Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.06.17 08:58

A nyaralás hangulatának becsempészése tengerparti dekorációval

A nyaralás hangulatának becsempészése tengerparti dekorációval

Nem kell egy kőhajításnyira a tengerparttól élnünk ahhoz, hogy élvezzük a tengerparti dekoráció adta előnyöket az otthonunkban. A város nyüzsgése ugyan izgalmas lehet, de gyakran azon kapjuk magunkat, főleg a nyári hónapok alatt, hogy a homokos partról és a sós tengerparti szellőben lengedező baldachinról ábrándozunk. Jól hangzik, nem? 

 

Nem csoda, hogy a tengerparti stílusú otthonok a lakberendezés egyik legnépszerűbb irányzatává váltak. Testreszabhatóak bármilyen életstílushoz és személyiséghez, így a legtöbb háztulajdonos számára nagyszerű választás. De hogyan is tudjuk megteremteni?

 

A minimalizmus kötelező 

 

A tengerparti házak általában világosak, tágasak és nyugalmat árasztanak. Nem szeretnénk tehát túl sok színnel, textúrával vagy bútordarabbal túlterhelni a teret, ezért fontos, hogy körültekintően válogassunk a dekoráció megalkotása során.

 

Öleljük át a tengerpart színeit!

 

A legtöbbünk már biztosan észrevette, hogy a tengerparti üdülőhelyeken a dekorban az uralkodó szín a fehér. A fehér falak, a fehér ágynemű vagy akár tejfehér és törtfehér színek nyugodt hangulatot kölcsönöznek a térnek. 

 

Ezért is imádjuk a lágy dekorációkat a fehér különböző árnyalataiban, ha körbenézünk a szobában. Azonnal azt a gondolatot idézi, hogy egy buja tengerparti villában nyaralunk. Adjunk hozzá esetleg még kékeszöld és sötétkék árnyalatokat, hogy jobban kiemelje a fehéret!

 

Hozzuk el a strandot a tengerparti dekoráció segítségével!

 

A legjobb módja annak, hogy az otthonunkat egy tengerparti háznak érezzük, ha különböző, strandra emlékeztető elemeket használunk dekorációként. 

 

Szó szerint elhozhatjuk a strandot például csillogó kagylók segítségével. Kérjük meg a családot, hogy gyűjtsék össze a legszebbeket, majd helyezzük őket jól látható keretek közé a falon. A kagylók másik megjelenítési opciója viszont lehet az is, hogy összefűzzük őket, és az ajtóra rakjuk.

 

Vagy felakaszthatunk akár egy, a kínálatunkban kapható tengerparti kisház fa dekorációt a falra. 

 

Szerezzünk be néhány trópusi növényt!

 

Csempésszük be a kinti hangulatot a beltérbe néhány szobanövény segítségével, és hogy ez a megjelenés igazán jól működjön, akkor érdemes azt az ökölszabályt követni, hogy minél nagyobb, annál jobb. 

 

A túlméretezett növények fehér vagy más semleges színű cserépben olyan érzést keltenek az otthonunkban, mint egy trópusi szigeten. De nem kell lekorlátoznunk magunkat csak a zöld levelű növényekre. Válasszunk néhány színes trópusi virágot is az élénk megjelenés érdekében, amely drámai kontrasztban lesz a fehér bútorokkal.

 

Természetes fény

 

Mi a tengerparti stílus legfőbb eleme? A sós tengeri szellő és a lágy, természetes fény, amely beáramlik a tengerparti házakba.

 

A sós tengeri szellőt ugyan nehéz megismételni, ha több száz mérföldre vagyunk az óceántól és tengertől, de a természetes fényt bárhol kihasználhatjuk. Tegyünk fel például a kínálatunkban is kapható fényáteresztő függönyöket, amelyek beengedik a napfényt, és nyáron csillognak a szellőben, amikor kinyitjuk az ablakokat.

 

Eklektikus elegancia

 

A laza, tengerparti hangulat megteremtése érdekében kombináljuk a különféle bútorokat, dekorációs stílusokat (modern, rusztikus, stb.) és anyagokat (rattan, pamut, lenvászon stb.).

 

Gondoljunk itt például egy modern fehér kanapéra türkiz és homokszínű díszpárnák keverékével, mint az Ágnes és a Kristi bársony párnahuzataink, és egy természetes fából készült dohányzóasztal.


Tehát ez lett volna az útmutatónk a saját tengerparti oázisod létrehozásához. Reméljük, hogy rengeteg ihletet ad majd. Ha pedig bármilyen kérdésed adódna, akkor keress minket bizalommal.