
Töltsd a saját készítésű szörpödet a megfelelő szörpösüvegbe!
Az otthoni szörpfőzés utolsó fázisa a palackozás, amelyhez szükség van egy megfelelő szörpösüvegre, különösen akkor, ha ajándékoznál is belőle a rokonoknak és a barátoknak, vagy nagyobb mennyiséget készítesz.
A webáruházunk befőzési és tartósítási kellékei között többfélét is találhatsz belőle. Ott van például a nagy kedvenc, a csatos üveg, amelyben a sárgán gyöngyöző barackszörp igazán jól mutat, de persze nincsen kizárva az sem, hogy bodza-, málna-, levendula- vagy mentaszörpöt tölts bele. Hosszú távon garantáltan megőrzi az ital ízét, illatát, illetve aromáját, és ami a pláne, hogy nem kell hozzá kupak, dugó, csavaros tető, ezek nélkül is tökéletesen zár.
De a vásárlóink a Polpa szörpösüvegeket is igazán kedvelik, hiszen a formájuk elegáns prémium minőséget sugároz, a keskeny nyakukban pedig összegyűlnek az illatok, amelyek a vákuumgombos lapka eltávolítása után intenzíven szétáradnak a levegőben.
A szörpkészítés fortélyai
Ha betartasz néhány alapszabályt, akkor lefőzhetetlen leszel a befőzésben, és sokkal jobb szörpöket tudsz majd gyártani, mint a tartósítószerben dúskáló bolti változatok.
Az egyik ilyen a makulátlan tisztaság fenntartása, mivel még a legparányibb szennyeződés is a szörp romlását eredményezheti, és az egész munkád úgy ahogy van, mehet a süllyesztőbe a penész miatt. Tisztítsd meg tehát módszeresen a befőzéshez használt valamennyi eszközt, illetve a munkaterületet is!
A másik ilyen alapszabály, hogy lédús, tökéletesen érett, de még nem erjedő vagy túlpuhult gyümölcsöket vásárolj! Ennek köszönhetően ugyanis sokkal zamatosabb és édesebb alapanyagokkal tudsz majd dolgozni, ergo kevesebb finomított kristálycukorra lesz majd szükség az édesítéshez.
De ha azt szeretnéd, hogy az általad készített szörp a lehető legegészségesebb legyen, akkor próbáld ki inkább a mézet, a nádcukrot vagy a juharszirupot. Ha pedig fogyókúrázol vagy cukorbeteg vagy, akkor különféle édesítőszereket is használhatsz.
A mi kedvenc szörpreceptünk
Mivel a kertünkben több nagyobb málnabokor is van, így minden évben szoktunk málnaszörpöt készíteni. Ehhez először is összefőzzük a málnát a vízzel, majd leszűrjük, és némi cukor segítségével szirupot gyártunk belőle, amit a 12 cm-es szűrő segítségével kitöltünk a Polpa 1000 ml-es szörpösüvegbe.
A hideg időszakban pedig narancsszörpöt szoktunk készíteni, amelyhez mindig bio vagy kezeletlen narancsot használunk, mivel a vegyszerek a legtöbb esetben nem csupán a gyümölcs felületére kerülnek rá. Persze ezeket is alaposan meg szoktuk mosni, mielőtt nagyon vékonyan egy zöldségpucolóval lehámozzuk a héjjukat.
Miután pedig a fehér részt kiszedtük, a gerezdeket beleszórjuk egy nagyobb fazékba, amelyben korábban már némi cukrot és vizet elkezdtünk felforralni. Majd ezt lassú tűzön főzzük negyed órát, botmixerrel leturmixoljuk, és hagyjuk kihűlni. Végül pedig ezt az egészet egy szűrő segítségével leszűrjük, és felforraljuk még egyszer.
A szörpösüvegbe töltött szörp ajándéknak is kiváló
A szörp egy igazán sokoldalú ital, családi összejöveteleken, baráti találkozókon, nagy lakomák során és önmagában is igazán nagy élményt nyújt a fogyasztása. Abban az esetben pedig pláne, ha házilag készült. Ezért mindenképpen érdemes elgondolkodnod azon, hogy a legközelebbi vendégségbe vigyél magaddal ajándékba egy üveggel.
Ha bármi olyan kérdésed lenne, amelyre nem találtál választ a fentebb leírtak között, akkor tedd fel nyugodtan nekünk az elérhetőségeink egyikén!