Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.03.29 09:07

Használjunk összeszerelhető szúnyoghálót a nyugodt nyári estékért!

Használjunk összeszerelhető szúnyoghálót a nyugodt nyári estékért!

A jó idő beköszöntével egy jó minőségű, összeszerelhető szúnyogháló nélkül sajnos egyáltalán nem lehet kinyitni az ablakokat és az ajtókat, mivel a szúnyogok és egyéb bosszantó rovarok egyből berepülnek a házba és megcsípkednek minket, ami számtalan kellemetlenséggel jár majd. 

 

Azonban könnyedén megszabadulhatunk tőlük, csupán annyit kell tudnunk, hogy ezeket a szúnyoghálókat hogyan is kell felapplikálni. Először viszont nézzük meg, hogy pontosan milyen előnyökkel jár a felszerelésük az ablakainkra.

 

Az összeszerelhető szúnyoghálók előnyei

 

A legfőbb előnyük az abszolút védelem a külső irritáló hatásokkal szemben. Mivel nemcsak a rovarok ellen védenek megbízhatóan, hanem a szennyeződések és még az esőcseppek ellen is.

 

Továbbá azt is megemlítenénk, hogy a kínálatunkban kapható szúnyoghálók igazán könnyen telepíthetőek és kezelhetőek, tehát mi saját kezűleg is, szakember segítsége nélkül felrakhatjuk őket. Talán ez az egyik oka az egyre növekvő népszerűségüknek. Amint pedig végeztünk a felszerelésükkel, csak töröljük le őket egy szappanos oldatba mártott nedves ruhával, és ezt időközönként ismételjük meg. 

 

Végezetül még a nagy terhelhetőségüket emelnénk ki, ami azt jelenti, hogy az idő múlásával sem nyúlnak ki vagy deformálódnak el.

 

Jellemzőik

 

Kétféle kerettel (műanyag és alumínium) készült, és szinte bármilyen méretű verzió megtalálható a webáruházunkban, ezzel is biztosítva a legoptimálisabb megjelenést, illetve szerelhetőséget.

 

A legtöbbjük kívülről csavarozással rögzíthető az ablak tokjához, de egy olyan verzió is fellelhető nálunk, ami csavarozás nélkül félfordító fülek segítségével szerelhető fel az ablakkeret belső részére.

 

Szerelési útmutató

 

Amint megérkezett a webáruházunkból rendelt 10 x 25 mm-es alumínium keretes, összeszerelhető szúnyogháló, és ellenőriztük, hogy minden alkatrész hiánytalanul megvan-e, indulhat a móka. Az első lépés, hogy a kapott alumínium keretet és a négy darab külső sarokelemet összeillesztjük. Amint ez megvan, tegyük a keretet egy asztalra vagy a földre, ahol rá tudjuk teríteni a csomagban lévő szürke, üvegszálas, UV-álló hálót, illetve rásimítani olyannyira, hogy körülbelül egy centiméterrel lógjon túl a keret hosszúkás barázdáján.

 

Ezután rögzítsük a szintén a megrendelt szett tartalmaként elküldött gumigéderrel, hogy a háló megfelelően beleszoruljon ebbe az említett barázdába. Ha netalántán a rögzítéskor a hálón ráncok keletkeznének, akkor húzzuk ki pár centiméterre a gédert ebből a barázdából, és simítsuk el ismét a hálót. 

 

A munkánk lecsekkolása úgy lehetséges, ha felemeljük a keretet, és megnézzük, hogy a háló nem laza-e benne. Amennyiben minden stimmel, akkor vágjuk le a túllógó részt a hálóból, és ezzel el is végeztük az összeszerelését. 

 

Rögzítése

 

A felhelyezésének feltétele, hogy az ablakhoz kívülről hozzáférhessünk, mivel így a négy darab facsavar segítségével az ablakkerethez tudjuk csavarozni, és a tükörgombokkal pedig ezeket a csavarokat szépen el tudjuk fedni. 

 

Végső gondolatok

 

A nyári estéken való nyugodt hűsölés és az otthonunk szellőztetése egy összeszerelhető szúnyoghálóba való beruházás után sokkal egyszerűbben lesz majd megoldható. Többé nem lesz szükség különféle rovarirtó és riasztószerekre, mivel a szúnyogháló védelme által nyújtott előnyöket élvezhetjük. 

 

Ennyi lett volna az, amit mára terveztünk. Reméljük, a blogcikkünkkel sikerült meggyőzni arról, hogy a Lakberbazár összeszerelhető szúnyoghálói mellett tedd le a voksodat. Amennyiben érdekelnek még további hasznos tartalmak, akkor ajánljuk, hogy keresd fel a blogunkat.