Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.04.26 10:31

Elbűvölő szatén ágyneműhuzatok a hálószobánkba

Elbűvölő szatén ágyneműhuzatok a hálószobánkba

Kevés olyan luxus érzetét keltő dolog létezik a hétköznapjainkban, mint egy szatén ágyneműhuzat, amelynek segítségével könnyedén felfrissíthetjük kicsit a hálószobánkat. 

 

A szatén olyan anyag, amelyet speciálisan úgy szőnek, hogy fényesnek és puha textúrájúnak tűnjön, ellentétben a perkál huzatokkal, amelyek “ropogósak” és fényesek. 

 

Minőségi ágynemű jelentősége

 

Az életünk egyharmadát ágyban töltjük, ezért egy nagyszerű matrac kiválasztása alapvető feladatnak számít. Ugyanis semmi sem ronthatja el úgy a napunkat, mint egy rossz éjszakai alvás.

 

De miért állnánk meg a matracnál? Van egy régi mondás arról, hogy egy nagyszerű receptet olcsó alapanyagokkal lehet a legjobban elrontani, és ugyanez vonatkozik az ágyunkra is. Miért vegyünk egy nagyszerű matracot csak azért, hogy silány ágyneművel fedjük be?

 

A piacon elérhető rengeteg lehetőség miatt az új ágynemű vásárlása zavaró folyamat lehet. Nos, a mai bejegyzésünkben mi most a szatén verziókról szeretnénk pár szót ejteni.

 

Mi az a szatén szövés?

 

Elsőként egy kis technikai információ. A szatén nem egy anyagot jelöl, hanem egy szövés fajtát, amelynél a pamut szorosabbra van szőve, mint például pamut perkál esetében. 

 

Kvázi sokkal több szálat használnak fel az elkészítéséhez, és minél nagyobb ezeknek a száma, annál jobb a minőség és annál simább lesz az anyag. A szatén szövésben a felső vetülékszálak lazák, ez adja az anyag pompás fényét. 

 

Pamut szatén, nem tévesztendő össze…

 

A pamut szatént gyakran összekeverik a poliészter szaténnal, ami szintén egy fényes, sima anyag. A pamut szatén 100%-ban természetes pamutból készül, ezért a pamut minden csodálatos tulajdonságával rendelkezik: légáteresztő és nedvszívó. 

 

A pamut szatén paplanhuzat a speciális szatén szövésnek köszönhetően sokkal puhábbnak és simábbnak tűnik, mint egy normál pamut változat. Sőt, a színei is sokkal lassabban fakulnak ki.

 

A szatén ágyneműhuzat használatának legfőbb előnyei

 

A számos kétségtelen előnye közül érdemes kiemelni azt, hogy nem gyűrődik, és hosszú ideig megőrzi az eredeti megjelenését. 

 

Továbbá ez a matéria egy higroszkópos anyag, amely "lélegzik" - ennek pedig nagy hasznát vehetjük például a nagy nyári melegben. De emellett hipoallergén is, vagyis akár csecsemők számára is használható. Azonban amellett sem mehetünk el, hogy rendkívül tartósak. Ezek az ágynemű garnitúrák általában hosszú évekig szolgálják a tulajdonosaikat.

 

Arról nem is beszélve, hogy mennyire kellemes érzés lesz például egy, a kínálatunkban kapható menta színű Andre pamut szatén ágyneműben aludni - segít enyhíteni a fáradtságot és helyreállítja az izmokat a kemény munka után.

 

Megfelelő termék

 

Ha úgy döntünk, hogy pamut szaténból készült ágyneműhuzatot vásárolunk, akkor mindenképpen vegyük figyelembe a csomagoláson feltüntetett információkat. A minőségi ágynemű ugyanis 100% pamutot tartalmaz.

 

A második mutató, amely szintén nagyon fontos, a szálak sűrűsége. Ennek az anyagnak egy cm²-ének 110-180 szálat kell tartalmaznia. Minél nagyobb ez a szám, annál sűrűbb és tartósabb lesz az anyag.

 

Karbantartása

 

A szatén ágyneműhuzatot lehetőleg kézzel kell mosni. Ha azonban nincs rá időnk, akkor csak ügyeljünk arra, hogy a mosógépben kímélő beállításon mossuk ki. Használjunk hideg vizet kímélő mosószerrel! Továbbá kerüljük, hogy a szárítógépbe helyezzük! Helyette inkább a levegőn történő szárítás javasolt, és ha kész, közepes fokozaton enyhe vasalással fejezhetjük be.

 

Ha van még valamilyen kérdésed a szatén ágyneműhuzatokkal kapcsolatban, akkor nyugodtan oszd meg velünk! További kapcsolódó tartalmakért pedig tekintsd meg a blogunkat!