Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.12.20 08:49

Hogyan válassz edényfogó kesztyű szettet?

Hogyan válassz edényfogó kesztyű szettet?

Ha egy összehajtott konyharuha után nyúlsz, hogy kezeld a forró dolgokat a konyhában, akkor eljött az ideje annak, hogy megfontold egy edényfogó kesztyű szett beszerzését. Ez a konyhai kellék ugyanis megvéd majd a forró pizzakövektől, a lobogó tésztavíz perzselő fröccsenésétől és a chilivel teli holland sütőktől. 

Mitől lesz jó egy edényfogó kesztyű szett?

 

Leggyakrabban valószínűleg csak öt-tíz másodpercig tartasz a kezedben egy forró serpenyőt vagy edényt. De mi úgy gondoljuk, hogy egy jó minőségű edényfogó kesztyű szettnek legalább 30 másodpercig bírnia kell a kiáramló hőt, mielőtt túlságosan átmelegedne, és elég jól kell szigetelnie az égési sérülések elkerülése érdekében. 

 

Továbbá a jó edényfogó szett egy másik ismérve, hogy elég mozgásteret ad a kezeidnek. Így ugyanolyan ügyességgel tudsz majd megfogni egy magas falú sütőedényt vagy a tepsit, mint egy habverőt. Ezt a rugalmasságot ugyan elég nehéz elérni, ha a különböző kézméreteket és mozgástartományokat veszed figyelembe, de a megfelelő edényfogónak a legtöbb kézhez illeszkednie kell. 

 

Végezetül, ha egyszer veszel egy edényfogót, az valószínűleg jó néhány szezonig a konyhád része lesz. Ezért javasoljuk, hogy mindig támaszkodj a minőség és a tartósság oldalára, még akkor is, ha ez egy kis plusz költséggel jár.

 

Mire számíthatsz a kínálatunkban?

 

A kínálatunkban fellelhető edényfogó kesztyű szettek 100%-ban puha pamutból készültek, és többféle színben, illetve kivitelben kaphatók, aminek köszönhetően könnyebben élettel telivé varázsolhatod a konyhádat.

 

Ugyan szeretjük a stílusos edényfogókat, ezeknél a termékeknél a legfontosabb, hogy megvédje a kezedet a hőtől. Egy átlagos, másodfokú égési sérülés ugyanis, amely felhólyagosodással jár, nem egy kellemes dolog. Ezért is kínálunk olyan kesztyűket, amelyek 28 cm hosszúak, vagyis a csuklódig biztosan elérnek majd, és extra anyagréteggel rendelkeznek a jobb hőszigetelés biztosítása érdekében. 

 

Végül, de nem utolsósorban azt is meg kell említenünk, hogy a karbantartásuk is igazán egyszerű, amely a konyhai kellékek esetében mindig egy nagy bónuszt jelent. A baglyos, az olívás, a szakácsos, a borászos, a levendulás és a home feliratos edényfogó kesztyűinket például 30 fokos programon nyugodtan kimoshatod mosógépben. A szárítógépbe berakni azonban tilos őket. Ha ezeket a dolgokat betartod, akkor puhábbak és bolyhosabbak lesznek, mint amikor megvásároltad őket. 

 

Alternatíva, amely megfelel az igényeidnek

 

Bármilyen konyhai textil vásárlásáról van is szó, a legeslegfontosabb tényező az, hogy az az adott termék megfelel-e az igényeidnek. Ha megkérdeznénk az utcán 10 embert, garantáltan 9 azt mondaná, hogy mielőtt megvett egy terméket, folyamatosan az általa kínált csodákról fantáziált, a vásárlás után viszont csak arra tudott gondolni, hogy mi köze is van neki ehhez a dologhoz. Ezért jobb elkerülni az ilyen magatartást és olyat választani, amire valóban szükséged van.

 

Következtetés

 

Mivel elég sok edényfogó kesztyű készlet található meg a piacon, köztük a mi kínálatunkban is, ezért sokak meggyőződésével ellentétben nehéz kitalálni, hogy melyik modell is felel meg leginkább az igényeidnek. De miután elolvastad ezt az útmutatónkat, birtokában leszel minden olyan információnak, amely ahhoz szükséges, hogy megalapozott döntést hozz anélkül, hogy az egész napot a számítógép mellett kellene töltened. A megtakarított idővel pedig kipróbálhatsz akár egy-két új receptet. Jó étvágyat kívánunk!


Amennyiben pedig időközben bármilyen kérdésed felmerülne, akkor ne habozz megkeresni minket. A szakértő csapatunk igyekszik mindenben a segítségedre lenni.