Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.06.17 08:25

Élvezzük a nyári napokat a szabadban háromszög napvitorla alatt!

Élvezzük a nyári napokat a szabadban háromszög napvitorla alatt!

Azokra a napokra, amikor nyáron nagyon tűz a nap, de mi szeretnénk egy kis időt a teraszon eltölteni, egy háromszög napvitorla az ideális választás lehet számunkra. Nem kell kalóznak lennünk ahhoz, hogy kifeszítsük, de az árnyéka alatt biztosan megnyugodhatunk. 

Elengedhetetlen az előzetes tervezés

 

Először is fontoljuk meg annak a térnek az elrendezését, ahová a napvitorlát szeretnénk telepíteni. Mit akarunk egyáltalán elérni ennek a terméknek a felszerelésével? Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a nap szöge a nap folyamán folyamatosan változik, és ennek következtében a lefedettség szintje is ingadozni fog. 

 

A gyermekeink játszóterét szeretnénk vele lefedni, hogy éjjel-nappal védelmet biztosítsunk számukra az UV-sugárzás ellen? Vagy ez egy olyan terület, amelyet a vendégek fogadására használnánk? 

 

A háromszög napvitorla kiválasztása

 

Ha mindezeket átgondoltuk, elkezdhetjük figyelembe venni a termék bizonyos jellemzőit, mint az anyag, a szín vagy a tartósság.

 

Napvitorla anyagok

 

A napvitorlák a három fő anyag egyikéből készülnek, amelyeknek a súlya határozza meg általános minőségüket: minél nagyobb a szövetsűrűség, annál erősebb a termék. Az UV- és időjárásálló, poliészter napvitorlák védelmet nyújtanak az eső és a nap ellen. Ugyan alaktartók, szakadásállók és nagyon könnyen tisztíthatók, de ez az anyag hajlamos összegyűjteni a hőt, ha túl alacsonyan van felszerelve. 

 

A kevésbé szoros szövésű matériából készült polietilén napvitorlák, mint amilyen az 5x5x5 m-es terrakotta színű változat is a kínálatunkban, igazán erősek, vízállóak és lehetővé teszik a levegő szabad áramlását, sőt még a szélnek is jobban ellenállnak. 

 

Végezetül a rendkívül ellenálló és gyakran vízálló akril napvitorlákat többször festik be a jobb színtartósság érdekében. Emellett pedig még folt- és szakadásállóak is egyben. 

 

Méretek és színek

 

Többféle méretben elérhető a kicsitől az extra nagyig, hogy megfeleljen az árnyékolási követelmények széles skálájának. Lefedhetünk egy nagyobb területet eggyel, vagy több napvitorlát átfedhetünk a grafikai hatás érdekében. A szövet teljes felületének kiszámításakor viszont legalább 30 cm távolságot kell hagyni a rögzítési pontok és maga a napvitorla sarkai között.

 

De nemcsak méretben változatosak, hanem széles színválasztékban is kaphatók: a lágyabb tónusok jobban elősegítik a pihentető légkört, míg az élénkebb színek modern érzést keltenek. Érdemes azonban észben tartani, hogy a sötétebb színek jobban védenek mind az UVA, mind az UVB sugarak ellen, ezért különösen napos területekre ajánljuk. 

 

Rögzítése

 

Néhány kiegészítőre szükség lesz a napvitorla rögzítéséhez. Például a karabiner segítségével fixálhatjuk a gyűrűkre vagy a horgokra. A fékcsatok pedig a feszességének fenntartásához szükségesek, ugyanis idővel hajlamosak meglazulni.

 

Aztán jól jöhetnek még a szíjtárcsák és orsórendszerek is a magasságának gyors és egyszerű megváltoztatásához. Amennyiben szeretnénk a napvitorla és a rögzítési pontjai közötti távolságot növelni, akkor szükség lehet kábelekre. Arra viszont ügyeljünk, hogy ez a vibrációját okozhatja a szélben.

 

A fali dugók a napvitorla falhoz rögzítéséhez szükségszerűek, míg az acél, alumínium vagy fa rudak rögzítik a terméket a talajhoz.

 

Végső gondolatok

 

A napvitorlák fantasztikus előnyök széles skáláját kínálják, de hasznosak néhány innovatív alkalmazásban a kerten kívül is.


A széles termékválasztéknak és a testreszabható opcióknak köszönhetően biztosan találsz valamit, ami megfelel az igényeidnek. A legjobb módszer az, ha tájékozódsz a vásárlás előtt.