Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Ágytakarók

Ágytakarók

 

Akár egy új hálószobába szeretnél izgalmas esztétikát varázsolni, vagy a jelenlegi hálószobádat új megjelenéssel és hangulattal feldobni, a Lakberbazár a megfelelő ágytakarót kínálja, hogy ez megvalósuljon. A hálószoba minden otthon alapvető helyisége, és mint ilyen, olyan stílusban kell berendezni, amely éppoly személyes, mint kényelmes. 

 

Itt kerül a képbe a webáruházunk, amely ágytakarók széles választékát kínálja, hogy a hálószobád központi elemének, vagyis az ágynak pontosan olyan megjelenést kölcsönözzön, amilyenre vágysz, és megadja a pihentető kényelmet, amire szükséged van.

Teremtsd meg a tökéletes alvási környezetet az ágytakaróink segítségével, amelyeket úgy terveztek, hogy egyesítsék a funkcionalitást és a kiváló minőséget az egyedi szépséggel. 

 

Mivel a hálószobád egy igazi menedékként szolgál, éppen ezért tükröznie kell a személyiségedet és preferenciáidat. Amikor lefekszel, hogy végre kizárd a nap zaját, érezd jól és kényeztesd magad egy kényelmes ágytakaróval!

 

Legyen szó a természet ihlette mintáról, állat-, geometriai vagy egyéb nyomatokról, számos lehetőség közül választhatsz. Ha az egyszerű ágytakarókat kedveled, akkor sem fogsz csalódni. A gondmentes, könnyen karbantartható lakástextilek poliészterből készülnek, amely igazán tartós, nem gyűrődő anyag. 

 

Mit kell figyelembe venni a legjobb ágytakarók kiválasztásakor?

 

Számos tényezőt kell szem előtt tartanod, amikor kiválasztod a legjobb ágytakarót, amely minden stílushoz és költségvetéshez illeszkedik. Gondold át a kiszemelt ágytakaró funkcióját és méretét, illetve az ágytakaró készítéséhez használt anyagot, a színt vagy mintát! 

 

Funkció

 

Az ágytakaró elsődleges célja, hogy egy védőréteget biztosítson az ágynak, miközben senki sem használja. A hagyományos verziók azonban közepes szigetelőrétegként is használhatók alvás közben. 

 

Méret

 

Az ágytakarók rengeteg méretben kaphatók, ezért szeretnénk egy kicsit megkönnyíteni a méretválasztást. 

 

Magyarországon talán az egyik leggyakoribb ágyméret a 160 x 200 cm. Nos, amennyiben erre az ágyra egy 230 x 260 cm-es ágytakarót választunk, az 70 és 60 cm-rel lesz nagyobb a fekvőfelületnél. Ha pedig figyelembe vesszük, hogy a szakértők szerint kb. 50-60 cm-es lelógás az, ami még esztétikusan mutat, akkor megnyugodhatunk, hiszen méret szempontjából nem lőttünk mellé. 

 

A 90 cm széles ágyhoz főleg a 170 x 210 cm verzió az ideális, míg a 140 cm-es ágyhoz a 200 x 220 cm-es és a 220 x 240 cm-es változatot ajánljuk.

 

Anyag

 

Az ágytakaró készítéséhez használt anyag nagymértékben függ a szigetelő tényezőtől, a tisztíthatóságától és attól, hogy mennyire illeszkedik a meglévő dekor esztétikájához. 

 

Általában a pamut a legelterjedtebb a könnyű kezelhetősége és puha textúrája miatt. De a poliészter több okból szintén a kedveltebb matériák közé tartozik. Először is, mivel nagyon könnyen mosható, és jobban ellenáll a ráncoknak, mint más anyagok. Másrészt pedig igazán tartós, így hosszú évekig használhatod majd. 

 

Esztétika

 

Minden hálószoba fő hangsúlya szinte mindig az ágyon van. Ezért érdemes lehet olyan ágytakarót választani, amely kiegészíti a helyiség meglévő bútorait, a falak vagy a szőnyeg színét, vagy azzal kontrasztban áll.

 

Szerencsére sokféle típusú ágytakaró közül lehet válogatni. A bojtos darabok vintage bájt kínálnak, amely gyakran nagyon népszerű a vidéki otthonokban. A városlakók választhatnak díszes geometrikus mintákat vagy barátságos skandináv stílusokat. A művészi vagy eklektikus lélek pedig bohém hangulatot teremthet élénk, tarka mintákkal.