Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2021.11.26 08:47

Lakásdíszítés karácsonyra - segédlet és tippek

Lakásdíszítés karácsonyra - segédlet és tippek

A készülődés, sütés-főzés, bevásárlás és lakásdíszítés karácsonyra igen komplex és nagy falat bárki számára. Ez a folyamat megköveteli a precízen összeállított listát és tervet. Célszerű már az év végi nagy eseményt megelőző hónapban gondoskodni a díszekről és a dekorációs elemekről. Képzeljük el magunkban és tisztázzuk, milyen színek és elemek domináljanak az idei karácsony alkalmával.

Nagyon fontos az időmenedzsment, ezzel is elkerülve a kapkodás feszült perceit a készülődés tekintetében. Ami azt illeti, nagyon sok időnk van az ünnepi felkészülésre, mégis olyan gyorsan elmegy az idő, és arra eszmélünk, hogy újra itt a karácsony. 

 

Időbeosztás

 

A legmegfelelőbb időbeosztást mindenki maga tudja meghatározni és szabályozni. Rohanó világunk egyik legnagyobb ellensége az idő. Azonban karácsony közeledtével muszáj lelassulni picit és átadni magunkat a meghitt pillanatok varázsának. Ha a díszítést nem is tudod korábban elkezdeni, mint ahogy tervezted, az alapanyagok kiválasztására és összegyűjtésére marad idő.

A színeket, formákat és elemeket illetően mindenki maga tudja eldönteni a dekoráció struktúráját a lakás kinézetéhez és stílusához viszonyítva. Azt, hogy mi számít soknak, giccsesnek vagy túlzónak, mindenki maga dönti el, mivel nem vagyunk egyformák.

 

Lakásdíszítés karácsonyra

 

Fali és ajtódíszek ezernyi lehetősége közül lehet válogatni, mi döntjük el, milyen motívumokkal szeretnénk díszíteni otthonunkat. Az ünnepek közeledtével valóban kiélhetjük kreativitásunkat. Az ünnepi díszítés izgalmait még felnőttkorban is átélhetjük, és a családdal eltöltött közös vidám pillanatokat ki ne szeretné. Tehát a lakásdíszítést karácsonyra nem szabad nyűgként vagy teherként megélni, még ha valóban azt is jelenti számunkra. 

 

Tipp: hívjuk össze a családot és közösen ötleteljünk, és készítsük el otthonunk dísztárgyait. Ezt megtehetjük a meglévő, készen vásárolt eszközök kiegészítésével, vagy saját ötletek alapján kreálunk egy teljesen újat. Amire szükségetek lesz: fenyőág, toboz, szalag, ragasztó, tűzőgép, színes bogyók, gyertyák vagy mécsesek és koszorúalap. A közösen együtt töltött idő vidám és meghitt pillanatai a díszítést inkább hagyománnyá teszik, és nem lesz többé teher.

 

Folyamat

 

Ideje elkezdeni a készülődést, amibe beletartozik például a finom mézeskalács sütése is. Mivel sokáig eltartható dobozban, és a klasszikus receptek alapján idő kell neki, hogy megpuhuljon, érdemes időben elkezdeni.

 

A benti díszítés alapkellékeinek beszerzése és az uralkodószín eldöntését követően is szükség van a tervre. Az ide-oda kapkodás inkább csak hátráltatja a folyamatot, és a végén magad sem tudod, mit hova tettél. Érdemes helyiségenként végighaladni a bejárat felé.

 

Ez a fokozatosság segít abban, hogy mindent precízen készítsünk el, és nehogy a kapkodás miatt szenteste a fejünkre essen egy dísz, mert az igen kellemetlen és bosszantó lenne. Ha már szenteste, akkor a legtöbb háztartásban az ebéd vagy a vacsora kerül főszerepbe, hol melyik. Azonban az asztal gondos megterítése és feldíszítése is nagyon fontos. Itt nagy hangsúlyt kell fektetnünk az asztalterítők és a szalvéták összhangjára. Hiszen az asztalon inkább az ételnek szorítunk helyet, mintsem a megannyi dísznek, amik ekkor lekerülnek az asztalról ideiglenesen.

Rengetegféle típusú és stílusú dísztárgy áll rendelkezésünkre, és olykor a probléma inkább az, hogy nem tudunk választani. Ne ess kétségbe, hiszen jövőre ugyanilyen dilemmával találod magad szembe, jobb, ha akkor megveszed mind a két asztalterítőt például. A nagy ünnepi lakoma alkalmával lehet, hogy szükség lesz a pót asztalterítőre, de ha nem, akkor megmarad jövőre.

Nézz körül webáruházunk kínálatában, és válogass kedvedre!