Farsangra
Farsangra
Akár a lekváros, akár az almás-fahéjas verziót szereted, farsangra kötelező fánkot készíteni, amelyhez a kínálatunkban megtalálható fánkszaggatók tökéletes segítséget nyújthatnak. Kiváló minőségű ónozott lemezből készültek, az éleik pedig minden gond nélkül átszelik majd a tésztát, ami azt jelenti, hogy akár egy tucat vagy még annál is több fánkot szaggathatsz le pillanatok alatt, könnyedén, akárcsak a profik. Sőt, nemcsak a hagyományos és a lyukas formát találhatod meg nálunk, hanem van még virág- és rózsafánk szaggatónk is.
Így minden adott ahhoz, hogy a családodat tökéletesen gömbölyű házi fánkokkal kényeztesd farsangkor és az év többi napján is.
Hazánkban leginkább a XIX. században vált elterjedtté az a szokás, hogy farsangra fánkot szolgáljanak fel, és ez a hagyomány még a mai napig is él. Ebben az időszakban még a legnagyobb akaraterővel rendelkezők sem bírják ki, hogy ne csábuljanak el eme csodás finomság kedvéért!
A fánkok tökéletes formájának megalkotása azonban még a profi pékeket és cukrászokat is kihívás elé állítja. Ezért is javasoljuk a kínálatunkban megtalálható fánkszaggatók használatát, amelyek az átívelő beépített fogantyúnak köszönhetően hatalmas segítséget nyújtanak a pontos vágáshoz és formázáshoz.
Ráadásul nem kell velük kesztyűs kézzel bánnod, mivel ezek a szuper konyhai eszközök ónozott lemezből készültek. Vagyis nem töredeznek, repednek, vetemednek vagy hajlanak meg, ha bátrabban nyomod le őket. Sőt, ami még inkább előnyössé teszi ezeket a sütési kellékeket, hogy nem csupán a tökéletesen gömbölyű házi fánkok elkészítéséhez használhatóak, hanem a segítségükkel gyárthatsz akár mini tortákat, linzereket és kekszeket is.
Szaggató szalagos fánkhoz
A legtöbbünk általában a szalagos és a túrófánk sütését úgy megoldja, hogy nem nyújtja vagy szaggatja ki a tésztát, hanem egyszerűen csak gombócokat gyúr belőle, és azokat kissé kilapítja. Így azonban nem sok esély van arra, hogy elérd a hagyományos szalagosfánk formát.
Ehhez bizony érdemes a tésztát lisztezett deszkán alaposan átdolgozni és kinyújtani. Ezután pedig használd a 7 vagy a 9 cm-es fánkszaggatónkat. Hogy melyiket választod, az csakis a te preferenciáidon múlik. Aztán rakd a kiszaggatott fánkokat egy enyhén olajos tálcára, amelyet helyezz be a lekapcsolt sütőbe. Így ugyanis van ideje jól megduzzadni a fánkoknak, mielőtt kisütöd őket.
Ami pedig a sütést illeti, egy mély és széles serpenyőre van szükség, amelybe körülbelül 4 centi magasságban kell olajat önteni. Ezt követően pedig állítsd közepesre a lángot, és kezdd el sütni a kiszaggatott fánkokat, ami akkor lesz szalagos, ha előbb fedő alatt, majd a szezonális és ünnepi termékek között megtalálható fánkkiszedővel történő fordítás után fedő nélkül sütöd.
Rózsa- és virágfánk szaggató
A rózsafánk egy igazán rendkívüli finomság, amely leginkább a különleges formájával lóg ki a fánkok közül. De nem csupán a látványossága miatt szeretjük annyira, hanem azért is, mert tésztáját nem kell pihentetni.
Csak össze kell dolgozni a hozzávalókat, kinyújtani, és már szaggathatod is a szirmokat a 9 cm-es rózsafánk szaggatónk segítségével. Vagy használhatod akár a 4 db-os rózsafánk készítő szettünket is. Ezután már csak annyi dolgod maradt, hogy a kiszaggatott fánkokat kisütöd forró olajban, meghinted porcukorral, és lekvárral pedig feltálalod.
A fánkszaggatók mellett sütikiszúrókat találsz farsangra
Természetesen nincsen kőbe vésve, hogy farsangra csak fánkot lehet készíteni. A mulatságokon tökéletesen megállják a helyüket például a kisebb kekszek is, amelyek megformázásához a kínálatunkban találhatsz kakas, liba és bárány alakú kiszúrókat is.