Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.07.22 09:22

Ezért érdemes csak fehér lepedőt vásárolni

Ezért érdemes csak fehér lepedőt vásárolni

 

Akár a saját ágyadban fekszel, vagy egy új országba utazol a szórakozás és kaland kedvéért, van valami jó abban, ha egy finom ropogós, fehér lepedőn ébredsz. Gondolkoztál már azon, hogy a világ számos üdülőhelye miért választja a fehér lepedőt, amely könnyen foltos lehet, más színek helyett? 

 

Nem, nem, itt a válasz nem csak az, hogy hasonló huzatokkal könnyen kimosható. Felröppent az internet bugyraiban az a pletyka, miszerint a fehér lepedő jobb a bőrödnek és az alvásminőségnek is. Míg egyes szakértők úgy gondolják, hogy ez az elmélet meglehetősen bonyolult, mások bizonyos előnyöket látnak abban, ha ezt az ágyazást alkalmazod.

 

Hacsak nincs valami varázslatos egyszarvú lepedőd, amely illóolajokat szórna a pórusaidba, a fehér ágynemű használatából nem fogsz közvetlenül egészségügyi előnyöket tapasztalni. De azért egész sok mindenre hatással lehet.

A fehér lepedő tisztává és kevésbé zsúfolttá teszi hálószobádat

 

A zsúfolt terek stresszhez vezetnek, ami nagymértékben befolyásolhatja az alvást. A sötét vagy mintás lepedők pedig barlangszerűvé varázsolhatják a szobát, vagy növelhetik a színek és textúrák zűrzavarát. A fehér egyszerű, tiszta és békés.

 

A fehér ágyneműt gyakrabban kell mosni

 

Izzadság, smink, esetleg kis nyál - ezeket bizony gyakran megláthatod a fehér ágyneműn, és pontosan emiatt sokkal gyakrabban kell is mosnod. Amennyiben elég sokszor tapasztalsz pattanásokat, akkor pedig végképp indokolt a sokszori mosás, mert az ágyneműn megtapadt izzadságot és szennyeződéseket felszívja a bőröd. 

 

Tapasztald meg te is azt a bizonyos szállodai vendég érzést!

 

A legtöbben közülünk garantáltan szeretik azt az érzést, amikor szép szállodákban és üdülőhelyeken szállnak meg. Az ágynemű pedig általában az egyik kedvenc része a szobának, főképp a ropogós, tiszta fehér lepedők.

 

Szóval, miért ne reprodukálhatnád ezt az érzést a saját otthonodban? Válassz magadnak mondjuk egy Dina pamut-szatén vagy egy frottír gumis lepedőt, és aludj jól! Hidd el nekünk, garantáltan egyből meglesz az a bizonyos kényelemérzet, amelyet a hotelekben tapasztalsz. 

 

Érdekes tény, hogy ez nem igazán a lepedő anyaga miatt van, hanem inkább a fehér árnyalatnak köszönhetően. Hiszen a színek a hangulatra és az érzelmekre gyakorolt hatását már tudományosan is megerősítették. A fehér pedig kényelmet és meleget idéz elő, ezért miért ne építenéd be az otthonod egyetlen olyan helyére, ahol a legjobban érezheted magad.

 

Felszabadíthatod a kreativitásodat

 

Gondolj a fehér ágyneműre, mint egy üres vászonra a tervezői álmaidhoz! A fehér ágyneműhuzatot színes dekoratív párnák vagy steppelt takarók alakítják át, amelyek színpompás árnyalatot, valamint lenyűgöző mintákat és textúrákat kölcsönöznek az adott térnek. 

 

Ez nagyszerű alkalmazkodóképességet biztosít, amikor meg akarod változtatni a hálószobád megjelenését. Csupán a kiegészítőket kell lecserélned, nem magát az ágyneműt, ami a pénztárcád szempontjából is hasznos. 

 

A teljesen fehér ágy egyébként a hálószoba egyéb elemeivel is jól illeszkedik, beleértve a szőnyegeket, bútorokat és drapériákat.

 

Találd meg az ideális ágyneműt nálunk!

 

Természetesen a szín csak az egyik tényező, amelyet figyelembe kell venni, amikor új ágyneműt vásárolsz. Keresd a kiváló minőség jellemzőit, mint például a cérnaszám, a varrási technikák, a szövet típusa és még sok más!


A webáruházunk kínálatában kapható ágynemű kollekciót a kiválóság szem előtt tartásával terveztük meg. A legtöbb lepedőnk például 100%-ban extra finom pamutból készül a pazar érzés érdekében. Ez a puhaság pedig idővel csak javul.