Dekoráld otthonodat velünk!

Kérdése van? Hívjon minket! 06-20/252-1552

Vagy írjon nekünk: info@lakberbazar.hu

Blog
Nyitrai Krisztina
2022.04.12 09:21

Keretes szúnyogháló - védelem a “nem kívánt vendégek” ellen

Keretes szúnyogháló - védelem a “nem kívánt vendégek” ellen

A keretes szúnyogháló segítségével megállíthatjuk a szúnyogokat, legyeket és rovarokat a küszöbön, így nyugodtan élvezhetjük a pihenést és a kikapcsolódást vagy akár az alvást is egy meleg nyári estén. De ugyanúgy a pollen és a porszemcsék megállítására is alkalmas, ami akkor hasznos, ha zsúfolt helyek vagy építkezések közelében élünk. 

 

A legfőbb előnyei közé tartozik, hogy könnyen felszerelhető, egyszerűen tisztán tartható, illetve tartósabb és robusztusabb, mint a többi rendelkezésre álló megoldás. De mielőtt belevágnánk a közepébe, nézzük meg azokat a fontos dolgokat, amelyeket figyelembe kell venni a szúnyogháló vásárlásánál.

Biztonság

 

Nyilvánvalóan a fő céljához kapcsolódik, hogy a szúnyoghálónak képesnek kell lennie arra, hogy távol tartson mindenféle nem kívánt kis lényt. Ezért nagyon apró nyílásokkal kell rendelkeznie, hogy a házunk biztonságban maradjon tőlük. Ez még inkább szükségessé válik az esős évszakban, amikor a rovarok nagyon elszaporodnak.

 

Háló minősége

 

Győződjünk meg arról, hogy kiváló minőségű szúnyoghálót vásárolunk, amely megfelelően elvégzi a feladatát, és hosszú ideig kitart. Mivel sok lehetőség van a piacon, próbáljuk meg elkerülni azokat a gyengécske verziókat, amelyek néhány nap használat után elkezdenek szakadni.

 

Szellőzés

 

Biztosan tapasztaltuk már, hogy a szúnyoghálók többsége sajnos elzárja az ablakokból és ajtókból érkező friss levegőt - de ez függ a használt háló vastagságától. Sok termék a légáramlás akár 50-80%-át is képes megakadályozni a finomhuzalos szerkezete miatt. 

 

De mi itt a Lakberbazárnál tudjuk, hogy milyen fontos a természetes levegő áramlása a lakásunkban. Ezért csak olyan szúnyoghálókat forgalmazunk, amelyek képesek távol tartani a szúnyogokat anélkül, hogy akadályoznák a szellőzést.

 

Szúnyogháló típusa

 

Manapság nagyon sok különböző típusú szúnyogháló érhető el a piacon. De azokat kell kiválasztani, amelyek a legjobban megfelelnek a célnak.

 

Miért nem tanácsos választani a standard tépőzáras szúnyoghálót?

 

Sokunknak esik a választása a különböző barkácsáruházakban kapható standard tépőzáras szúnyoghálókra, mivel talán ez legegyszerűbb megoldás a “kis betolakodók” elleni küzdelemben - csak annyi a teendő vele, hogy a mellékelt tépőzáras szalag segítségével felhelyezzük az ablakkeretre. 

 

Általában üvegszálból készülnek, amely ugyan ellenáll az UV-sugárzásnak, viszont egy idő után elkezdenek leesni, mivel az említett szalag elengedi magát. Arról nem is beszélve, hogy rendkívül könnyen kiszakadhatnak. 

 

Keretes szúnyogháló 

 

A legnépszerűbb megoldás, amely különösen jól működik a légáramlást biztosító ablakoknál, azok a kínálatunkban is kapható keretes szúnyoghálók. Műanyag vagy alumínium profilokból állnak, amelyekre a háló fel van feszítve. 

 

A nyilászáróra való felszerelésük pedig nemcsak rendkívül egyszerű, de ami a legfontosabb, lyukak fúrása nélkül is elvégezhető. Ugyanis a keretek az ablakokhoz forgatható konzolokkal vannak rögzítve. Erről a témáról bővebben egy korábbi blogcikkünkben írtunk.

 

Ajánlatos már a tavasz elején felszerelni, és késő őszig a helyén hagyni. Majd a szezon végeztével távolítsuk el az ablakról, tisztítsuk meg és tároljuk a következő szezonig, hogy jövőre is használni tudjuk.

 

Következtetés

 

A megfelelő szúnyogháló kiválasztása a lakásunkhoz vagy irodánkhoz bonyolult lehet a piacon elérhető rengeteg lehetőség miatt. 


Ha még mindig nem vagy biztos abban, hogy számodra a keretes szúnyogháló a legmegfelelőbb megoldás, akkor nyugodtan fordulj a szakértő csapatunkhoz a kérdéseiddel. Próbálunk minél előbb választ adni rájuk!