Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Lepedők

Lepedők

 

A jó minőségű alvás kulcsa a tökéletes lepedő megtalálása, hogy egész éjszaka kényelmesen tudj pihenni. Szerencsére webáruházunk különféle anyagú, méretű és színű lepedőinek kínálata biztosítja, hogy rengeteg lehetőség közül választhass. Annak megfejtéséhez pedig, hogy melyik lepedő felel meg az alvási igényeidnek, elengedhetetlen a különböző matériák megértése. 

 

Például a pamut lepedők könnyűek, mégis hihetetlenül puhák, és jobban szellőznek nyáron, míg a szatén verziók. A flanel lepedők pedig arról ismertek, hogy fényűző melegséget és légáteresztő képességet kölcsönöznek az ágynak, így tökéletesek a hidegebb évszakokra.


214termék 120
214termék 120

Nincs is jobb, mint a friss lepedő érzése, amikor este bebújsz az ágyba. Mi a Lakberbazárnál tudjuk, hogy ez milyen fontos tényező is a pihentető éjszakai alváshoz, ezért a csapatunk összegyűjtötte a legjobb minőségű textíliákat egy helyre. 

 

A lepedőink számos színben és anyagban kaphatók, beleértve a légáteresztő pamutot, valamint a selymesen sima és ragyogó fényű szatént, hogy csak néhányat említsünk. Akár egy szállodai megjelenést, akár laza tengerparti hangulatot szeretnél elérni a hálószobádban, nálunk biztosan megtalálod azt a típusú lepedőt, amelyre gondoltál. 

 

Nem vagy biztos abban, hogy melyiket válaszd? Ebben az esetben olvasd el az útmutatónkat a csapatunk szakértői tanácsaiért.

 

Megfelelő anyagú lepedő

 

Amikor egy új lepedő vásárlását fontolgatod, a kiválasztott anyag jelentős hatással lehet az alvás minőségére. Például a gyapjú nem a legideálisabb, mivel irritálhatja a bőrödet, míg egy selyem lepedő mély és kényelmes alvást eredményezhet. 

 

A lepedők körében határozottan a legnépszerűbb anyag a pamut, mivel egy könnyű, nedvszívó és lélegző matéria, ami remekül alkalmazható mind allergiások, mind érzékeny bőrű emberek számára. Arról nem is beszélve, hogy megfizethető, és magasabb hőmérsékleten is mosható. Talán egyetlen hátránya, hogy könnyedén gyűrődik. 

 

A másik leggyakrabban használt szövet a szatén, ami sima felületéről, elöl fényes és a hátán matt megjelenéséről ismert. Sokan egyfajta státuszszimbólumként is tekintenek az ebből az anyagból készült termékekre, mivel drágábbak, mint a pamut társaik. Eredetileg selyemből alkották meg, de mostanában már találkozhatunk például 100% pamutból készült szatén szerkezetű lepedőkkel is.

 

Igények

 

A következő lépés a lepedő vásárlásánál, hogy mérlegeld a preferenciáidat. Amennyiben egész éjjel izzadsz, akkor érdemes megfontolni egy tencel szálas vagy perkál lepedőt, amely javítja a légáteresztő képességet és a légáramlást alvás közben.

 

Ha megborzongsz attól a gondolattól, hogy kikelj az ágyból, mert odakint hideg van, akkor a flanel lepedő a megfelelő számodra, mivel melegen tart anélkül, hogy nagyon megizzadnál. 

 

Abban az esetben viszont, hogy ha alvás közben rendkívüli puhaságra vágysz, akkor érdemes szatén lepedőt választani. De nem szabad megfeledkezni a perkál verzióról sem, mivel ez is ideális könnyedséget és szellős kényelmet biztosíthat. 

 

Méret

 

A megfelelő lepedőméret kritikus fontosságú az ágynemű kényelme szempontjából. Nem akarod ugyanis, hogy alvás közben elmozduljon és összegubancolódjon, de azt sem szeretnéd, hogy annyira feszes legyen, hogy minden mosás nap után úgy kelljen rábirkózni az ágyra. 

 

Két dolgot kell megmérned a lepedő megfelelő illeszkedésének biztosításához: a matrac méretét és mélységét. Míg az elsőből létezik szabvány, az utóbbiból nem igazán. 8 és 14 hüvelyk között lehet, ha azonban fedőmatracot is használsz, akkor az 2-4 hüvelyket hozzáadhat még a matrachoz, ami azt jelenti, hogy nagyobb méretű lepedőre lehet szükséged.