Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

MINI ROLÓ egyéb alkatrészek

Mini roló egyéb alkatrészek

 

Ha korábban vásároltál tőlünk egy Gardinia beltéri árnyékoló rolettát, akkor időről időre szükséged lehet a mini roló egyéb alkatrész kategóriában fellelhető termékeinkre is. Hiszen ezek garantálják azt, hogy pótolni tudd a tönkrement vagy elöregedett komponenseket. 

 

A mini rolót mozgató gyöngylánc elszakadása esetén például nem kell egyből újat rendelned, hanem vásárolhatsz egy mini rolós kiegészítő szettet, amely a javításához szükséges többféle alkatrészt is tartalmaz. Ne feledd, nincsen probléma megoldás nélkül! Vedd kezedbe a helyzetet, és próbáld meg saját kezűleg megjavítani a nálunk vásárolt Gardinia mini rolót!


2termék 12
2termék 12

Nem számít, hogy családi házban vagy lakásban élsz, bármikor szükség lehet váratlan javításokra a nálunk vásárolt Gardinia beltéri árnyékoló rolettákkal kapcsolatban, amelyhez jól jönnek majd a mini roló egyéb alkatrészek kategóriában fellelhető termékeink. 

 

Nem kell tehát egyből a kukába dobni őket, ha például véletlenül elszakad a gyöngylánc, amivel fel-le mozgatod. Hanem rendelhetsz helyette egy mini rolós kiegészítő szettet, amely a javításához szükséges többféle alkatrészt is tartalmaz. Vagy beszerezhetsz hozzá akár egy oldalprofilt is, amelyet ragasztással kell az ablakkeretre rögzíteni.

 

Ahhoz pedig, hogy saját kezűleg meg tudd őket javítani, nem árt ismerned a velük kapcsolatban gyakran felmerülő problémákat.

 

Hibás görgős mechanizmusok

 

Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogy a rolóknak miért ilyen sima a fel-le történő mozgatásuk. Nos, ez főként azért van, mert egy erős, mégis dinamikus rugótekercs van a belsejükben, amely egy görgős mechanizmusban van elhelyezve. Bár ez a tekercs tartós, idővel sérülhet, különösen gyakori használat esetén. De ez nem egy olyan probléma, amely ne lenne orvosolható. 

 

Néha hajlamos a rugótekercs kissé meglazulni

 

Ilyenkor kezdd azzal a javítást, hogy körülbelül félig húzod le a beltéri árnyékolót az ablakon. Miután a megfelelő helyzetben van, emeld ki a görgőt a tartóból. Amíg le van véve a tartóról, tekerd fel kézzel, amilyen szorosan csak tudod, mintha csak egy vékony tésztát sodornál egy sodrófával. Miután ez megtörtént, helyezd vissza a görgőt a tartóba, és próbáld meg újból fel-le húzkodni a rolót. Előfordulhat, hogy a folyamatot néhányszor meg kell ismételned, amíg az árnyékoló vissza nem kerül az eredeti helyzetébe.

 

Vannak esetek, amikor az ellenkezője történik, vagyis a rugótekercs túl szoros

 

Ezt a problémát főként akkor tapasztalod, ha az árnyékolót nehéz lehúzni, de könnyű felengedni. A javításhoz húzd fel teljesen! Ezután emeld ki a görgőt a tartóból, és kézzel tekerd le az árnyékolót. Nem kell az egészet, néhány kézi forgatás elegendő. Szükség szerint ismételd meg a folyamatot, amíg az árnyékoló nem úgy működik, mint új korában. 

 

A roló a lehúzás után nem marad lent

 

Egyes rolók nem maradnak lent, még akkor sem, ha erősen húzod le őket. Ilyenkor nem kell a legrosszabbra gondolni, lehet, hogy egy szimpla tisztítás is elegendő lesz.

 

Ehhez vedd le az egész árnyékolót, ha ugyanis közvetlenül előtted van, akkor elkerülheted, hogy hibázz, és megsérüljön a mechanizmusa. Távolítsd el a henger kupakját, majd ellenőrizd a belsejét, hogy nem észlelsz-e szennyeződést vagy port benne. Ha igen, akkor használhatsz akár egy kis vákuumtömlőt is alacsony fokozaton a törmelék eltávolításához. De akár egy szimpla mikroszálas törlőkendővel is megtisztíthatod. 

 

Kérdésed van a mini roló egyéb alkatrészekkel kapcsolatban?

 

Ha bármi nem világos a fentebb leírtakból, vagy tanácsra lenne szükséged, akkor nyugodtan fordulj hozzánk bizalommal. A tudásunkhoz mérten igyekszünk a lehető legjobb tanácsokkal ellátni.