Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.06.13 11:10

Így történik a törött porcelán bögrék javítása

Így történik a törött porcelán bögrék javítása

 

Biztosan mindannyiunknak van olyan porcelán bögréje, amely nagy érzelmi jelentőséggel bír, vagy olyan, amely egy csodálatos nyaralás emlékeit idézi fel. Egy kedvenc csésze eltörése traumatikus esemény lehet, amit a Heinz által végzett felmérés is alátámaszt. Ebben a cikkben a porcelán bögrék javítását mutatjuk meg.

 

Egy kutatásban az emberek közel 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy érzelmi kötődése van egy bögréhez. Több mint 40 százalékuk pedig azt mondta, hogy a speciális konyhai edényei „pótolhatatlanok”, míg körülbelül egyharmaduk azt válaszolta a kutatóknak, hogy „elpusztulna”, ha eltörné a bögréjét. 

 

Ha véletlenül nálunk is fellépne az a szcenárió, hogy repedés keletkezik a kedvenc csészénken, akkor nem szabad pánikba esni, kövessük az általunk összeírt útmutatót.

 

Első lépések

 

Ha a kávésbögre fogantyúja több részre tört, minden darabot össze kell ragasztani a végső összeszerelés előtt. A lépések a következők.

 

Ragasztás előtt győződjünk meg arról, hogy a törött felületek tökéletesen tiszták, mivel még a legapróbb szennyeződések, szennyeződésmolekulák vagy régi ragasztónyomok is megakadályozzák a tökéletes illeszkedést. Talán ez az egész folyamatnak a legfontosabb része, mivel a zsír magához vonzza a szennyeződéseket, és ez pedig csúnya fekete vonalat hoz létre a csatlakozáson. 

 

A folyamat folytatása

 

A ragasztási folyamat egyik leginkább alábecsült lépése egy olyan tartórendszer megtervezése, amely a helyén tartja a darabokat, amíg a ragasztó hatni kezd. Még a legmakacsabb kéznek is nehéz lesz két porcelándarabot tökéletesen mozdulatlanul tartani 3-4 percig, és a legkisebb mikromozgás is tönkreteszi a ragasztókötést.

 

Ha ezt a pontot kipipáltuk, akkor vigyünk fel egy kis mennyiségű epoxi ragasztót az egyik felületre. Erősen szorítsuk össze a két részt, töröljük le a felesleges ragasztót, és helyezzük az alkatrészeket a tartójukba a felállításhoz.

 

Hagyjuk megkötni - normál epoxival körülbelül 10 perc elegendő, többszöri törés esetén a legjobb, ha hagyjuk a megjavított fogantyút egy éjszakán át, hogy az epoxi a végső ragasztás előtt elérje teljes szilárdságát.

 

Mi a helyzet, ha a porcelán bögrék javíthatatlanok?

 

Sajnos gyakran előfordul az is, hogy még a legerősebb ragasztó sem tud már rajtunk segíteni. Szóval ilyenkor ideje továbblépni, és beruházni egy új porcelán bögrébe. Igaz, elsőre nem lesz olyan eszmei értéke, mint a réginek, de a kínálatunkban rengeteg olyan termék található, amely számtalan élmény megéléséhez asszisztálhat az évek során. 

 

Hogyan válasszuk ki a számunkra legideálisabb porcelán bögrét?

 

A legjobb kávésbögre kiválasztásához először is mérlegeljük a számunkra legmegfelelőbb méretet, valamint a különböző stílusokat és mintákat, amelyeket előnyben részesíthetünk. 

 

Ha hajlamosak vagyunk sok kávét vagy hasonló forró italokat inni, akkor érdemes nagyobb csészét választani, amelybe nagyobb mennyiség fér el, mint amilyen a kínálatunkban is kapható 350 ml-es barna-krém színű, coffee mintás bögre

 

A dizájn tekintetében pedig érdemes olyat választani, amelyik számunkra esztétikailag megfelelő, mivel annyiféle stílus létezik, mint égen a csillag. 

 

Kávéfőző kompatibilitás

 

Kávésbögre vásárlása előtt azt is ellenőrizni kell, hogy kompatibilis-e a kávéfőzővel. Egyes kávéfőzőket ugyanis úgy tervezték, hogy optimálisan használják ki a bögréket. Ezért csak bizonyos modellek működnek jól a géppel.

 

Végső gondolatok


A választásunk lényegében csak a személyes igényeinktől függ, de nem kell csak egy csészével megelégednünk. Rengeteg lehetőség van, és szükség lesz biztonsági másolatokra, ha bármi történne a kedvencünkkel.