Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.09.05 13:59

Halloweeni töklámpások az otthonodba

Halloweeni töklámpások az otthonodba

 

Halloweeni töklámpások az otthonodba

 

Sütőtökös pite, fűszeres italok és halloweeni töklámpások - mindenki tudja, hogy ezek a dolgok egyet jelentenek, méghozzá azt, hogy nemsokára érkezik a halloween. Vagyis itt az ideje elkezdeni gondolkodni azon, hogyan fogod feldíszíteni a házadat erre a kísérteties ünnepre. A mi egyik kedvenc módszerünk a töklámpások használata a ház minden területén.

 

Ugyan semmi sem kerít annyira halloweeni hangulatba, mint a hagyományos, faragott töklámpás, de ha idén szeretnéd kicsit felfrissíteni a dekorációdat, érdemes megfontolni néhány lehetőséget, amelyek nem tartalmazzák a sütőtök faragásának megtanulását. Félreértés ne essék, rengeteg klassz sablon létezik, amelyekből vicces és egyedi lámpások készíthetők, de ha idén nincsen annyi időd a faragással foglalkozni, vagy egyszerűen már meguntad, akkor mindenképpen érdemes körülnézned a halloweeni díszeink kínálatában.

Halloweeni tök története

 

Tudtad, hogy a sütőtökre történő arcok faragásának hagyománya eredetileg a gonosz szellemek elűzésére irányult? Konkrétan a faragványok célja, hogy távol tartsák az emberek otthonaitól a „Stingy Jack” vándor szellemet (egy régi ír népmeséből származó szellem).

 

A múltban a halloween előkészületei során hátborzongató arcokat faragtak fehérrépákba, hogy démonokra és ördögökre hasonlítsanak. A kivájt fehérrépába pedig égő gyertyákat helyeztek. A ragyogó faragott arcok a halálra emlékeztettek, és a csúnya szomszédok megijesztésére is szolgáltak. “Punkies”-nak és „Jack o’Lanterns”-nek nevezték őket, és a híresztelések szerint a halottak szellemének hitt mocsarakban és lápokban látható kísérteties fényekről kapták a nevüket.

 

Halloweeni dekoráció kedvence

 

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy miért olyan népszerűek halloweeni díszként a tökök még most is, ha már a "gonosz szellemek elűzésének" hagyománya régen kimúlt. 

 

Nos, mi erre azt tudjuk mondani, hogy a sütőtök egyszerűen kiérdemelte a nagyköveti pozíciót ennek az ünnepnek és úgy ámblokk az egész ősznek a kapcsán. Mi az első reakciód, amikor meglátsz egy tököt az egyik áruházban vagy egy termelőnél? Valószínűleg az, hogy milyen jó halloweeni töklámpás fejet tudnál belőle faragni, vagy milyen finom sütőtökös pite lenne belőle. 

 

Továbbá, mivel a sütőtököt általában októberben szüretelik, logikus, hogy a halloween gyakori díszítőeleme.

 

Halloweeni töklámpásaink használatának előnyei

 

Először is az egyik legelőnyösebb tulajdonságuk a valódi sütőtökből faragott lámpásokkal szemben az, hogy nem rohadnak el, vagyis jövőre is nyugodt szívvel előveheted őket. Aztán az sem utolsó szempont, hogy nem vonzzák úgy a különféle állatokat vagy bogarakat. Legvégül pedig, bár ritka, de néhány ember esetében allergiás reakciót válthat ki akár már a sütőtök faragása is.

 

Böngéssz a széles választékunkban!

 

A tökfaragás sok időt vesz igénybe, és általában nagy zűrzavarral és rendetlenséggel végződik. De ennek nem feltétlenül kell így lennie, mert könnyedén rendelhetsz kész dekorációt tőlünk. A kínálatunkban megtalálható több különböző méretű, tök alakú mécsestartó is. Ha viszont egy kicsit mutatósabbat szeretnél, akkor a kalappal ellátott verziók a tökéletesek. Amennyiben pedig a halloween mottója nálad, hogy legyen minél ijesztőbb, akkor ajánljuk a tök viharlámpásunk kiakasztását. 

 

Természetesen másfajta dekorációs elemeink is vannak. Mit szólnál mondjuk egy fából készült sündisznó ajtódíszhez? Vagy inkább csak a házad belsejét díszíted fel? Akkor válaszd a boszorkányos mécsestartónkat vagy a mini tök szettjeinket.


Ha elakadnál, vagy tanácsra lenne szükséged a választásoddal kapcsolatban, akkor keress minket bátran!