Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.11.28 15:31

Érdemes fehér függönyt választani?

Érdemes fehér függönyt választani?

Az elmúlt években a legtöbb ablakot földig érő, színekben és részletekben gazdag függönyök díszítették, de manapság a lakástulajdonosok egyre inkább az egyszerű, visszafogottabb dizájnt részesítik előnyben, amelyet tökéletesen megtestesít egy csodaszép fehér függöny.

 

A fehér függöny választásának előnyei

 

Ha azokat a színeket vesszük fontolóra, amelyek segítségével egy helyiség vizuálisan nagyobbnak tűnik, a fehér és a különféle árnyalatai mindig jó választásnak bizonyulnak. A fényvisszaverő tulajdonságaik ugyanis segítenek megnyitni a teret, amitől a helyiség könnyűnek és szellősnek tűnik majd.

 

De nem mehetünk el amellett a tény mellett sem, hogy a fehér függönyök időtlen klasszikusoknak számítanak, és soha nem mennek ki a divatból, a formázásuk pedig végtelen lehetőséget kínál, amelyek együtt fejlődnek veled és a stílusoddal. Könnyedén izgalmassá varázsolhatod az életteredet például azzal, ha olyan anyagból készült egyéb lakástextileket párosítasz hozzájuk, amelyek szintén a semleges színpalettán belül mozognak, de eltérő textúrájúak.

 

Túl sok fényt enged be a fehér függöny

 

Az egyik leggyakoribb ok, amiért az emberek elvetik a fehér függönyök választását, az az, hogy túl sok fényt engednek be a sötétebb árnyalatú társaikhoz vagy sötétítőkhöz képest. Ez viszont nem mindegyik helyiségben jelent világrengető problémát. Nyilvánvaló, ha úgy döntesz, hogy fehér függönyöket helyezel a hálószobába, akkor számítanod kell arra, hogy a napfelkeltével jelentkező napsugarak felébreszthetnek. Ha azonban korán kelő típus vagy, akkor ez nem fog túlságosan zavarni.

 

Viszont nem ennyire fekete-fehér a történet, hiszen a fehér függönyök kategóriájában is számtalan opció lelhető fel. Vannak például a fényáteresztő verziók, mint amilyen a mi kínálatunkban is megtalálható Efil dekor függöny. De megannyi fehér színű sötétítő függöny is létezik, köztük a Lili bársony sötétítőnk is, melyek már valamivel jobb fényszűrést tesznek lehetővé, bár nem lehet elvárni tőlük, hogy teljes sötétségbe burkolják a szobát.

 

Fontos figyelembe venni azt is, hogy könnyen koszolódik!

 

Bár finom melegséget és otthonosságot varázsolnak a ház bármely helyiségébe, lágyítják az ablakok megjelenését, és egy kis magánéletet biztosítanak, miközben rengeteg természetes fényt engednek be, a fehér függönyök arról is híresek, hogy hamar koszolódnak. 

 

Így egy olyan helyiségben, mint például a konyha, ahol elkerülhetetlen az étel és a víz fröccsenése, nem biztos, hogy ezeknek a választása a legjobb döntés. Ugyanez a helyzet akkor is, ha kisgyermekek szaladgálnak a nappaliban. Hiszen mindannyian tudjuk, hogy a piszkos kezek játék közben elkerülhetetlenek, és nem szeretnénk, hogy a gyerkőceink a maszatos mancsukat az érintetlen fehér függönyeinkbe töröljék. 

 

A választás csak is rajtad áll!

 

Ha koromsötét hálószobára van szükséged a pihentető éjszakai alváshoz, akkor valószínűleg nem a fehér függöny a legjobb választás számodra. Ha azonban imádod a reggeli kávédat az első napsugarak élvezete közben elkortyolgatni, akkor remek ötlet lehet a konyhába vagy a reggeliző helyiségbe történő felaggatása. 


Ha mindezen információk tudatában továbbra is szilárdan kitartasz a fehér függönyök választása mellett, akkor nincs más hátra, mint elkezdeni böngészni a webáruházunk kínálatában, ahol rengeteg olyan modellt találhatsz, amelyek megfelelnek a hagyományos és a kortárs dizájnnak is. Amennyiben pedig kérdésed merülne fel, akkor ne habozz megkeresni minket a feltüntetett elérhetőségeink egyikén!