Befőzési, tartósítási kellékek, tésztázás
Befőzési, tartósítási kellékek
Van valami különleges abban, hogy télen előveszel egy üveg házi lekvárt, amit a befőzési, tartósítási kellékeinkkel alkottál, pirítasz hozzá egy kis friss kenyeret, közben pedig egy csésze forró italt kortyolgatsz.
Vagy mit szólnál egy ropogós savanyúsághoz a nyáron betakarított uborkából vagy zöldbabból az ebéd mellé? A megfelelő befőzési felszereléssel és tudással egész évben érezheted bármely évszak ízeit. Normál vagy széles szájú üvegek, címkék, ezüst befőttesüveg tető - a kínálatunkban minden szükséges terméket megtalálhatsz, mielőtt hozzáfognál az élelmiszerek tartósításához.
Ha van hátránya a nyári gyümölcsöknek, az az, hogy a szezonjuk múlékony - ez viszont könnyedén kiküszöbölhető a befőzési, tartósítási kellékeink használatának segítségével.
A ragacsos, édes lekvárok, amelyek felidézik az ízüket, nemcsak a nyarat hozzák el arra a kis időre, amíg elfogyasztod őket, hanem fényt és meleget is biztosítanak a hidegebb napokon. Más szóval, a legjobb módja annak, hogy feldobd a szürke téli reggeleidet, ha kibontasz egy finom, házilag készített jamet.
A legfontosabb befőzési, tartósítási kellékekhez tartozik a befőttesüveg
A megfelelő befőttesüveg kiválasztása a munkához a befőzési folyamat fontos része. Csakúgy, mint a különböző ételek faragásához különálló kések, változatos befőttesüvegek is léteznek különféle élelmiszerek tartósításához. Szóval honnan tudod, hogy melyik tégely a megfelelő az egyes receptekhez?
Míg az edény alakja segíthet a tárolási mód kiválasztásában, az üveg szájának mérete számos tényezőtől függhet. A normál verzió legjobban olyan önthető ételekkel működik, mint a lekvárok, zselék, salsák, szószok, pitetöltelékek és zöldségek. A széles száj pedig megkönnyíti a töltést, és egész gyümölcsökkel és zöldségekkel működik a legjobban.
A legjobb gyakorlat a receptre hivatkozni, amikor kiválasztod a megfelelő méretű üveget az alkalmazáshoz.
Méret útmutató
A 212 ml-es befőttesüvegjeink ideálisak például kisebb adag dzsemekhez, zselékhez, mustárokhoz, ketchupokhoz, mártogatós szószokhoz vagy ízesített ecetekhez. A 370 ml-es kiszerelésű verzióba pedig már nagyobb mennyiségű lekvárt, zselét vagy akár salsát tudsz tölteni. Míg 720 ml-es befőttesüvegjeink remekül funkcionálnak majd a különféle gyümölcs- és zöldségszeletek tartósításához, savanyúságok, paradicsomalapú levek és szószok eltárolásához.
Befőttesüveg címke
Napjainkban nem tagadható le a címkék fontossága. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rájuk az otthonodban és a konyhádban, hogy megfelelően rendezd el a tárgyakat, így nem kevered össze egyik dolgot a másikkal.
Amennyiben többféle lekvárt, savanyúságot vagy szószt készítesz, igazán előnyös, ha minden lehetséges üvegen van felirat. Végtére is, nem akarod összetéveszteni a salsa szót az általad készített ketchuppal a főzés során! De a címkéknek a fűszerek esetében is nagy hasznát veszed majd.
Legyen szó tehát szederbefőttről vagy kézzel készített savanyúságról, minden üveg megérdemel egy nagyszerű befőttesüveg címkét.
További fontos eszközök
Nem árt még, ha van a konyhádban egy tölcsér, aminek célja, hogy tisztán tartsa az edény peremét és megakadályozza a pazarlást, miközben egy kicsit gyorsabban és hatékonyabban dolgozhatsz, tudván, hogy ez a termék segít megfelelően az üvegekbe tenni az ételt. Sok változata létezik, de egyáltalán nem egy drága tétel, így nincs igazi okod arra, hogy ne kényeztesd magad akár két darabbal is.
Végezetül jól jöhet még egy szélesebb edény, illetve egy merőkanál a kitöltéshez.