Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2023.01.09 11:53

Hogyan használd fel a virágmintás sötétítőfüggönyt a dekorációdban?

Hogyan használd fel a virágmintás sötétítőfüggönyt a dekorációdban?

 

Egy virágmintás sötétítőfüggöny praktikus és lenyűgöző kiegészítője lehet bármilyen belső térnek, mivel erős stílusjegyeket hordoz magában, és egy pompás dizájnelemet teremt, amivel megőrzi az otthonod gyönyörű megjelenését. Ezért is gondoltuk úgy, hogy a mai blogbejegyzésünket ezeknek a csodás lakástextíliáknak szenteljük.

Szövetválaszték

 

Mindenekelőtt fontos, hogy tájékozódj a rendelkezésre álló szövetválasztékról, és döntsd el, melyik a legmegfelelőbb neked és az otthonodnak. A webáruházunk kínálatában főként poliészter sötétítőket találhatsz, amelyek ideálisak lehetnek a semleges és modern enteriőrökhöz is.

 

A virágmintás sötétítőfüggöny kiegyensúlyozása a semleges tónusokon keresztül

 

A mintás sötétítő- és dekor függöny kínálatunkban a stílusok széles skálája közül válogathatsz - a színes virágözöntől kezdve az absztrakt levél motívumokig. Bármelyikre is essen a választásod, fokozottan ügyelj a mintára, melynek passzolnia kell az otthonod stílusához.

 

Hacsak nem a virágmintás sötétítőfüggöny a szoba elsődleges díszítőeleme, akkor a túl nagy minta egy kisebb helyiségben elnyomhatja a berendezés többi részét. Ezért fontos, hogy a választott textilt ízlésesen hangold össze a szoba egyéb elemeivel. Ha például egy olyan feltűnőbb modellt választasz, mint amilyen a Maura mintás dekor függönyünk, akkor érdemes a helyiség többi részét semlegesen tartani.

 

Hangold össze a színeket!

 

Hangold össze az ablakburkolatok színvilágát a helyiség többi elemének tónusaival - legyen az a fal, az ágytakaró vagy a térben elhelyezkedő bútorok! Ezt leginkább úgy teheted meg, hogy a választott sötétítőfüggöny színének árnyalatait rétegezed az egész szobában. De alternatív megoldásként az is működhet, hogy komplementer vagy kontrasztos tónusokkal párosítod. Arra viszont ügyelj, hogy a merészebb színek túlzottan stimulálhatják az érzékszerveket, így például nem tudsz majd pihentető légkört teremteni a hálószobában az esti pihenéshez. 

 

Kis méretű minták

 

A Liberty jellegzetes Tana Lawn nyomataitól a szép, részletgazdag motívumokkal az 1950-es évek vidám színvilágú dizájnjáig, amelyek igazi nosztalgikus varázst árasztanak, a kis méretű minták melegséget, illetve egy lágyabb, nőies vonalat hoznak a térbe. Ha te is ennek a megjelenésnek a megteremtésére törekszel, akkor javasoljuk számodra a Kelly mintás sötétítőfüggönyünk megvásárlását, amely a dekorációs séma középpontjába helyezve tökéletesen működik kisebb helyiségekben. 

 

Nagyobb méretű, visszafogottabb minták

 

A textíliákon szétszórt, telt virágnyomat régóta népszerű a belső építészetben, mivel a lágy eleganciája könnyen keveredik más berendezési tárgyakkal, és kevésbé dominál a helyiségekben. Abban az esetben tehát, ha kétségeid vannak a virágmintát illetően, de azért adnál neki egy esélyt, akkor javasoljuk, hogy válaszd az Emilly virágmintás sötétítőfüggönyünket, amely segít a vidám, de mégis nyugodt és csendes enteriőr megteremtésében.

 

Párosítsd geometrikus mintával!

 

A geometrikus nyomatok szilárd definíciót kölcsönöznek a kárpitnak vagy az általuk díszített térnek, míg a virágminták lágyak és absztraktak. Így ha a kettőt kombinálod, akkor a határozott férfias és a finom női elemek klasszikus ötvözetét kapod. 

 

Dekorálj te is virágmintával!


A virágnyomatokkal való díszítés nagyszerű módja annak, hogy színt és stílust csempéssz a tér kialakításához. Ezért is javasoljuk, hogy merülj el a mintás függöny kínálatunkban, és alkosd újra az otthonodat virágos csillogásban! Amennyiben pedig további tippekre vagy segítségre van szükséged a vásárláshoz, akkor fordulj hozzánk bizalommal!