Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.08.16 09:42

A sárga ágynemű az új fehér?

A sárga ágynemű az új fehér?

 

A sárga ágynemű az új fehér?

 

A szállodai szobákat idéző fehér ágyak belopták ugyan magukat a szívünkbe, de egy vadiúj trend kopogtat az ajtón, amely igazán felrázza majd a hálószobádat - ez pedig nem más, mint a sárga ágynemű. 

 

A növekvő népszerűségén pedig nincs is mit csodálkozni, ugyanis a segítségével az adott szobát egy kicsit boldogabbá, melegebbé és játékosabbá teheted.

 

Manapság már számos árnyalatban fellelhető. Egyes arany tónusok a barna árnyalathoz hajlanak, míg más citromszínek valahol a sárga és a zöld között helyezkednek el. De a mustár is napos lehetőséget kínál.

Milyen színű falak illenek a legjobban a sárga ágyneműhöz?

 

Legtöbbször a semleges színek a lakástulajdonosok első számú választása az ágynemű kapcsán. De néha ezek a semleges színek unalmasnak és túl általánosnak tűnhetnek, és előfordulhat, hogy az élénkebb színek, például a sárga felé kell nyúlni.

 

Ez ugyanis tökéletes választás lehet, ha szeretnéd megerősíteni, hogy az ágyad a hálószobád központi eleme. Arról sem szabad azonban megfeledkezni, hogy fényes és örömteli érzést kelthet az egész helyiségben. Tehát egy sokoldalú választás, amely szinte bármilyen dekorációs sémában használható. Jól mutathat klasszikus vagy hagyományos stílusban, ugyanakkor modern vagy kortárs dekor mellett is szuper lehet.

 

Végül pedig a sárga ágynemű jól passzol minden más árnyalathoz. Így könnyen elfér bármely hálószobában, szó szerint bármilyen színsémával. Egyes színek azonban általában jobban működnek, mint mások, különösen, ha nagy hálószobai elemekről, például falakról van szó. 

 

Tiszta fehér

 

A fehéret nem csak azért tettük fel erre a listára, mert ez a legegyszerűbb, legkönnyebb és legkézenfekvőbb választás. Sokkal többről van szó, mivel a fehér és a sárga kombinációja elragadó megjelenést hozhat létre a köztük lévő éles és elegáns kontrasztnak köszönhetően.

 

Aqua kék

 

A kék az egyik legjobb kontraszt szín a sárgához, így nyilvánvalóan ez az egyik legjobb választás a Dina egyszínű mustársárga szatén ágyneműhuzatunkkal felszerelt ágy mögötti fal lefestéséhez. Bár szinte mindegyik verziója nagyon jól működik, az egyik kedvenc választásunk az aqua kék. Mivel engedi a sárgát ragyogni, ugyanakkor elbűvölő módon lágyítja és kisimítja a szoba hangulatát.

 

Krémsárga

 

Nyilvánvalóan sokkal könnyebb a kontraszt kialakítása, ha olyan élénk elemekről van szó, mint például a sárga ágynemű, de ha mégis harmonikusabb és hibátlanabb megjelenésre vágysz, próbálkozz a krémsárga falakkal.

 

Melyek a legjobb ágynemű anyagok?

 

Mivel a szín már adott, térjünk most át egy kicsit más ágynemű-választási tényezőkre is. Amikor a legjobb ágynemű anyagokra gondolsz, kísértést érezhetsz, hogy rákérdezz a szövés sűrűségére. 

 

Sajnos viszont ez járul hozzá a legnagyobb mértékben a zavarodhoz, mivel akár hiszed, akár nem, a szálak száma már nem a minőséget jelzi. Egyes cégek ugyanis nagyobb szálszámú ágyneműhuzatot készítenek olcsóbb anyagból. Ahelyett tehát, hogy emiatt aggódnál, fontold meg inkább jobban az anyag típusát. A jersey kötött sztreccs szövet puha és meleg, míg a perkál ropogós és tökéletes a nyári melegben. 

 

Hány párnára van szükséged?

 

Az, hogy hány párnával alszol, teljesen rajtad múlik. Minden reggel megvetésekor azonban az ágy mérete alapján választhatod ki a párnák méretét és számát.

 

De vigyázz, nehogy túlzásba ess! Ügyelj arra, hogy a párnák fedjék le az ágy szélességét, de a hosszának egynegyede és egyharmada között legyenek.

 

Végső gondolatok


Nem számít, milyen a pontos ízlésed, egy sárga paplan- vagy párnahuzat segítségével becsempészheted a napsütést a hálószobádba. Ha pedig még mindig bizonytalan vagy ezzel a színnel kapcsolatban, akkor tedd fel a kérdéseidet nekünk bátran.