedig jöjjön pár kreatív módszer, amelyek segítségével nagyszerűen beépíthetjük a rusztikus képkereteket az otthoni dekorációnkba.

 

Keverjük össze a képkereteket!

 

Remek dekorációs ötlet lehet, ha a vaskos fából vagy texturált bambuszból készült kereteket összemixeljük kicsit a színes szövetből vagy egyszerű fekete körvonalakból álló verziókkal, hogy jól illeszkedő minták és formák keveredését alkossuk meg.

 

Unjuk már egy helyiség megjelenését? Semmi gond, szánjunk egy kis időt ilyenkor arra, hogy átmozgassuk a kereteket, ezáltal teljesen más megjelenést létrehozva.

 

A természet darabkái az időben megfagyva

 

Egy szép virág, amelyet egy könyv vagy egy leveles kompozíció lapjaiba nyomtak, elég ahhoz, hogy visszarepítsen minket az időben egy tábori vagy egy nyári vakáció dédelgetett emlékébe. 

 

Őrizzük meg örökre ezeket a szép időket egy rusztikus képkeretbe zárva, és keretezzük be őket.


A fényképek célja, hogy megosszák őket a világgal. Tetszett a rusztikus képkeretekkel kapcsolatos cikkünk? Ha esetleg egyéb ötleted is lenne a felhasználásukkal kapcsolatban, akkor ne habozz megosztani velünk. Ha pedig tanácsra van szükséged az otthonod belső tereivel és berendezésével kapcsolatban, ne feledd, hogy a Lakberbazár csapata mindig a segítségedre lesz.