Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Sötétítő és dekor függönyök

Sötétítő és dekor függönyök

 

Amennyiben a különféle beszűrődő fények zavarása nélkül szeretnél pihenni éjszaka, akkor ideje körülnézned a kínálatunkban a sötétítő és dekor függönyök között. 

 

Találhatsz nálunk egyszínű sötétítőket, amelyek minimalista hangulatot kölcsönöznek a térnek, míg a mintás függönyeink játékos hangulatot árasztanak. De választhatsz olyan modern drapériákat is, amelyek néhány centivel hosszabbak, mint a padló és a rúd távolsága, hogy egy kis textúra érdekében egyesüljenek. Nem tudsz dönteni a fényáteresztő és a sötétítő függöny között? Hozd ki mindkét világból a legjobbat egy dupla függönyrúddal!

Van, aki szereti, van, aki utálja őket, de egy biztos: ha izzadsz alvás közben, tetemes fűtésszámlád van a huzatos ablakok miatt, vagy egyszerűen nem tudsz pihentetően aludni a beszűrődő fényektől, a sötétítő és dekor függönyök lehetnek az új legjobb barátaid. 

 

De az is a pozitív tulajdonságaikhoz sorolható, hogy más funkcionális otthoni alapfelszereléstől eltérően remek dekorációként is szolgálnak egy helyiségben, és bármilyen lakberendezési stílust könnyedén kiegészíthetnek. 

 

Mit kell figyelembe venni sötétítő és dekor függönyök vásárlásakor?

 

Sötétséget szeretnél varázsolni a szobában, vagy a teret szigetelnéd inkább? A sötétítőket önmagukban használod, vagy fényáteresztő és egyéb függönyök mögé helyezed? Azt szeretnéd, hogy a külső zajokat is elnyeljék? Az első lépés mindig az, hogy átgondolod a prioritásaidat!

 

Beérkező fény blokkolása

 

A vastagabb bársony sötétítőink segíthetnek neked és a családodnak megtartani egy következetes alvási rutint. De arra is kiválóan alkalmasak, hogy megvédd az értékes festményeidet a déli napsugarak káros hatásaitól.

 

Amennyiben pedig a helyiség legszebb részeinek kiemelésére törekszel, akkor hagyd félig behúzva az egyszínű drapériáinkat, hogy az aranyórában oda irányíthasd a fényt. A díszesebb sötétítőink pedig lehetővé teszik, hogy vakító hatás nélkül élvezhesd a filmeket, és testreszabd az otthonod világítását. 

 

Szigetelés

 

Ideje szembesülni azzal a ténnyel, hogy az ablakaid nem áthatolhatatlan pajzsok közted és a külvilág között. Akár megakadályozzák a hideg téli huzat beszivárgását, vagy elillan rajtuk keresztül a házból az értékes hő, a padlóig érő sötétítő és dekoratív függönyök egy vastag szigetelőréteget képezhetnek. De nem csupán a számláid összegét csökkenthetik, hanem védelmet nyújthatnak az olyan egészségügyi veszélyekkel szemben, mint például a szezonális allergének, a városi szennyezés és a füst.

 

Zajcsökkentés

 

A fent említett két funkción kívül a sötétítőket használhatod még akár a külső zajok elzárására vagy csökkentésére is. Ez nemcsak a moziestek alkalmával lehet előnyös, hanem ezáltal a kisebb alapterületű városi lakásokban például minimálisra csökkenthető az autók dudálása, a motorok zakatolása és az egyéb tényezők miatt beszűrődő hangok. 

 

Anyag

 

A sötétítő és dekor függönyeink között leginkább poliészter termékeket találhatsz, amelyeknek az előnye leginkább a szép esésükben rejlik, míg a hátrányuk az, hogy könnyen összemennek, de ezt a problémát általában azzal oldják meg, hogy varrás előtt kimossák őket.

 

A függöny kínálatunk összeállításánál azonban gondoltunk azokra is, akik a luxus hatás megteremtésére törekednek az otthonukban. Nekik szólnak a sokkal puhább szövésű és fényesebb bársony sötétítő függönyeink. 

 

Extra tipp: ha vannak házi kedvenceid, különösen macskáid, akik szeretik a függönyöket karmolni, akkor érdemesebb a poliészter termékeinket választanod. 

 

Reméljük, hogy a fentebb leírtak segítenek majd a választásban. Ha esetleg mégis felmerülne valamilyen kérdésed, akkor ne habozz hozzánk fordulni!